Kismalac meg a farkasok

Illusztrátor: Nagy Diána

Scolar Kiadó, 2020

24 oldal , Kemény kötés

Mese a kismalacról és a galád farkasról, aki nem tud túljárni az okos malacka eszén. Hiába jut be a malacka házába, a malac leforrázza, és így a farkas menekülni kényszerül. És utána is hiába jön vissza hatalmas farkassereggel, a malacka egy frappáns felkiáltással – Forró vizet a kopaszra! – elriasztja a bandát.

A „Klasszikusok kicsiknek” című sorozatról:

A Scolar Kiadó kiemelt célja, hogy a szélesebb közönségnek szóló, sokszor külföldi gyermekkönyvek mellett lehetőséget biztosítson hazai alkotóknak is a megjelenésre.

Egyik legkedvesebb, 2013-ban indított gyermekirodalmi sorozatunkban az értékőrzés jegyében klasszikus műveket jelentetünk meg Békés Rozi szemet gyönyörködtető illusztrációival.

Az első két kötet (József Attila: Csoszogi, az öreg suszter, Móra Ferenc A didergő király) – melyek mindegyike a Nemzeti Kulturális Alap támogatásával jelenhetett meg – folytatásául Petőfi Sándor szívmelengető versét választottuk, melyet barátja, Arany János akkor hároméves fiához írt, mikor Szalontára látogatott 1847 júniusában. Arany Lászlóból később elismert népmesegyűjtő és író lett (leghíresebb műve az 1873-ban A délibábok hőse című verses regény).

E sort folytattuk egy gyönyörű karácsonyi verseskötettel, melyben József Attila, Ady Endre és Kosztolányi Dezső egy-egy, gyermekek számára is lélekközeli remekművével.

Majd következtek olyan örök kedvencek, mint A kis kakas gyémánt félkrajcárja (Arany László meséje) és a Kismalac meg a farkasok, Móricz Zsigmond verses meséje.

A sorozat kötetei:

József Attila: Csoszogi, az öreg suszter (2013) – Szép Magyar Könyv-nagydíj és Közönségdíj; 2014

Móra Ferenc: A didergő király (2014) – Szép Magyar Könyv-nagydíj; 2015

Petőfi Sándor: Arany Lacinak (2015) – Szép Magyar Könyv oklevél; 2016

Háromkirályok (karácsonyi versek); 2017

Arany László: A kis kakas gyémánt félkrajcárja; 2019

Móricz Zsigmond: Kismalac meg a farkasok; 2020

A webshop készletén jelenleg nincs, de rendelhető, amennyiben be tudjuk szerezni, a várható szállítási idő: 8- 15 nap.

Teljes ár: 1750 Ft
Aktuális ár: 1488 Ft
loyaltypoints7 törzsvásárlói pont
Kosárba

Sütihasználati beállítások