Szegény Manolito!

Elvira Lindo

Szegény Manolito!

Emilio Urberuaga illusztrációival

Bolti ár: 1800Ft
Kedvezményes ár: 1530 Ft
Elérhetőség: rendelhető,
Várható szállítási idő: 1-3 munkanap
General-Press Kiadó, 2006
144 oldal, 144x195 mm, Kemény borító  

Pápaszemes Manolito fecsegésével nemcsak a szüleit, nagyapját és Asunción nénit, a tanárát kergeti az őrületbe, hanem az iskolapszichológust, sőt, egész Spanyolországot is. Az első könyvben - Pápaszemes Manolito - csak arra volt alkalma, hogy egy kis ízelítőt adjon élete történetéből. Így hát most visszatér, és bár kicsit fejébe szállt a hírnév, de kedvesebb, mint valaha. Persze nem arról van szó, hogy Manolitóval különleges dolgok történnek, mégis úgy meséli őket, mintha valóságos, felejthetetlen kalandokat élne át. Családja és barátai folyton azt kérdezik: "Hát sosem fog elhallgatni ez a gyerek?!" A Szegény Manolito, Elvira Lindo könyvsorozatának második kötete, amelyből megtudjuk, hogy a boltban lopni nem szép dolog, és azt is, hogy egy vérbeli spanyol mindig tájékozott fociügyekben... A sorozatban megjelent: Pápaszemes Manolito.

Ezt a könyvet 8-12 éves gyerekek számára ajánljuk.

A szerzőről

Elvira Lindo 1962-ben született Cádizban. Több városban is lakott, tizenkét éves kora óta azonban Madridban él. Újságírást kezdett tanulni az egyetemen, de tanulmányait abbahagyta, hogy életét a rádiónak szentelje, ahol azután sok éven keresztül forgatókönyvíróként és színészként dolgozott. Számos szereplő megteremtője és megtestesítője, köztük az igen népszerű Manolito szülőanyja is, bár készített szociális témájú riportokat és kulturális műsorokat is.

A sorozatról

Eredetileg rádiójátéknak induló sorozatból 1991-ben született meg az első könyv. Főszereplője a szószátyár Manolito, a spanyol kisfiú meglepő őszinteséggel, és kellő humorral szemléli, kommentálja az őt körülvevő felnőtteket, az iskolát, és kisöccsét.
  • Elvira Lindo
    General-Press Kiadó
    1530 Ft (-15%)
    1800 Ft
    A Pápaszemes Manolito és Szegény Manolito után a spanyol kisördög megpróbáltatásai a nyári szünetben is folytatódnak.Vajon mi történik egy minden lében kanál kisfiúval a hosszú és unalmas nyáron? Az új iskolaév pedig még ennél is izgalmasabb lesz...