Pipogya, a budapesti medve

Bátky András

Pipogya, a budapesti medve

Gyöngyösi Adrienn illusztrációival

Bolti ár: 2490Ft
Kedvezményes ár: 1992 Ft
Elérhetőség: rendelhető,
Várható szállítási idő: 3-6 munkanap
Pozsonyi Pagony Kft, 2010
88 oldal, 168x216 mm, Kemény borító  

Budapest, napjainkban. Láthatatlanná vált városi vadállatok élnek közöttünk. Békések, jobban félnek tőlünk, emberektől, semhogy megmutassák magukat. Pipogya, a kismackó az utcán sétálva egy nap felfedezi, hogy a láthatatlanság álcája már nem tökéletes - hiszen egy kisgyerek észreveszi őt! Aztán még egy! És még egy! Innentől kezdve az események gyorsan követik egymást. Gyerekek és állatok életreszóló barátságot kötnek, megalakul a VEST (Vadállat Embert Segítő Társaság - vagy inkább Városi Eső Sanyarú Tél?), összeismerkednek a titokzatos Aranykával, a manóval, és egy igen komoly küldetést kell végrehajtaniuk...

Ezt a könyvet 8-12 éves gyerekek számára ajánljuk.

A szerzőről

Negyvennégy éves, három gyerek apja, négy kerék ura, meg egy csomó szoba lakója. Bölcsész volt, közgazdász lett, de mire felnőtt, már csak a mesékhez maradt kedve. Mesesorozata, az Agresszív Békamesék, a Magyar Rádió Esti Meséjében volt hallható. Első gyerekkönyve 2010-ben jelent meg, Pipogya, a budapesti medve címmel.

A szerző más könyvei

 • Bátky András
  General-Press Kiadó
  2975 Ft (-15%)
  3500 Ft
  Mirka egy délután morcosan ült a nyelvtanlecke fölött. Sehogy sem akaródzott nekilátni a házi feladat megírásának. Hiszen ha már egyszer írna, akkor legalább is könyvet írna. Mégpedig arról, hogyan kell szeretni.
 • Bátky András
  Csimota Könyvkiadó
  3392 Ft (-15%)
  3990 Ft
  Mese-cd és mesekönyv egyben! A Sárik Péter Trió közreműködésével. A könnyed jazzes háttérzenével kísért történetet a lemezen 7 db betétdal kíséri.
 • Bátky András
  Manó Könyvek Kiadó Kft.
  1267 Ft (-15%)
  1490 Ft
  Öt humoros, rövid történet Bátky András tollából, Lakatos István rajzaival. Már első önálló olvasásra is ajánljuk!
 • Bátky András
  Pozsonyi Pagony Kft
  1992 Ft (-20%)
  2490 Ft
  Pipogya, Tigris Oszkár, Oroszlán Géza - vajon hogyan mentik meg a világot a láthatatlan budapesti vadállatok és embergyerek barátaik?
 • Bátky András
  General-Press Kiadó
  2125 Ft (-15%)
  2500 Ft
  Morci átlagos kisfiú, talán az iskoláskor küszöbén. Amiben más, mint a többiek, az csak egy kis szomorúság a tekintetében.
 • Bátky András
  Manó Könyvek Kiadó Kft.
  1267 Ft (-15%)
  1490 Ft
  A szeretni- és égetnivaló ikerpár, Bazsó és Borka most sem tétlenkedik. Szeretnétek tudni, hogy miért üldözi egy kutyafalka Bazsót a Normafánál?

Cikkek

Fenékberugóbéka

Bátky András meséje

2012. január 4. cimkék: olvasósarok Mesesarok 

bBátky Andrástól eddig csak az aránylag békés, bár időnként forrongó lelkű Pipogyát és az ugyancsak szelíd Morcit ismertük. Újévi lendülettel vágunk neki hát egy Bátky-mesével a mesesaroknak: az Agresszív békamesék rádiós hangjátékként debütált jó három éve, és idén könyv is lesz belőle, még hozzá Kárpáti Tibor nem szokványos rajzaival. A mesékben sokat pofozkodnak, sőt, csúnyán is beszélnek néha, morognak, idegeskednek, veszekednek, viszont nagyon jókat lehet röhögni rajtuk (magunkon). Néha azt is kell, ugye?

Bábozz Pipogyával!

2011. június 9. - Hanna cimkék: illusztráció kreatív Hanna blog Kő-papír-olló 

pPapp Eszter kézműves rovatát jól ismerik és szeretik kedves Olvasóink. Nyárra, változatosságképpen a Pagonyhoz közel álló illusztrátorokat kértük meg, hogy egy-egy szeretett, ismert figurájukhoz találjanak ki kisebb kézműves feladatokat, amelyeket kinyomtatva otthon is alkothatunk, együtt a gyerekekkel. Nemrégiben Vilmát öltöztethettük fel Horváth Mónika segítségével, most pedig a Pipogya szereplőivel bábozhatunk Gyöngyösi Adrienn jóvoltából.