Virágon vett vitéz

Kányádi Sándor

Virágon vett vitéz

Bolti ár: 2500Ft
Kedvezményes ár: 2125 Ft
Elérhetőség: rendelhető,
Várható szállítási idő: 1-3 munkanap
Holnap Kiadó, 2012
168 oldal, 214x215 mm, Kemény borító  

A mesék, kalandok hőse a havasok között megbúvó kicsi faluban vakációzó hétéves kisfiú, aki nagyon szereti a természetet, örül az első hóvirágnak, örül, ha málnát talál az erdőben, együtt dalol a fészekrakó madarakkal, osztálytársaival együtt vigyáz a kutyakölykökre. Élete izgalmas eseményeit többek között a Szitakötő; a Novemberi nyár; a Rigóvár; A madáretető hóemberke történeteiben követhetjük nyomon.

Ezt a könyvet 4-8 éves gyerekek számára ajánljuk.

A szerzőről

Romániai magyar költő, 1929-ben született. Bár fémipari középiskolát végzett színművészetet és irodalmat tanul az erdélyi egyetemeken. Később Bukarestben folyóiratokat szerkeszt, köztük a Napsugár gyermeklapot is. A gyermekirodalomból több jelentős verseskötettel és mesével veszi ki a részét, több rangos hazai is nemzetközi díjjal is jutalmazták.

A szerző más könyvei

 • Kányádi Sándor
  Helikon Kiadó
  2117 Ft (-15%)
  2490 Ft
  Kányádi Sándor új kötete amolyan mesés történelemkönyv. A címadó Lehel vezér mellett Rákóczi fejedelemről, Bethlen Gáborról szólnak a történetek...
 • Kányádi Sándor
  Helikon Kiadó
  1868 Ft (-25%)
  2490 Ft
  Kányádi Sándor mesegyűjteménye tizennégy, állatokról, természetről, gyermekkorról szóló, szívmelengető történetet tartalmaz.
 • Kányádi Sándor
  Holnap Kiadó
  2295 Ft (-15%)
  2700 Ft
  A hetvenötödik születésnapját 2004. május 10-én ünneplő Kányádi Sándor "Napsugár verseiből" nyújt át százegyet e kötet (a költő hosszú időn át dolgozott a Napsugár című lap szerkesztőségében).
 • Kányádi Sándor
  Pozsonyi Pagony Kft
  2967 Ft (-15%)
  3490 Ft
  A Friss tinta! című, mai gyerekvers antológiával az volt a célunk, hogy a Csimota Kiadóval karöltve összeállítsunk egy olyan kötetet, amilyen már régóta nem volt: amelyben Weöres, Nemes Nagy és Tamkó Sirató méltó követőiként mai költők szerepelnek, mai gy
 • Kányádi Sándor
  Cartaphilus
  1683 Ft (-15%)
  1980 Ft
  A kecske, a menyecske, a fecske és a macska a főszereplői Kányádi Sándor imádnivalóan bájos nyelvezettel megírt könyvének, melyet Szegedi Katalin akril és kollázs technikával készült illusztrációi díszítenek.
 • Kányádi Sándor
  Holnap Kiadó
  2125 Ft (-15%)
  2500 Ft
  Kányádi Sándor klasszikusnak számító meséje új kiadásban.
 • Kányádi Sándor
  Holnap Kiadó
  1785 Ft (-15%)
  2100 Ft
  A kötetben Kányádi Sándor mackó-regényét, a Talpas történeteket és verses meséjét, A kíváncsi holdat olvashatjuk.
 • Kányádi Sándor
  Cartaphilus
  1683 Ft (-15%)
  1980 Ft
  Fönn az égen bandukolt, kóborolt a Telehold. S kíváncsi lett módfelett, hogy a Földön mi lehet. Közelebbről volna jó, látni, milyen is a tó. Nem fürödtem soha még, hajnalig jót fürödnék. Elkötnék egy csónakot, csónakáznék egy nagyot, vagy kószálnék boldog
 • Kányádi Sándor
  Holnap Kiadó
  1275 Ft (-25%)
  1700 Ft
  Kányádi Sándor Kaláka által is megzenésített verse, Szimonidesz Kovács Hajnalka rajzaival, leporelló formájában.
 • Kányádi Sándor
  Holnap Kiadó
  2125 Ft (-15%)
  2500 Ft
  Ez a verseskönyv a beszélni tanuló, a hangokra, színekre, formákra rácsodálkozó kisgyermekek és természetesen szüleik számára készült- hiszen már az egészen kicsi gyerek is fogékony a költészetre.
Kányádi Sándor összes könyve...