Mamuska

Dezső Andrea

Mamuska

A szerző illusztrációival

Fordította: Szabó T. Anna

Bolti ár: 2200Ft
Kedvezményes ár: 1870 Ft
Elérhetőség: rendelhető,
Várható szállítási idő: 3-6 munkanap
Csimota Könyvkiadó, 2010
40 oldal, 117x185 mm, Kemény borító  

Dezső Andrea fekete-fehér illusztrációi, mint régi fényképek elevenítik fel a képzelet és a valóság összemosott történeteit. Egy kislány végtelen fantáziájával idézi fel nagymamája fiatalkorát. Mamájának mesélve elénk tárul egy határtalan fantáziavilág, ahol életre kel a múlt; a nagy árvíz, a nagymama előtt hódoló kérők, a régi kert és csodás lakói, és persze két képzelt jó barát is. Meseien és lírai hangon mosódik össze a valóság a képzelettel, ahogyan egy kisgyerek fejében ez él. Dezső Andrea meséjét az eredeti angolról magyarra fordította Szabó T. Anna.

Ezt a könyvet 6-10 éves gyerekek számára ajánljuk.

Cikkek

"Semmi mást nem akartam csinálni, állandóan csak rajzoltam"

Interjú Dezső Andreával, a Mamuska szerzőjével

2011. május 20. - Hanna cimkék: interjú Hanna blog 

dezsoandreaErdélyben született, Budapesten járt Iparművészeti Egyetemre, immáron tizennégy éve él Amerikában. Képzőművészként tevékenykedik, köztéri munkáit New York-iak százezrei csodálhatják meg, nap mint nap. Most épp klasszikus meséket illusztrál, de jegyez könyvet szerzőként is. Tervezett már cd-borítót, papírinstallációi, hímzései, és porcelánmunkái mellett dolgozott már mozaikkal és acéllal is. Nemrég járt Magyarországon, idén ő volt a VII. Gyermekirodalmi Fesztivál díszvendége. Dezső Andreával Győri Hanna beszélgetett.

Mamuska

2010. november 9. - Papp Eszter cimkék: jó könyv ismertető Eszter blog Ezt olvassuk most 

mamuska.jpgMamuska első pillantásra megfogott, és nem ereszt. Gondolatban rögtön odafészkelte már magát Mamó, és A hálás virág nagymamája mellé. Pörgetem előről hátra, hátulról előre, a szövegbe még nem tudom beleásni magam, de hazáig csak tudok várni. Mamuskát lerakom, hisz most más dolgunk van, de egy pillanat múlva a kezemben van megint, pereg a grafitszín varázslat. Végül az ölemben köt ki, szorongatom, simogatom, Mamuska nem ereszt. Mamuskát nem eresztem. Aztán csak nem tudok várni hazáig, a négyes villamoson meg elered a könnyem. Nem is annyira Mamuska halálát siratom, inkább azt könnyezem meg, hogy a búcsú ilyen szép is lehet.