Mirka, avagy hogyan kell szeretni

Bátky András

Mirka, avagy hogyan kell szeretni

Takács Mari illusztrációival

Bolti ár: 3500Ft
Kedvezményes ár: 2975 Ft
Elérhetőség: rendelhető,
Várható szállítási idő: 3-6 munkanap
General-Press Kiadó, 2012
64 oldal, 220x290 mm, Kemény borító  

Mirka egy délután morcosan ült a nyelvtanlecke fölött. Sehogy sem akaródzott nekilátni a házi feladat megírásának. Hiszen ha már egyszer írna, akkor legalább is könyvet írna. Mégpedig arról, hogyan kell szeretni. Ezért elhatározza: elindul világot látni. Csakhogy amint kilép az ajtón, az ütött-kopott lift átváltozik, és egy felhőkarcoló tetejére repíti. Ahogy Mirka bejárja a környéket, a megszokott hétköznapi helyszínek varázslatos módon addig ismeretlen helyekké válnak. Egy öreg néni, egy bálnamama, egy oroszlánanya és tevelovas asszonyok segítik a kislányt abban, hogy minél többet megtudjon a szeretet mibenlétéről. Takács Mari bravúros montázstechnikája újabb és újabb humorforrása a szerethető és szeretetre tanító kötetnek.

Ezt a könyvet 4-10 éves gyerekek számára ajánljuk.

A szerzőről

Negyvennégy éves, három gyerek apja, négy kerék ura, meg egy csomó szoba lakója. Bölcsész volt, közgazdász lett, de mire felnőtt, már csak a mesékhez maradt kedve. Mesesorozata, az Agresszív Békamesék, a Magyar Rádió Esti Meséjében volt hallható. Első gyerekkönyve 2010-ben jelent meg, Pipogya, a budapesti medve címmel.

A szerző más könyvei

 • Bátky András
  Pozsonyi Pagony Kft
  1992 Ft (-20%)
  2490 Ft
  Pipogya, Tigris Oszkár, Oroszlán Géza - vajon hogyan mentik meg a világot a láthatatlan budapesti vadállatok és embergyerek barátaik?
 • Bátky András
  Manó Könyvek Kiadó Kft.
  1192 Ft (-20%)
  1490 Ft
  Öt humoros, rövid történet Bátky András tollából, Lakatos István rajzaival. Már első önálló olvasásra is ajánljuk!
 • Bátky András
  Manó Könyvek Kiadó Kft.
  1267 Ft (-15%)
  1490 Ft
  A szeretni- és égetnivaló ikerpár, Bazsó és Borka most sem tétlenkedik. Szeretnétek tudni, hogy miért üldözi egy kutyafalka Bazsót a Normafánál?
 • Bátky András
  Pozsonyi Pagony Kft
  1992 Ft (-20%)
  2490 Ft
  Budapest, napjainkban. Láthatatlanná vált városi vadállatok élnek közöttünk. Békések, jobban félnek tőlünk, emberektől, semhogy megmutassák magukat...
 • Bátky András
  General-Press Kiadó
  2125 Ft (-15%)
  2500 Ft
  Morci átlagos kisfiú, talán az iskoláskor küszöbén. Amiben más, mint a többiek, az csak egy kis szomorúság a tekintetében.
 • Bátky András
  Csimota Könyvkiadó
  3392 Ft (-15%)
  3990 Ft
  Mese-cd és mesekönyv egyben! A Sárik Péter Trió közreműködésével. A könnyed jazzes háttérzenével kísért történetet a lemezen 7 db betétdal kíséri.

Cikkek

A képek mesélnek

Különleges képeskönyvek

2012. december 10. - Hanna cimkék: jó könyv Best of Ezt olvassuk most 

fHárom olyan művészi képeskönyvet rakok most egymás mellé, amelyek valamiért kiemelkednek a szépen, profin illusztrált könyvek közül. Valamiben mások, egyedibbek, mint a többi. Vagy azért, mert egy olyan külföldi képeskönyv-stílust hoznak be, ami nálunk szokatlan, mint a Johanna a vonaton. Vagy azért, mert egy nagyon tehetséges magyar illusztrátornak van végre saját könyve, mint a Máray Mariann rajzolta Kismadár és Kóró. Vagy egy szeretett, jól ismert illusztrátor mutatja meg magát új oldaláról, mint Takács Mari a Mirkában.