Eger gyerekeknek
  • 8-12

Szlaukó Mónika

Eger gyerekeknek

Kultúraktív Egyesület, 2012

100 oldal , Puha kötés

Eger gyerekeknek című interaktív városismertető könyv játékos módon mozgatja meg a gyerekek kreativitását, ismerteti meg velük környezetüket és egyben inspirálja őket, hogy továbbgondolják és részt vegyenek városuk formálásában. A kiadvány Eger épített és természeti környezetéhez kapcsolódó témák mentén foglalkozik a város történetével, épületeivel, kulturális és természeti értékeivel, valamint a városi élettel és a város működésével. A gyerekek játékos formában ismerhetik meg a várost. A megismerésben segítségükre van Müezzin, a könyv vezető figurája, aki végigvezeti őket a városon és egyben aktív tervezésre, cselekvésre buzdítja őket.

Az Eger gyerekeknek könyv hiánypótló, hiszen eddig nem jelent meg Egerről gyerekeknek szóló, interaktív városismertető könyv. A könyv az egri Part Egyesület és a kultúrAktív Egyesület kiadásában jelent meg a Tiéd a város sorozat részeként.
Az Eger gyerekeknek a 2010-ben megjelent Pécs gyerekeknek, a 2011-ben pedig Sepsiszentgyörgy gyerekeknek c. könyv után következik a sorban. Ennek a műfajnak a speciális módszertanát németországi tapasztalatok és minták alapján dolgozta ki a kultúrAktív Egyesület. Az egyesület célja nem csupán egy könyv megjelentetése, hanem sokkal inkább egy szemléletmód átadása és egy módszertani tudás átörökítése, amely alapul szolgál hasonló kezdeményezések számára. A könyv szerzője (Szlaukó Mónika), illusztrátora (Fekete Valér) és vezető grafikusa (Viszokai Krisztián) helyiek, akik a kultúra, a művészet és street art területén tevékenykednek.

A webshop készletén jelenleg nincs, de rendelhető, amennyiben be tudjuk szerezni, a várható szállítási idő: 8- 15 nap.

Teljes ár: 1500 Ft
Aktuális ár: 1275 Ft
loyaltypoints6 törzsvásárlói pont
Kosárba