ez itt a kosarad
a termékeiddel
  • könyv
  • 3-6

Michael Bond

Paddington. A Legsötétebb Peruból érkezett medve igaz története

Fordító: Tandori Dezső

Ciceró Könyvstúdió, 2009

32 oldal, Kemény borító

A Legsötétebb Peruból potyautasként Angliába áthajózó kis medve története a világirodalom klasszikus értékei közé számít, nem csak a gyerekek számára. Medvénk egy szál bôrönddel, egy majdnem üres marmeládés üveggel érkezik London egyik pályaudvarára, a Paddingtonra, nyakában kartonlap, rajta írással: Kérem, törődjenek ezzel a medvével. Köszönöm. Mr. és Mrs. Brown figyel föl rá, tőlük kapja a Paddington nevet, s ettôl kezdve házukban élhet és családtag lesz. .A bájos medve mulatságos londoni kalandjainak ez a kötet csak a kezdetét meséli el...

Jelenleg nem rendelhető.

2190 Ft
1862 Ft (-15%)

Paddington hozzánk költözik

Már nagyon vártam, hogy elkezdjük a Paddingtont. A medve, akit Paddingtonnak hívtak 1958-ban jelent meg először Angliában, azóta már igazi szigetországi intézménnyé nőtte ki magát, ahogy a híres humorista Stephen Fry megjegyezte. Népszerűségben nem marad  el a nálunk is hatalmas rajongótáborral bíró Micimackó és Harry Potter mögött, Magyarországon mégis csak 50 évvel később, 2008-ban adták ki először. Nálunk még mindig nem futott be hatalmas karriert, de talán most, a Paddington mozifilm hatásra nő egy kicsit az ismertsége, népszerűsége.

Medvebáb

Ezen a héten újrahasznosított játékot készítettünk. Martha Stewart egyik ötlete minket is megihletett, mégpedig olyannyira, hogy a pékárukhoz adott papírzacskót mi sem dobtuk el, inkább alkottunk belőle egy medvebábot.

További kapcsolódó cikkek...