Juharvölgy krónikája
  • 8-99

Juharvölgy krónikája

Reflexshop Kft.

Juharvölgy Krónikája társasjáték, avagy hív egy kuckózós erdei kaland!

Olvad a jég, éled a természet, a tavasz első napsugarai átsütnek a fák kusza ágain keresztül és szépen lassan az erdei állatok is előbújnak a kényelmes és otthonos odújukból. De, mint ahogy az élet úgy a természet is egy végtelen körforgás, ezért máris kezdhetik a felkészülést az erdei kis bolyhos élőlények a következő fagyos, hosszú télre. Így ők 8 hónapot az évből: a tavaszt, a nyarat és az őszt szorgos munkával, gyűjtögetéssel és a javak felhalmozásával töltik. Minden évben az a céljuk, hogy övék legyen a legkényelmesebb odú. Ebbe az idilli környezetbe csöppenhetünk bele a Juharvölgy Krónikája társasjátékban.

A Juharvölgy Krónikája társasjáték a Kickstarteren közösségi finanszírozás alapján indult útjára Kids Table Board Games gondozásában. A társas könnyed, kifejezetten élvezetes 45 perces családi szórakozást ígér 8 fordulón keresztül. A játékmechanizmus a kockadobásra, kollekció gyűjtésre, munkáslehelyezésre és kártyahúzásra épít, 1-5 játékos számára, ami azt jelenti, hogy akár egyedül is nekiveselkedhetünk a gyűjtögetésnek.

Mire számíthasz a Juharvölgy Krónikájában?

Mint ahogy azt megtanulhattuk a Tücsök és a Hangya meséjéből - és az erdei okos állatkák is jól tudják már - ,érdemes idejében felkészülni a téli időszakra. Éppen ezért Juharvölgy lakói, egész évben azaz egész pontosan 8 hónapon keresztül gyűjtögetnek, bespájzolják az érett, zamatos gyümölcsöket, a roppanós magvakat, meleg, puha ruhákat kötnek és barkácsolnak a műhelyben, hogy a hideg hónapok a legnagyobb komfortban telhessenek. Itt kapcsolódhatsz be a játékba te is.

A társasjáték 29cm x 21cm-es és a doboza igazán gyönyörű, élénk színű, hívogató grafikát tudhat a magáénak. Rögvest kiderül róla, hogy itt bizony az állatoké a főszerep. Levéve a doboztetőt a játékszabály és a különböző insertek széles tárháza sejlik fel előttünk. A munkás fa figurák nem csupán festettek, hanem külön mintákkal is rendelkeznek, hogy az állatok cuki sajátosságai még inkább felismerhetőek legyenek. A kényelemkártyák végtelenül aranyosak. Hiszen mi is kellhet egy kuckózós időszakhoz? Pattogó kandalló? Jó meleg sál? Hatalmas pihe-puha takaró? Netán egy tányér meleg ragu? Ezeket mind be is szerezheted, a játék során. A látogatókártyák szereplői, mint például a kanadai hiúz, sörtés vakond, jeges búvár, jávorszarvas, szürke farkas különböző képességekkel bírnak és még jutalmat is tartogatnak. A fejlesztéskártyák tarka sokszínűsége pedig igazán megteremti a meleg, barátságos erdei falucska hangulatot. A játéktábla gazdag színvilága teljesen olyan, mintha egy mesebeli könyvből lépett volna elénk, ami mint egy térkép feltárja előttünk Juharvölgy tipográfiáját.

Elő a mancsokat, avagy így kezdj neki!

Ha a felfedezés során kipattintottátok az utolsó jelölőt is a kartonlapokból kezdődhet a játék setupja. A játéktáblán el kell helyezni a fogadóban a látogatókártyákat, a hegytető lapkát, a folyótárcsát, a bagolyfészeknél a 4db kényelemkártyát, fent a völgy résznél, erdő és mező paklit is fel kell tenni a táblára. A fejlesztéskártyákból 6 db-ot kell felfordítani a tábla bal szélénél lévő létrafokokhoz. Az árucikk és nem árucikk jelölőkből is alkossatok egy-egy közös készletet. A főkukac pedig majd a kezdő játékost fogja jelölni.

Ezt követően ki kell választani, hogy melyik családdal szeretnétek lenni - ez lehet a nyúl, a sül, a róka, a mókus és a mosómedve család is. Vegyétek magatokhoz a hozzájuk tartozó otthontáblát, a 4 munkást, a 4 kunyhót és a színben is megegyező 2 db családkockát. Helyezzétek a négy kunyhót az otthontábla négy kunyhótárolójára! Húzz három kártyát a kényelempakliból! Nézd meg ezeket a kártyákat és tarts meg belőlük kettőt! Vedd a kezedbe a kiválasztott kártyákat úgy, hogy a többiek ne lássák mi van rajtuk! Dobd el a harmadik kártyát képpel felfelé a kényelempakli mellé! A játék alatt összesen 8 forduló lesz, ami nyolc hónapot jelent. Eddig van időtök felkészülni a télre.
A játéktáblán számos helyszín található, ahol különböző jutalmakhoz juthattok. Ehhez a helyszíneken akciót kell végrehajtani úgy, hogy munkást kell küldenetek oda, abban reménykedve, hogy később a fordulóban dobókockát is tudtok hozzárendelni a helyszínhez, ezzel sikeressé téve a látogatást. Mindnyájan két-két saját családkockával fogtok dobni, mielőtt kiküldenétek a munkásaitokat (így némi információtok már lesz azzal kapcsolatban, hogy mik a lehetőségeitek). Miután minden munkást lehelyeztetek, dobjatok a négy közös falukockával is, ezzel előkészítve őket az aktuális hónapra. A kezdőjátékos köre ezennel elindul.

A webshop készletén jelenleg nincs, de rendelhető, amennyiben be tudjuk szerezni, a várható szállítási idő: 8- 15 nap.

Teljes ár: 17990 Ft
Aktuális ár: 17091 Ft
loyaltypoints85 törzsvásárlói pont
Kosárba