Rubinbogyózselé

Menyhért Anna

Rubinbogyózselé

Bolti ár: 2490Ft
Kedvezményes ár: 2117 Ft
Elérhetőség: rendelhető,
Várható szállítási idő: 1-3 munkanap
Manó Könyvek Kiadó Kft., 2017
96 oldal, 163x238 mm, Kemény borító  

Ez a meseregény azoknak a kisiskolásoknak szól, akik szeretik a varázslatot, nem félnek az erdőben, hisznek az emberi jóságban és mernek belemerítkezni egy fantázivilágba, ahol lehetnek jó és rossz dolgok is egyszerre. Nem árulunk el nagy titkot akkor sem, hogy ha azt mondjuk, hogy minden rossz mögött valami más áll: félelem, bántás vagy fájdalom. Menyhért Anna Rubinbogyózselé című könyve önálló olvasásra is alkalmas, de az esti közös felolvasás meséje is lehet, összehozva kisebb és nagyobb testvéreket egyaránt.

Ezt a könyvet 5-8 éves gyerekek számára ajánljuk.

A szerzőről

Menyhért Anna író, irodalomtudós, irodalomszervező, szerkesztő. Az ELTE BTK tudományos munkatársa, kutatási területe a női irodalom, a traumaelmélet és a kortárs irodalom. Tanított az Eötvös József Gimnáziumban, a Miskolci Egyetemen, a Balassi Intézetben és az ELTE-n. A gyerekirodalomba A kis ló című képes mesesorzatával lépett be, amelyben a mesehallgató gyerek és a mesemondó anya párbeszédében alakul, formálódik a kis ló története, természetesen a gyerek aktuális problémái körül. Így mutatja meg, hogy a mese egyszerre transzformáció és katarzis, azaz megtisztulás a problémáktól.
Ezt követően a Vándorlány és az elvarázsolt Kisváros című meseregénye jelent meg, amelyben a Vándorlány és Góri, a kisfiú izgalmas útját ismerjük meg, akik megszabadítják városukat a mitikus átoktól.

A szerző más könyvei

 • Menyhért Anna
  Móra Kiadó
  1692 Ft (-15%)
  1990 Ft
  Apa megint köhög és tüsszög. Mit csinálhat? Rakosgat valamit, söpör, és megint tüsszög. Először a kisfiú nem is tudja, miért ijed meg ettől, csak azt érzi, hogy összeszorul a torka, kiszárad a szája. Aztán rájön, Gömbinek el kell költöznie. Nem lesz többé tengerimalaca. Apa allergiás rá.
 • Menyhért Anna
  Pozsonyi Pagony Kft
  2287 Ft (-15%)
  2690 Ft
  Vándorlány utazása során váratlanul megpillant egy gyönyörű kisvárost, amely azonnal megigézi, ám a látvány ahogy jött, úgy el is tűnik. Kisvárost titokzatos köd lepi be. Vándorlány és Góri, egy kisfiú a városból elindulnak kideríteni a rejtélyt.
 • Menyhért Anna
  Móra Kiadó
  1947 Ft (-15%)
  2290 Ft
  Anya és Tomi a Velencei-tónál nyaralnak. A parton együtt találják ki a kis ló legújabb meséjét a szörnyvízről, a kacsukahalról és a fekete fejűek gonosz mesterkedéseiről.
 • Menyhért Anna
  Csodaceruza Kiadó
  1437 Ft (-15%)
  1690 Ft
  Menyhért Anna író, irodalomtörténész. Kisfiával, Tomival a kis lóról és kalandjairól mesél esténként. Így született ez a mesekönyv.