Papa, ne már!

Nógrádi Gábor

Papa, ne már!

Pikler Éva illusztrációival

Bolti ár: 2290Ft
Kedvezményes ár: 1832 Ft
Elérhetőség: rendelhető,
Várható szállítási idő: 3-6 munkanap
Móra Kiadó, 2010
144 oldal, 134x203 mm, Kemény borító  

Samu szereti a Papát. Szereti, ha háromszáz kilométerre van tőle, de megőrül, ha csak három méterre. Mert a Papát nem lehet kibírni. A Papa mindenbe beleszól. A Papa mindent jobban tud. A Papa fontoskodik. A Papa vénember létére csajozik. A Papa leégeti az embert az iskolatársai előtt. A Papa egyszerűen CIKI! Mióta a Papa Samuékhoz költözött, nincs a fiúnak egy nyugodt pillanata. Még a fürdőszobában se. Ezt nem lehet kibírni! Segítség, Papa jön! Papa itt van! És itt marad örökre.

Ezt a könyvet 7-13 éves gyerekek számára ajánljuk.

A szerzőről

Költő, újságíró, hangjáték és filmforgatókönyv-író. 10 éves korától írt verseket, később novellákat, humoreszkeket. Építőgépész-technikusi oklevelet, könyvtár-népművelés szakot végez. 1964 óta publikál. Huszonéves korában megjelent első verseskötete, majd első ifjúsági regénye (Gyermekrablás a Palánk utcában, 1983), melyet, olvasni szerető gyermekei inspirálására írt meg. Újságíró, majd szabadfoglalkozású író. Nagyon népszerűek a kiskamaszoknak szóló humoros regényei.

A szerző más könyvei

 • Nógrádi Gábor
  Móra Kiadó
  2039 Ft (-15%)
  2399 Ft
  "Amikor Mesi meglátja, hogy a macska felkergeti a kutyát a fára, rögtön tudja, hogy tudós nagyapja kísérlete sikerült: a kutya és macska "helyet cseréltek".
 • Nógrádi Gábor
  Manó Könyvek Kiadó Kft.
  1097 Ft (-15%)
  1290 Ft
  Jókai Mór, a nemzet mesemondója mélyen hitt a forradalomban. Részt vett a 12 pont megfogalmazásában, és 1848. március 15-én este ott volt a Nemzeti Színház ünnepi előadásán. Más aligha írhatta volna hát meg a hazaszeretet legnagyobb magyar regényét, A kőszívű ember fiait.
 • Nógrádi Gábor
  Móra Kiadó
  2039 Ft (-15%)
  2399 Ft
  Az ötéves Emmike őrületbe kergeti az apukáját. Pedig Emmike mindig csak jót akar...
 • Nógrádi Gábor
  Móra Kiadó
  2032 Ft (-15%)
  2390 Ft
  Bedzsavi Marcira halálos veszély leselkedik, ugyanis felbérelték ellene a világ egyik legjobb bérgyilkosát. Ötvenmillió dollár a tét.
 • Nógrádi Gábor
  Móra Kiadó
  2039 Ft (-15%)
  2399 Ft
  Vigyázat! Állati szövegek!
 • Nógrádi Gábor
  Presskontakt Bt.
  714 Ft (-15%)
  840 Ft
  Ez a könyv segít kiküszöbölni azokat a baleseteket, problémákat, amik otthon érhetik az embert.
 • Nógrádi Gábor
  Móra Kiadó
  2039 Ft (-15%)
  2399 Ft
  Rob tényleg belezúgott Aniba? Vagy Ani állított neki kelepcét? Véletlenül ütköztek, vagy igazi szerelmi karambol volt? Ami biztos: Rob tanítás után kirohant a suli épületéből, és majdnem fellökte Anit, Azután délután meg együtt vihogtak a boltban. Vagy nem így történt? Szerencsére akad ötvenhat tanúja az esetnek, az ő elbeszélésükből tudjuk meg az igazságot. Vagyis azt, hogy nincs igazság. Illetve sok igazság van.
 • Nógrádi Gábor
  Pozsonyi Pagony Kft
  2600 Ft (-20%)
  3250 Ft
  "Mi ketten" - mondja az öreg kisasszony az öreg autójának Mosonyi Aliz meséjében. - "Te meg én." És a kötet egészét sem tudnánk ennél jobban jellemezni: az "autó és én".
 • Nógrádi Gábor
  Móra Kiadó
  1947 Ft (-15%)
  2290 Ft
  Viszonzatlan szerelem, a zűrös kamaszkor és egy zsarnok apa. Nógrádi Gábor izgalmas, felkavaró regénye ezeket a témákat boncolgatja új könyvében.
 • Nógrádi Gábor
  Móra Kiadó
  2032 Ft (-15%)
  2390 Ft
  Négy iskolás, egy töritanár meg egy vizsla. Mit keresnek ők valamennyien 1514-ben? És ráadásul „Kinizsi Pál” feliratú pólóban. (A vizslát kivéve.) A kis csapatnak feltétlenül beszélnie kell Dózsa Györggyel, mielőtt még visszaindulnak a jövőbe. Kezdetét veszi az utazás Temesvárra, amely bővelkedik kalandokban: többek közt összefutnak a gonosz Jumurdzsákkal (aki még nem félszemű) és a gyermek Dobó Istvánnal, a későbbi egri várkapitánnyal. Számos kalamajkába keverednek, néha csak hajszálon múlik az életük. Egyre gyakrabban jut eszükbe: vajon megváltoztathatják a történelmet? Elkerülhető a magyar történelem egyik legvadabb mészárlása és az azt követő megtorlás? Nógrádi Gábor fordulatos, letehetetlen regénye a Dózsa-féle parasztháború 500. évfordulójára jelenik meg, emléket állítva a magyar történelem egyik legizgalmasabb korszakának.
Nógrádi Gábor összes könyve...

Cikkek

Új könyvek régi-új köntösben

Már tudok olvasni sorozat a Móra kiadótól

2010. november 8. - nikisze cimkék: illusztráció jó könyv ismertető Nik blog Hanna blog Ezt olvassuk most 

deigazVannak olyan könyvek, amik az emlékezetemben piros felkiáltójellel jelennek meg. Vagy azért, mert jaj, ezt soha többé, vagy azért, mert jaj, ezt sosem fogom elfelejteni, olyan jó. Ez utóbbi persze nem azt jelenti, hogy feltétlenül a legjobb könyvről van szó, hiszen az ember gyerekként képes egy csomó olyan dologért rajongani, ami nem feltétlenül a minőség miatt válik vonzóvá. De a Már tudok olvasni sorozat valahogy alapkő volt, mikor elkezdtem olvasni. Egyrészt mert imádtam, ahogy minden könyvnél elolvashattam újra és újra a sorozatcímet, dagadt a mellem a büszkeségtől, hogy már én is a hieroglifa fejtők táborába tartozom, másrészt tetszett, hogy nagybetűs, és nem veszek el a sorok között. Az időnként változó minőségű kínálatban azért rengeteg, nagyon jó mese kapott helyet.

 

A Móra kiadó ismét felkarolta a sorozatot, és nem csak a régiek újrakiadására vállalkozott, hanem modern, új mesékkel bővíti a sorozatot, figyelembe véve a kezdő olvasók igényeit. Ezekből választottunk kettőt olvasásra, és egy új könyvet szintén a Móra kiadótól, ami szerintünk nagyon ideillik...