Miért?

Lila Prap

Miért?

Bolti ár: 1890Ft
Kedvezményes ár: 1607 Ft
Elérhetőség: rendelhető,
Várható szállítási idő: 1-3 munkanap
Pozsonyi Pagony Kft, 2006
32 oldal, 245x245 mm, Kemény borító  

A Miért 14 olyan állatot mutat be, amit minden gyerek ismer, és azokra a kérdésekre keresi a választ, amit a gyerekek maguktól is feltennének. Minden képhez tartozik néhány mulatságos válasz, valamint egy tudományos magyarázat is.

Ezt a könyvet 3-6 éves gyerekek számára ajánljuk.

A szerzőről

Lila Prap Szlovéniában született, és egyetmi tanulmányait Ljubljanában végezte. Németországban és Szlovéniában építészként dolgozott, és tanított is grafikát, design-t. Egy kis irodában dolgozik, ahol a gyerekkönyvek, könyvek illusztrálása mellett szintén foglalkozik építeszettel, főképpen belsőépíteszettel. Hobbija többek között az olvasás, és olyan szerzőket emleget kedvencekként, mint Eco, vagy Huxley. Nem véletlen, hiszen mesekönyvei izgalmas látásról és gondolkodásmódról árulkodnak. 1001 mese című könyvében is tükröződik ez, ahol a gyerekolvasó maga választhatja ki, hogyan folytatódjon a történet lapról lapra. Illusztrációi leginkább festményekre emlékeztetnek, melyekben egyszerre tűnnek fel különféle népek motivumrendszerei és a modern képzőművészet elemei.

A szerző más könyvei

 • Lila Prap
  Pozsonyi Pagony Kft
  2287 Ft (-15%)
  2690 Ft
  Lila Prap Dinók?! című könyvéből nem csak mindent megtudhatsz a legfontosabb dinókról, mint a tirex meg a triceratopsz, de követheted a dinók törzsfejlődését, és jót mulathatsz a fontoskodó csirkék okoskodó kérdésein.
 • Lila Prap
  Pozsonyi Pagony Kft
  1692 Ft (-15%)
  1990 Ft
  Lila Prap új könyve nem mindennapi csemege, és elsősorban a gyerekek kíváncsiságára és kreativitására épít. Minden oldal alján két kérdés van, ami alapján eldöntheted, hogyan folytatódjék a mese: úgy, ahogy eddig ismerted, esetleg egész másképp?

Cikkek

Most a képek mesélnek!

Kedvenc képeskönyveim

2016. június 29. - Zsani cimkék: szemle jó könyv 

1001Ha gyerekkönyv, akkor nagyon fontos az illusztráció. Egyrészt, mert a gyerekek részéről kötelező a sok-sok kép, másrészt mert itt kezdődik a vizuális nevelés. Ebben a szemlében a kedvenc képeskönyveink sorakoznak korosztályos bontásban minden alkalomra. A babáktól az apukákig mindenki megtalálja a neki valót. Főleg, ha előfordult veletek, hogy költöztetek, vagy bicajozni tanultatok...

Boltosaink ajánlják

2011. október 17. - Vera cimkék: jó könyv ünnep 

boltHa nem tudod kiválasztani, hogy melyik Pagonyos könyvet vedd meg a szülinapi akciónkban, akkor olvasd el, hogy mit ajánlanak azok, akikkel nap mint nap találkozhatsz a boltban, a pult másik oldalán. Hivatásszerűen ajánlanak reggeltől estig könyveket, most mégis legkedvesebb Pagonyos olvasmányaikról mesélnek. És tudod már, mit szeretnek a Pagony alapító, és szerkesztői?

Ismeretterjesztők óvodától egyetemig

2011. március 3. - Hanna cimkék: szemle Hanna blog 

A gyerekeket egyszerre érdekli a világ mágikus és racionális magyarázata. Háromévesen betör a miért korszak, és ahogy építik be a tudásmorzsákat a kis világképükbe, egyre bonyolultabb kérdéseket képesek feltenni. Nálunk a bolygók, az ember működése, a halál, a betegségek és az orvosok a vezető téma, de ez gyerekenként változik.