Bodó Iván

Naplóm a halásztanyán

Scolar Kiadó, 2022

176 oldal , Kemény kötés

Bodó Iván afféle modern Matula bácsi. Ismeri a Balatont, a tópartot, a vízi és vízparti csodákat. Barátságokat köt a mindennapjait derűssé varázsoló élőlényekkel. Az évszaknak megfelelően szalmakalapjával vagy kesztyűjével int nekik, néhányukat otthonába fogadja. Így válik feladatává gondoskodni Leveli Líviáról, a kis békalányról is, akit egy hideg őszi estén talál a tornácán… Könyvében több mint két év eseményei követik az évszakokat, bepillantást nyújtva a természet örök körforgásába.

Olvasás során kedvet kaphat szülő és kisgyermek a barangoláshoz és a természet figyelmes szemléléséhez. A már olvasni tudó iskolások, a kamaszok, de a szülők és nagyszülők is mosolyogva lapozgathatják a kötetet, a még térden ülő apróságoknak olvasgatva belőle, csodálva a színes illusztrációkat.

A tópartokon, vizek tükrén tevékenykedő berki ember naplója ez a könyv, amelyben találkozásairól, rácsodálkozásairól ír. Lapjain barátságokat köt őt meglátogató vagy útját keresztező, mindennapjait derűssé varázsoló élőlényekkel. Az évszaknak megfelelően szalmakalapjával vagy kesztyűjével int nekik, megszólítja őket – rendszerint valami vidám apropóból –, néhányukat otthonába is fogadja. Így válik feladatává gondoskodni Leveli Líviáról, a kis békalányról is, akit egy hideg őszi estén talál a tornácán.

A több mint két év eseményei követik az évszakokat, bepillantást nyújtva a természet, szűkebb értelemben a vízpartok környezetének csodálatos körforgásába, az itt élő ember világába, aki példamutatóan alkalmazkodik, és igyekszik minél kevésbé beleavatkozni a természeti törvényekbe és folyamatokba.

Olvasás során kedvet kaphat szülő és kisgyermek a természetben való barangoláshoz és a figyelmes szemlélődéshez, s akár megírhatja saját naplóját is. A már olvasni tudó iskolások, a kamaszok, de a szülők és nagyszülők is mosolyogva lapozgathatják a kötetet, a még térden ülő apróságoknak olvasgatva belőle, csodálva a színes illusztrációkat.

Könyvemet ha lapozgatod,

Gondolatod napozhat ott!

S hol szél kerget nádlevelet,

Berekben jár őszt meg telet!

Tavaszt várhat patak partján.

Csizmádat majd lábra kapd ám!

Elolvasva s fogadva szót,

Kirándulj! És írd a naplód!

„Bodó Iván lenyűgözően sokat tud erről a vízi világról, foglalkozása miatt is, a szakmán azonban túlnő a kíváncsiság, a kutató-megfigyelő-értelmező szenvedély, és írói tehetséggel felfegyverkezve átadja nekünk élményeit, bevezet minket is a mindennapi csodákba.”

Csukás István

Elérhetőség: rendelhető

Várható szállítási idő: 3- 5 munkanap

Teljes ár: 3999 Ft
Aktuális ár: 3399 Ft
loyaltypoints17 törzsvásárlói pont
Kosárba

Sütihasználati beállítások