Nemo kapitány

Jules Verne

Nemo kapitány

Fordította: Zsófia Medgyesy

Bolti ár: 1290Ft
Kedvezményes ár: 1097 Ft
Elérhetőség: rendelhető,
Várható szállítási idő: 1-3 munkanap
Ventus Libro Kiadó, 2013
48 oldal, 178x233 mm, Kemény borító  

A híres tudós, Pierre Aronnax a félelmetes tengeri szörnyet kutató vitorlás expedíció tagja. A szörny üldözése közben társaival váratlanul a tengerbe zuhan. Megmenekülésüket a "különös szörny", a Nautilus tengeralattjáró parancsnokának, Nemo kapitánynak köszönhetik. A hajóról való szabadulásukig sok rejtélyes kalandon mennek keresztül.

Ezt a könyvet 9-12 éves gyerekek számára ajánljuk.

A szerzőről

A francia író regényei témáját sokszor az életből merítette, csak tovább gondolta a felfedezések, találmányok életét, így született meg az ő segítségével a modern tudományos-fantasztikus irodalom. Legtöbbször a valóság és képzelet határán egyensúlyoz, de vannak a valóság határát jelentősen átlépő művei is. Életművének a csúcsa talán a nagy-trilógia (Nemo kapitány, Grant kapitány gyermekei, A rejtelmes sziget) amelyek a legjobban kidolgozottak. Népszerű még a 80 nap alatt a Föld körül, az Utazás a Föld középpontja felé, a Sztrogoff Mihály vagy az Utazás a Holdba is. Sokan ajánlják a kamaszkorú diákoknak A tizenötéves kapitányt és a Kétévi vakációt.A magyarokat is kedvelő, de Magyarországon sohasem járt író hazánkhoz kapcsolódó művei: a Sándor Mátyás, A dunai hajós, a Várkastély a Kárpátokban (Kolcvár) és a Storitz Vilmos titka, amelyek közül vitathatatlanul az első két mű a legnépszerűbb.

A szerző más könyvei

 • Jules Verne
  Holnap Kiadó
  2125 Ft (-15%)
  2500 Ft
  Jules Verne 1878-ban írt romantikus kalandregénye most a fekete kontinensre kalauzol el. A főhős, Dick Sand talált gyermek, akit egy bálnavadászhajó derék kapitánya vesz magához és ügyes hajósinast farag belőle.
 • Jules Verne
  Holnap Kiadó
  2295 Ft (-15%)
  2700 Ft
  Ez a regény a fiatal, kezdő mesélő Vernét mutatja meg. Első kísérlete volt ez, folytatása Edgar Allen Poe "Arthur Gordon Pym" című regényének.
 • Jules Verne
  Holnap Kiadó
  2295 Ft (-15%)
  2700 Ft
 • Jules Verne
  Holnap Kiadó
  2125 Ft (-15%)
  2500 Ft
  Az izgalmas történetben tizenöt fiúintézeti növendéket a vihar vitorláshajójukkal együtt - amelyen éppen nem tartózkodik felnőtt - egy szigetre vet, ahol a gyerekek magukra maradva felépítik ideiglenes társadalmukat.
 • Jules Verne
  Könyvmolyképző Kiadó Kft.
  2549 Ft (-15%)
  2999 Ft
  Baltimore amerikai város tüzérklubjának eszes elnöke egy szenzációs vállalkozás tervét körvonalazza a háborúhiány miatt magukat halálra unatkozó klubtagok előtt.
 • Jules Verne
  Holnap Kiadó
  1955 Ft (-15%)
  2300 Ft
  1876. augusztus 5-én Borus Demeter, a Dunai Liga tagja bejelentette, hogy lehajózik a Dunán, a folyó forrásától egészen a Fekete-tengeri torkolatig. Ezidő alatt kizárólag horgászattal tartja fenn magát...
 • Jules Verne
  Holnap Kiadó
  2125 Ft (-15%)
  2500 Ft
  Alsó-Kanadában az angolok még soha nem voltak olyan elszántak, mint az 1830-as évek végén. Mindenáron angolosítani akarják e területet.
 • Jules Verne
  Könyvmolyképző Kiadó Kft.
  2124 Ft (-15%)
  2499 Ft
  Verne Gyula klasszikusa.