ez itt a kosarad
a termékeiddel

Török Szilvia

Mesterfa

Illusztrátor: Török Szilvia

Pozsonyi Pagony Kft, 2011

48 oldal, Kemény borító

Mit csinál a bodnár és mit készít a bognár? Hol dolgozik az ács, és hogyan foltozza be a drótostót az edényeket? Találkozhatsz-e manapság még borbéllyal? Családnevünk, cégéreink őrzik még a régi mesterségeket. Ismerd meg őket Török Szilvi újabb könyvéből, mely a legkisebbeknek is érthetően és érdekesen mutatja meg, hogy mit dolgoznak-dolgoztak a mesterek.

Elérhetőség: rendelhető

Várható szállítási idő: 1-3 munkanap

Kosárba teszem

1850 Ft
1573 Ft (-15%)

Hull a pelyhes, játszik a gyermek

Leesett az első hó! Esik a hó! Hó hullik az égből, nem túl nagy pelyhekben, szép lassan komótosan, alázatosan, némán ereszkedik alá a Nagy Fehér Varázsló. Vége a szürke háztetőknek, a szürke erdőknek, a szürke utcáknak, a nagy tisztító mágus hófehérre mossa a világot. Egy varázsütés a tetőre, egy az útra, egy a rétre, egy a mezőre, és az orrodra, orrodról a szádra, a Nagy Fehérnek egy mosoly a jutalma. Jöhet a sapka, kesztyű, sál, mi nemcsak mutatóba jár, fogd a szánkót, kicsi Pál helyett Rácsodál!

Takarító legyél vagy bankmérnök?

A klasszikus évszakoknak befellegzett. Hogyan magyarázzuk meg gyermekeinknek az ősz és tél közötti különbséget, ha a jól ismert jegyek elmaradnak? A pincében a műanyag és a fa szánkók árván várakoznak, reggeltől estig sopánkodnak és vitatkoznak.

Adventi naptár mizéria, szemrevaló matéria

Kedves olvasóink, decemberben egy igazi nagycsalád zsizsegő hétköznapjait és ünnepnapjait mutatjuk meg nektek: Török Szilvi három gyerekéből és férjéből, no meg persze önmagából írja négy hétig a történeteket. A szereplők tehát: Fukar, a legidősebb gyerek, Cudar, a középső kislány, és Rácsodál, a legkisebb kisfiú (kiskirályfi?). Az anya, Csakagond próbálja őket terelgetni a nap során előre, Főleg, az apa pedig megmenti a helyzetet, ha netán úgy alakul. Mert bizony három gyerek mellett, tudjuk jól, úgy alakul.

További kapcsolódó cikkek...