Terra Magyarország
  • 10-99

Terra Magyarország

Reflexshop Kft.

Tudod, melyik az ország leghosszabb barlangrendszere? Na és azt, hogy mióta gyártják a túró Rudit? Hogy hány másodperc alatt ér vissza a tihanyi visszhang? És hogy hol vannak Magyarországon a játékmúzeumok?

A Terra: Magyarország társasjátékban izgalmas kérdésekkel teheted próbára, hogy mennyire mozogsz otthonosan az ország ismert és rejtett nevezetességei között. Persze a legnagyobb kalandorok is eltévednek időnként - a jó hír, hogy nem kell precíz válaszokat adnod! Úgy is szerezhetsz pontokat, ha ügyesen becsülöd meg a helyszíneket és az értékeket, vagy ha jól választod meg, melyik tapasztaltabb országismerőt érdemes követni. Azért csak óvatosan: ha mindig vaktában tippelsz, könnyen hoppon maradhatsz!

A játék célja:

A játékosok minden fordulóban kockáik lehelyezésével egymás után tippelnek az épp sorra kerülő kártyához tartozó területekre és számadatokra. A helyes, illetve közeli tippekért értékes pontok járnak, azonban a túl távolra helyezett kockák kárba vesznek. A játékot az nyeri meg, aki a legtöbb győzelmi pontot gyűjti a játék végéig.


Előkészületek:

Helyezzétek a játéktáblát az asztal közepére! Minden játékos válasszon magának egy színt, vegye maga elé az azonos színű tippkockákat, majd mindenki tegyen egy kockát a pálya szélén található pontozósáv 1-es mezőjére! A kártyákat tegyétek a kártyatartó dobozba! Egy játék során csupán néhány kártyára lesz szükségetek, de érdemes teljesen megtölteni a dobozt, nehogy véletlenül kilátszódjanak a megoldások. Válasszátok ki magatok közül a legműveltebb játékost, majd adjátok a kártyatartó dobozt a bal oldali szomszédjának: ő lesz a kezdőjátékos.


A feladványkártyák - a játékban lévő feladványok három nehézségi kategóriába sorolhatók. A nehézségi szintet a kártya keretének színe jelöli:

zöld: lelkes kirándulóknak
fehér: gyakorlott túrázóknak
piros: avatott országjáróknak
Játék menete:

Minden forduló három fázisból áll:

Tippkockák lehelyezése - a téma felolvasása utána beszéljétek át a feladványokat. A kezdőjátékossal kezdve mindenki tegye a táblára egy tippkockáját.
Pontozás - vegyétek ki az aktuális feladványkártyát a dobozból! Értékeljétek ki először a területekre, majd a tippelősávokra helyezett kockákat. A telitalálatok 7-7 pontot érnek, a megoldással szomszédos mezőkön lévő kockák pedig 3-3 pontot.
Új kezdőjátékos kijelölése - A forduló végén az eddigi kezdőjátékos adja át a kártyatartó dobozd a bal oldali szomszédjának.

Játék vége:

Mikor lejátszottátok az utolsó fordulót, a játék véget ér. A jártyék győztese az a játékos, akinek a legtöbb pontot sikerült gyűjtenie. Egyenlőség esetén a játéknak több győztese van.


Te vajon mennyire tudod pontosan a helyszínt? Na és ha évszámokról van szó? Tedd próbára tudásodat egy Magyarországról szóló kvízjátékban!


Doboz tartalma:

1 szabályfüzet
1 játéktábla
100 kétoldalas feladványkártya (200 feladvány 3 nehézségi szinten)
1 kártyatartó doboz
36 tippkocka (játékosonként 6 db)
MIÉRT A REFLEXSHOP?


Játékszabály ( )

Elérhetőség: rendelhető

Várható szállítási idő: 3- 5 munkanap

Teljes ár: 8490 Ft
Aktuális ár: 8066 Ft
loyaltypoints40 törzsvásárlói pont
Kosárba

Sütihasználati beállítások