Minden dolgok könyve

Guus Kuijer

Minden dolgok könyve

Bolti ár: 2490Ft
Kedvezményes ár: 2117 Ft
Elérhetőség: jelenleg nem rendelhető
Kolibri Gyerekkönyvkiadó Kft., 2014
128 oldal, 130x197 mm, Puha borító  

Thomasék szomszédja egy vén boszorkány, akitől mindenki tart. Trópusi halak úsznak a csatornában. Békák hada dörömböl a bejárati ajtón. Legalábbis Thomas így látja. Rajta kívül azonban senki másnak nem tűnnek fel ezek a dolgok. A fiú mindent lejegyez a naplójába, a Minden dolgok könyvébe. Ez nyugtatja meg, amikor az apja elveri, vagy amikor az angyalok sírni kezdenek az édesanyja miatt. Az írás erőt ad Thomasnak, és segít, hogy olyan emberré váljon, amilyen mindig is lenni szeretett volna… boldog. A könyv 2012-ben elnyerte az Astrid Lindgren-emlékdíjat, a világ legjelentősebb gyermek- és ifjúsági irodalmi díját.

Ezt a könyvet 11-14 éves gyerekek számára ajánljuk.

A szerző más könyvei

 • Guus Kuijer
  Pozsonyi Pagony Kft
  2287 Ft (-15%)
  2690 Ft
  Guus Kuijer regénye nem meg­oldani akarja a problémákat, hanem megmutatni, hogy mit lát és mit érez Polli, miközben küzd a körülötte lévővilággal. Egy nem átlagos lány magával ra­ga­dó, gyönyörűen megírt, kivételes története.
 • Guus Kuijer
  Pozsonyi Pagony Kft
  2542 Ft (-15%)
  2990 Ft
  Itt van Polli - Mindörökké együtt folytatása, egy nem átlagos lány magával ragadó története.

Cikkek

Rázós témák gyerekbarát hangon

Mi az, amiről hallania kell?

2017. február 2. - Zsani cimkék:

ellA gyerekek jobban észlelik az őket körülvevő világot, mint gondolnánk, és míg óvni próbáljuk őket, nem veszünk tudomást róla, hogy tisztában vannak számunkra rémisztő fogalmakkal is.

A következő könyvek tematikája éppen ezekkel a rémisztő fogalmakkal operál - nézzük, miért érdemes beszélni róluk!

Anya csak egy van

Avagy milyenek az anyák a mai regényekben?

2015. május 6. - Vera cimkék: szemle jó könyv 12plusz TilosAzÁ 

anyaSzerencsére már réges-régen elszakadtunk a konyhai gőzben sütő-főző, kötényes anyuka sztereotípiájától. A mostani kamaszregényekben olyan anyákkal találkozunk, akik szembe jönnek velünk nap mint nap az utcán, a boltban vagy épp a gyerekeink szülői értekezletén: önmagukkal, párjukkal, problémákkal küzdő, erősnek mutatkozó, ám valójában érzékeny nők, akik egy valamiben közösek: nagyon szeretik a gyerekeiket. Öt mai ifjúsági regény anyáit ismerheted meg Bagossy Laura írásából. Éljenek az anyák!

A férfi, aki...

Minden dolgok könyve

2015. január 28. - Sugi cimkék: jó könyv 

minErről a könyvről nehéz írni. Amilyen könnyen olvasható, olyan komplex, érzékeny és sodró. Nem lehet róla elfogulatlanul írni. Sugár Judit egy szuszra elovasta, és azon nyomban le is írta benyomásait Guus Kuijer holland gyermek- és ifjúsági író könyvéről.