Máté Angi

Volt egyszer egy

Illusztrátor: Szulyovszky Sarolta

Pagony, 2010

40 oldal, Kemény kötés

"Van nekem egy régi barátom, Máté Anginak hívják, még sohase láttam. Csak a hangját hallom ki mindig a betűk mögül. Most megjelenő meséinek kiváltképp örülök, mert végigujjonghattam születésüket, ahogy szépen, levelenként zizzentek be a postaládámba. Ezekben a történetekben vonatra száll a nyár, és őrölt kekszet eszeget málnaszörppel. A nap leszöszmögi bajszáról a pihepuhákat. Az almák gömbölyeket énekelnek. A sün muszog a ribiszkebogyós hátával. Fagylaltok gombóckodnak szép illatozással. Máté Angiból ősi regemondók hangja szól, világa mégis friss és új nekünk. Nem csoda, hogy így csillog-villog, varázslat hívta létre! És a mesék terét tágítják Szulyovszky Sarolta tenger-lendülettel könyvlapra kicsapó illusztrációi." – írja fülszövegében Lackfi János.

Elérhetőség: rendelhető

Várható szállítási idő: 1-3 munkanap

Kosárba

2690 Ft
2287 Ft (-15%)

Máté Angi: Volt egyszer egy pocsolya

Máté Angi meséi sokakat elvarázsoltak már - aki még nem ismerné, álljon itt egy mese a pocsolyáról, ha már ilyen esősen-lucskosan indul ez az idei ősz... A könyv többi meséje is ilyen különleges, szép és szívbemarkoló mese. Szulyovszky Sarolta rajzai pedig magukért beszélnek.

Máté Angi: Volt egyszer egy nyár

Hogyan másképp nyithatnánk meg a Pagonyon a nyári mesesarkot, ha nem Máté Angi gyönyörá meséjével, a Volt egyszer egy nyárral? Júliusban és augusztusban, míg a fagylaltok gombóckodnak, minden héten olvashatsz egy egészen új mesét az ismert mesehőseinkről a Pagonyos szerzőkről: lesz Tandori és a Főmedve, May Szilvia és Pudlimász, Gévai Csilla és Alenka, felbukkannak a titokzatos dagonyalények a balatoni strandon, és egy zsémbes királylány is megszelídül.

Volt egyszer egy kemence

Süssünk egyszer az évben kenyeret, mert augusztus 20-a a kenyér ünnepe is! Nem is olyan nehéz, viszont az egész lakásnak finom kenyér illata lesz. Olvassuk hozzá ezt az otthonosan kenyérillatú, finom Máté Angi mesét az iskola előtti utolsó, ráérős hosszú hétvégén.

Összes kapcsolódó cikk