Piano forte

Piano forte

Bolti ár: 2600Ft
Kedvezményes ár: 2210 Ft
Elérhetőség: rendelhető,
Várható szállítási idő: 3-6 munkanap
Pongrác Kiadó, 2013
168 oldal, 140x219 mm, Kemény borító  

Patrizia Rinaldi kisregényének színhelye egy kisváros, egy hely a világban, ahol az egyetlen lehetőség a törvénytisztelet, és a lázadás egyetlen megengedett módja: igaz emberként cselekedni. Néhány gyereket és fiatal zongoratanárukat (elválaszthatatlan korcs kutyájával, Eneával együtt) földrengés zárja el a külvilágtól: rájuk omlik az iskola. Feszültséggel és izgalommal terhes napok következnek, amelyekben kiderülnek a gyengeségek, de kiből-kiből új, nem sejtett képességek és erőforrások is előbukkannak. Végül az érzelmek, a barátság, a zene és az életszeretet ereje kerekedik felül.

Ezt a könyvet 12-16 éves gyerekek számára ajánljuk.

Cikkek

Piano forte

Tipti blogja

2014. január 1. - Vera cimkék: TilosAzÁ 

pianiEz a könyv a mindent elsöprő szerelemről szól, arról a hihetetlen szenvedélyről, amelyet olyan sokan táplálnak a világon a zene iránt.  És főként egy fiú, Frederico, zongorázás iránt érzett szerelme a téma.- írja a 17 éves Tipti, aki reményeink szerint több más kamasz olvasóval együtt 2014-ben a ti segítségetekre is lesz abban, hogy megismerjétek milyen ifjúsági könyvek jelennek meg, és hogy kinek miket érdemes olvasnia, vagy esetleg nem olvasnia. Mert nincs jobb kritikus azoknál, akiknek szánták a könyvet.

Ez most akkor irodalom?!

szemle friss ifjúsági regényekből

2013. november 14. - Hanna cimkék: szemle 12plusz TilosAzÁ 

leadHa úgy éreztük még nem olyan régen, hogy nehezen ismerjük ki magunkat a gyerekkönyvek között, hát most vagyunk igazán nehéz helyzetben! Hol azt érezzük, hogy nem tudunk választani a sok jó közül, hol azt, hogy nincs semmi nekünk való.

Míg a gyerekregényekben az illusztrációból és pár oldal elolvasásából már szinte tudtuk, milyen a könyv, az ifjúsági irodalommal meg vagyunk lőve. Nem lehet biztosra menni, nem lehet egy oldalból dönteni… Na, akkor most picit segítünk! - Győri Hanna fősegítő szemléje.