Sárkányjárgány - Elvarázsolt kaland-dalok CD melléklettel

Rutkai Bori

Sárkányjárgány - Elvarázsolt kaland-dalok CD melléklettel

Bolti ár: 3990Ft
Kedvezményes ár: 3392 Ft
Elérhetőség: rendelhető,
Várható szállítási idő: 1-3 munkanap
Kolibri Gyerekkönyvkiadó Kft., 2014
48 oldal, 225x204 mm, Kemény borító  

A Rutkai Bori Banda új dalaival világ körüli útra indulunk! Bejárjuk a Föld és az Ég mesetájait: leszállunk egy tengerparti játszótéren, tovább röpülünk az ázsiai pázsitok felett, Afrikában Nap papával és Hold mamával bújócskázunk, és felfedezzük a Palánta planétákat is. Kalandos utazásunk a nyárból a télbe visz, és még a mesevárba is ellátogatunk... A humorral teli, sziporkázó dalszövegekhez az egész családot megtáncoltató vidám zenék társulnak, amikhez Bori virágzó színekben pompázó, festett illusztrációkat készített. Rutkai Bori énekes, dalszerző, szövegíró, festő. Úgy képzeld el őt, hogy az egyik kezében ecset van, a másikban mikrofon, és ha volna egy harmadik és negyedik keze, akkor azzal a Sárkányjárgányt kormányozná. A Picur Rádió 2014-es viaDal-án a könyv címadó dalával Bori megnyerte a legjobb szövegírónak járó díjat.

Ezt a könyvet 4-12 éves gyerekek számára ajánljuk.

A szerző más könyvei

 • Rutkai Bori
  Kolibri Gyerekkönyvkiadó Kft.
  3399 Ft (-15%)
  3999 Ft
  A nagy sikerű Sárkányjárgány és Pizsamátor után a Rutkai Bori Banda egy vidám, pörgős Űrdiszkóba várja az egész családot.
 • Móra Kiadó
  1992 Ft (-20%)
  2490 Ft
  "Boldogan éltek, míg meg nem haltak" - végződik a mese. És azután? Amikor a kisgyerek a "halál" szót hallja, vajon belegondol-e, mit is jelent valójában?
 • Rutkai Bori
  Scolar Kiadó
  5058 Ft (-15%)
  5950 Ft
  "A könyvben nem szerettem volna erőltetett párosításokat létrehozni a képek és a szövegek között, s csak a kronológia alapján szerkeszteni, ezért néha figyelmen kívül hagyva a művek keletkezési idejét, szabadon kombináltam újabb keletű dalokkal a régi festményeket, vagy különböző időszakokban készült képeket válogattam össze egy-egy téma bemutatásához. Festés közben gyakran hosszú dialógusokat folytatok a képpel és magammal, ilyenkor rengeteg plusz tartalom jön elő: a korszakokat, szereplőket, témákat összekötő mesefolyondár bonyolult összefüggéseket, átfedéseket hoz létre. Feltérképezni lehetetlen, lineárisan ábrázolni hiábavaló. Ezzel azt akarom jelezni, hogy e könyv ebben a formában csak egy a lehetséges kombinációk közül. Ahogyan a fellépésekre készülve is más-más sorrendbe állítva a számokat különböző hangulatú, energiájú koncertek készíthetők ugyanabból a repertoárból, így tudnék különböző könyveket szerkeszteni ezekből a mese-képekből." (Rutkai Bori)
 • Rutkai Bori
  Kolibri Gyerekkönyvkiadó Kft.
  3399 Ft (-15%)
  3999 Ft
  Miután a Rutkai Bori Banda Sárkányjárgánya körbeszáguldotta az országot, és számos családban „házi kedvenc” lett – megérkezett a Pizsamátor, és vele együtt az újabb kaland-dalok. De kik azok a Pizsamátorok? Köztünk élő átváltozóművészek: hol kalózok, hol bunkerépítők, máskor porszívószelídítők, olykor piciklis artisták, balatoni indiánok vagy a Rizibizi Diszkóban halandzsázó maharadzsák. És ahogy a Pizsamátorok átváltoznak, úgy telnek meg színnel és varázslattal a hétköznapok...