Rókáné mézes-mázos kalácsa

Benedek Elek

Rókáné mézes-mázos kalácsa

Bolti ár: 2990Ft
Kedvezményes ár: 2542 Ft
Elérhetőség: rendelhető,
Várható szállítási idő: 3-6 munkanap
Móra Kiadó, 2013
280 oldal, 171x241 mm, Kemény borító  

"Megpillantja Rókáné komámasszony a kalácsot, s mondja Farkas komának: -Ejnye, komámuram, egyet mondok, kettő lesz belőle. -Hadd hallom, kedves komámasszony. -Lopjuk el ezt a kalácsot. -Nem bánom én, komámasszony, csak aztán meg ne csaljon kend az osztozásnál. -Ugyan, ugyan, komámuram, mit nem gondol rólam? - szenteskedett Rókáné komámasszony. Bezzeg hogy egykettőre elemelték a kalácsot, aztán - uccu neki, vesd el magad! - szaladtak árkon-bokron át, s meg sem álltak, míg az erdőbe nem értek."

Ezt a könyvet 5-10 éves gyerekek számára ajánljuk.

A szerzőről

Benedek Eleket szinte majdnem mindig úgy emlegetik, hogy a Nagy Mesemondó. Bölcsészettudományi Karon végzett Székelyudvarhelyen, majd Budapesten. Már diákkorában erősen kötődött a népi irodalomhoz, ekkor végezte első gyűjtését is. Később újságíró lett, majd országgyűlési képviselő, és a szabadkőműves páholynak is tagja volt. Rengeteg mesegyűjteményt készített, Az ezeregyéjszaka meséitől a Grimm-tesvérek meséin át a magyar népmesékig. Az ő nevéhez fűződik a Cimbora című képes gyerekhetilap is, amelynek Kisbaconban halááig főszerkesztője volt.

A szerző más könyvei

 • Benedek Elek
  Scolar Kiadó
  3740 Ft (-15%)
  4400 Ft
  Ismert és kevésbé ismert mesék a világ minden tájáról.
 • Benedek Elek
  Móra Kiadó
  2549 Ft (-15%)
  2999 Ft
  Benedek Elek dolgozta fel a magyar mesekincs színe-javát, olyan meséket, amelyek a nép életerejéről, találékonyságáról, humoráról, meleg szívéről tesznek tanúságot, és örökbecsű darabjai a magyar kultúrának.
 • Benedek Elek
  Csimota Könyvkiadó
  1870 Ft (-15%)
  2200 Ft
  Benedek Elek meglepően modern meséje egy csúnya királyfiról, akit először kikosaraz a szép királykisasszony. Ám a királyfi furfangos módon, álruhát öltve, mégis elnyeri kezét.
 • Benedek Elek
  Scolar Kiadó
  3740 Ft (-15%)
  4400 Ft
  A Scolar Kiadó Arany Mesekönyve Benedek Elek születésének 150. és halálának 80. évfordulója tiszteletére jelent meg.
 • Benedek Elek
  Scolar Kiadó
  3740 Ft (-15%)
  4400 Ft
  Ismert és ismeretlen mesék az egész családnak.
 • Benedek Elek
  Corvina Könyvkiadó
  3392 Ft (-15%)
  3990 Ft
  Válogatás Benedek Elek népszerű meséiből, Kun Fruzsina gyönyörű illusztrációival. "Meséinek sokasága olyan tengerre emlékeztet, amelynek eddig még csak partvidékét kutatták fel." (Lengyel Dénes)
 • Benedek Elek
  Scolar Kiadó
  3740 Ft (-15%)
  4400 Ft
  A Scolar Kiadó különleges mesesorozattal tiszteleg a "mesemondók mesemondója" előtt. A sorozatban Elek apó leghíresebb válogatását, a világ legszebb meséit gyűjtötte össze a kiadó.
 • Benedek Elek
  Móra Kiadó
  2542 Ft (-15%)
  2990 Ft
  Benedek Elek klasszikus mesegyűjteményei egymás után látnak napvilágot felújított kiadásban. A Világszép Nádszálkisasszony, A vitéz szabólegény, és a Többsincs királyfi után most megjelenik Az aranyalmafa is.
 • Benedek Elek
  Havas Judit
  2125 Ft (-15%)
  2500 Ft
  Válogatás Benedek Elek meséiből, mese- és kifestőkönyv 2 CD melléklettel. Válogatta és elmondja: Havas Judit.
 • Benedek Elek
  Móra Kiadó
  2542 Ft (-15%)
  2990 Ft
  Benede Elek népmesegyűjteménye.
Benedek Elek összes könyve...