ez itt a kosarad
a termékeiddel
  • könyv
  • 6-10

Dezső Andrea

Mamuska

Illusztrátor: Dezső Andrea

Fordító: Szabó T. Anna

Csimota Könyvkiadó, 2010

40 oldal, Kemény borító

Dezső Andrea fekete-fehér illusztrációi, mint régi fényképek elevenítik fel a képzelet és a valóság összemosott történeteit. Egy kislány végtelen fantáziájával idézi fel nagymamája fiatalkorát. Mamájának mesélve elénk tárul egy határtalan fantáziavilág, ahol életre kel a múlt; a nagy árvíz, a nagymama előtt hódoló kérők, a régi kert és csodás lakói, és persze két képzelt jó barát is. Meseien és lírai hangon mosódik össze a valóság a képzelettel, ahogyan egy kisgyerek fejében ez él. Dezső Andrea meséjét az eredeti angolról magyarra fordította Szabó T. Anna.

Elérhetőség: rendelhető

Várható szállítási idő: 1-3 munkanap

Kosárba teszem

2200 Ft
1870 Ft (-15%)

"Semmi mást nem akartam csinálni, állandóan csak rajzoltam"

Erdélyben született, Budapesten járt Iparművészeti Egyetemre, immáron tizennégy éve él Amerikában. Képzőművészként tevékenykedik, köztéri munkáit New York-iak százezrei csodálhatják meg, nap mint nap. Most épp klasszikus meséket illusztrál, de jegyez könyvet szerzőként is. Tervezett már cd-borítót, papírinstallációi, hímzései, és porcelánmunkái mellett dolgozott már mozaikkal és acéllal is. Nemrég járt Magyarországon, idén ő volt a VII. Gyermekirodalmi Fesztivál díszvendége. Dezső Andreával Győri Hanna beszélgetett.

Mamuska

Mamuska első pillantásra megfogott, és nem ereszt. Gondolatban rögtön odafészkelte már magát Mamó, és A hálás virág nagymamája mellé. Pörgetem előről hátra, hátulról előre, a szövegbe még nem tudom beleásni magam, de hazáig csak tudok várni. Mamuskát lerakom, hisz most más dolgunk van, de egy pillanat múlva a kezemben van megint, pereg a grafitszín varázslat. Végül az ölemben köt ki, szorongatom, simogatom, Mamuska nem ereszt. Mamuskát nem eresztem. Aztán csak nem tudok várni hazáig, a négyes villamoson meg elered a könnyem. Nem is annyira Mamuska halálát siratom, inkább azt könnyezem meg, hogy a búcsú ilyen szép is lehet.

További kapcsolódó cikkek...