Volt egyszer egy

Máté Angi

Volt egyszer egy

Szulyovszky Sarolta illusztrációival

Bolti ár: 2690Ft
Kedvezményes ár: 2287 Ft
Elérhetőség: rendelhető,
Várható szállítási idő: 1-3 munkanap
Pozsonyi Pagony Kft, 2010
40 oldal, 218x240 mm, Kemény borító  

"Van nekem egy régi barátom, Máté Anginak hívják, még sohase láttam. Csak a hangját hallom ki mindig a betűk mögül. Most megjelenő meséinek kiváltképp örülök, mert végigujjonghattam születésüket, ahogy szépen, levelenként zizzentek be a postaládámba. Ezekben a történetekben vonatra száll a nyár, és őrölt kekszet eszeget málnaszörppel. A nap leszöszmögi bajszáról a pihepuhákat. Az almák gömbölyeket énekelnek. A sün muszog a ribiszkebogyós hátával. Fagylaltok gombóckodnak szép illatozással. Máté Angiból ősi regemondók hangja szól, világa mégis friss és új nekünk. Nem csoda, hogy így csillog-villog, varázslat hívta létre! És a mesék terét tágítják Szulyovszky Sarolta tenger-lendülettel könyvlapra kicsapó illusztrációi." - írja fülszövegében Lackfi János.

Ezt a könyvet 3-8 éves gyerekek számára ajánljuk.

A szerzőről

1990-ben érettségizett a székelyudvarhelyi Tamási Áron Gimnáziumban, majd ugyanott elvégezte a Benedek Elek Tanítóképzőt. 1993-tól óvónőként tevékenykedik (Székelyudvarhely, Kolozsvár, Budapest).
Írásai 2009-től a Szivárvány, Napsugár, Szitakötő, Dörmögő Dömötör, Látó, Kortárs, Liget és Irodalmi Jelen folyóiratokban jelentek meg, valamint a www.dokk.hu (versek) és a csodaceruza.hu weboldalakon.

Különleges, elvarázsolt világába olyan belépni, mintha kinyitnának bennünk egy titkos belső ajtót. A kitalált, erős képiségű szavai, indázó mondatai, történeteinek költői tömörsége belőlünk is erős válaszokat hív elő, érezni, gondolkodni kezdünk, ha olvassuk.

Díjai:IBBY, Év Gyermekkönyve -díj, 2011
Bródy Sándor- díj, 2010
Debüt-díj, 2009 december,
Látó nívó-díj 2009-es
Év könyve, www.transindex.ro
Debüt-díj, 2009 október, Erdély Magyar Irodalmáért Alapítvány
Aranyvackor - megosztott első díj, 2009 május, Pozsonyi Pagony kiadó

Könyvei a Pagonynál:
Volt egyszer egy, ill. Szulyovszky Sarolta

Fotó: Sütő Zsolt

A szerző más könyvei

 • Máté Angi
  Cerkabella Könyvek Kft.
  2125 Ft (-15%)
  2500 Ft
  Máté Angi rövidmeséi a hétköznapi fogalmakról szólnak, amelyek eddig mégsem jelentettek témát a gyerekirodalomban: fázás, magány, félelem, szeretet.
 • Máté Angi
  Magvető Kiadó
  2542 Ft (-15%)
  2990 Ft
  Hogy kik is azok az emlékfoltozók? Talán két tündér. Vagy két rigó. Esetleg két kislány. Két tündérrigólány: a limonádéhajú és a faodúbarna.
 • Máté Angi
  Magvető Kiadó
  2117 Ft (-15%)
  2490 Ft
  Egy parancsolgatós tengerészkapitány megunja a tengereket, partra száll, egy hídra költözik, majd nyakába veszi a várost barátjával, a befőttesüvegben tátogó kicsi narancssárga hallal.

Cikkek

Vedd kezedbe a Színes Krétát!

új blog tanároknak: ötletek, óravázlatok

2013. február 3. - Vera cimkék:

vegy5A Színes Kréta rendhagyó óravázlataiban segítséget szeretnénk nyújtani mindazon pedagógusok számára, akik szívesen vonnák be a kortárs gyerekirodalmat óráikba, akik vállalnánk, hogy nem mindennapi szövegekkel nem mindennapi módon foglalkozzanak, és akik éreznek elég bátorságot magukban ahhoz, hogy a színes krétát diákjaik kezébe is merjék adni.
Ehhez azért is kell bátorság, mert az általunk kiválasztott szövegek, témák nem biztos, hogy illeszkednek a nagybetűs Tanmenetbe.
Legelső Színes Kréta blogunkban Máté Angi Volt egyszer egy című könyvét ajánljuk felhasználásra - Várnai Zsuzsa segítségével. Olvassátok, próbáljátok ki, adjátok tovább! Szóval kalandra fel!