Virgonc városi nyomozók

Zöld Panna

Virgonc városi nyomozók

Bolti ár: 2799Ft
Kedvezményes ár: 2379 Ft
Elérhetőség: rendelhető,
Várható szállítási idő: 1-3 munkanap
Móra Kiadó, 2016
60 oldal, 202x270 mm, Kemény borító  

A gyerekek nagyon szeretik a kukásautókat. Képesek mindent félredobva az ablakhoz rohanni, ha meghallják, hogy valamelyik a ház elé érkezett. Lelkesen integetnek neki, és élvezettel figyelik, ahogy a magasba emelkednek a kukák, és sorban kiürülnek. A KUKA MŰVEK című mesesorozatban a gyerekek izgalmas kalandokat élhetnek át egy képzeletbeli kisváros: Virgonc Város kukásautóinak történetein keresztül Tíz kukásautó - locsoló, söprögető, kis és nagy kukás, darus, hókotró, szelektív szemétgyűjtő - számtalan fontos feladatot lát el a városban. Nélkülük az utcák, a terek, a parkok szemetessé és piszkossá változnának A gyerekek azonban nem csak a történeteket izgulhatják végig, hanem arról is tapasztalatot szerezhetnek, hogy mit jelent életünkben a barátság, az összetartás, a segítőkészség, a szolidaritás. Közben szinte észrevétlenül azt is megtanulják, hogy mennyire fontos a környezet védelme, a hulladék szelektív összegyűjtése és megfelelő kezelése, és hogy milyen pusztító következményekkel járhat, ha nem hagyunk fel környezeti erőforrásaink pazarlásával. A globális felmelegedéstől, a természeti környezet pusztulásától, átalakulásától fenyegetett világunkban rendkívül fontos, hogy a gyerekek már igen korán, a meseolvasás időszakában szembesüljenek ezekkel a kérdésekkel. Nem lehet azonban cél, hogy szorongást keltsünk bennük jövőjükkel kapcsolatban. Az viszont igen, hogy gondolkodásukat, szokásaikat - egész életformájukat áthassa a környezettudatos szemlélet. S mi más lenne alkalmasabb erre, mint egy játékos, izgalmas, vicces -, és kedves mese.

Ezt a könyvet 3-6 éves gyerekek számára ajánljuk.

A sorozatról

Új mesesorozat, amely szinte észrevétlenül mutatja meg az ovisoknak, miért fontos a környezet védelme, milyen összefüggés van az életmódunk és a környezeti károk között, s megmutatja azt is, mit tegyünk, hogy minél kevesebb kárt okozzunk. A mesék egy képzeletbeli városka utcáin játszódnak, s tíz különböző kukás- és utcaseprő autó "életén", napi feladatain, kalandjain keresztül eleveníti meg a városka hulladékgazdálkodását.
  • Zöld Panna
    Móra Kiadó
    2379 Ft (-15%)
    2799 Ft
    Virgonc Városban, más városokhoz hasonlóan, forgalmas a belváros, a Fő utcán elegáns üzletek sorakoznak, az Óváros zsúfolt a turistáktól, míg a kertvárosi részen nyugalom honol. Van azonban egy különleges része: a Kuka Művek Hulladéktelep.