ez itt a kosarad
a termékeiddel

Máté Angi

Volt egyszer egy

Illusztrátor: Szulyovszky Sarolta

Pozsonyi Pagony Kft, 2010

40 oldal, Kemény borító

"Van nekem egy régi barátom, Máté Anginak hívják, még sohase láttam. Csak a hangját hallom ki mindig a betűk mögül. Most megjelenő meséinek kiváltképp örülök, mert végigujjonghattam születésüket, ahogy szépen, levelenként zizzentek be a postaládámba. Ezekben a történetekben vonatra száll a nyár, és őrölt kekszet eszeget málnaszörppel. A nap leszöszmögi bajszáról a pihepuhákat. Az almák gömbölyeket énekelnek. A sün muszog a ribiszkebogyós hátával. Fagylaltok gombóckodnak szép illatozással. Máté Angiból ősi regemondók hangja szól, világa mégis friss és új nekünk. Nem csoda, hogy így csillog-villog, varázslat hívta létre! És a mesék terét tágítják Szulyovszky Sarolta tenger-lendülettel könyvlapra kicsapó illusztrációi." - írja fülszövegében Lackfi János.

Elérhetőség: rendelhető

Várható szállítási idő: 1-3 munkanap

Kosárba teszem

2690 Ft
2018 Ft (-25%)

nextprev
Vedd kezedbe a Színes Krétát!

A Színes Kréta rendhagyó óravázlataiban segítséget szeretnénk nyújtani mindazon pedagógusok számára, akik szívesen vonnák be a kortárs gyerekirodalmat óráikba, akik vállalnánk, hogy nem mindennapi szövegekkel nem mindennapi módon foglalkozzanak, és akik éreznek elég bátorságot magukban ahhoz, hogy a színes krétát diákjaik kezébe is merjék adni.Ehhez azért is kell bátorság, mert az általunk kiválasztott szövegek, témák nem biztos, hogy illeszkednek a nagybetűs Tanmenetbe. Legelső Színes Kréta blogunkban Máté Angi Volt egyszer egy című könyvét ajánljuk felhasználásra - Várnai Zsuzsa segítségével. Olvassátok, próbáljátok ki, adjátok tovább! Szóval kalandra fel!

A PagonyTV első adása!

Itt a Pagony TV-je. Máté Angi olvas benne - jó kezdés! Hallgassátok meg a Volt egyszer egy kemencét és a Volt egyszer egy sötétséget . Az írónő különleges előadása egyben a Pagony Mesedélutánok felvezetése.

Volt egyszer egy kemence

Süssünk egyszer az évben kenyeret, mert augusztus 20-a a kenyér ünnepe is! Nem is olyan nehéz, viszont az egész lakásnak finom kenyér illata lesz. Olvassuk hozzá ezt az otthonosan kenyérillatú, finom Máté Angi mesét az iskola előtti utolsó, ráérős hosszú hétvégén.

További kapcsolódó cikkek...