Esti mesék fiúknak

Boldizsár Ildikó

Esti mesék fiúknak

Elek Lívia illusztrációival

Bolti ár: 2490 Ft
Neked: 2117 Ft
Elérhetőség: jelenleg nem rendelhető
Novella Könyvkiadó, 2003
102 oldal
, 210x290 mm, Kemény borító  

Gyermekeink életében nélkülözhetetlenek a mesekönyvek. Az esti mesélések és simogatások percei felejthetetlenek. Ezúttal a kisfiúkhoz szólnak a magyar, lengyel, bolgár, ír, török, norvég, japán népmesék, hogy általuk jobban megismerjék önmagukat, közelebb kerüljenek a világhoz. Elek Lívia illusztrációi hívják életre a mesék szereplőit, a gyermekek képzeletét megindító világot. Természetesen az sem kizárt, hogy a fiúk húgai, nővérei is tanulnak a szívhez szóló történetekből. Ám, hogy vita ne legyen a fiúk és lányok között, közreadjuk az Esti mesék lányoknak című mesegyűjteményt is.

Ezt a könyvet 4-10 éves gyerekek számára ajánljuk.

A szerző más könyvei

 • Az álomlátó fiú - furfangos magyar népmesék
  Boldizsár Ildikó
  Új Palatinus-Könyvesház Kft.
  Neked: 1699 Ft (-15%)
  Bolti ár: 1999 Ft
  Mesék furfangos legényekről és leányokról. Hogy kik ők? Ravasz Péter, Ravasz Jancsi, a vitéz csizmadialegény, az álomlátó fiú, a furfangos királykisasszony, az ördög, a furfangos Barta…
 • Meseterápia - Mesék a gyógyításban
  Boldizsár Ildikó
  Magvető Kiadó
  Neked: 2967 Ft (-15%)
  Bolti ár: 3490 Ft
  A gyógyulásra váró beteg pedig így sóhajt föl: Én is úgy szeretnék élni, ahogy a mesében van...
 • Boszorkányos mesék
  Boldizsár Ildikó
  Móra Kiadó
  Neked: 2542 Ft (-15%)
  Bolti ár: 2990 Ft
  Gonosz boszorkány, vasorrú bába, vénséges banya, ugye ilyesmik jutnak eszedbe a boszorkányokról? A mi boszorkányunk, Amália, szépséges szép, ért az állatok és a növények nyelvén, csöppet sem gonosz, legfeljebb néha szomorú.
 • Esti mesék lányoknak
  Boldizsár Ildikó
  Móra Kiadó
  Neked: 2549 Ft (-15%)
  Bolti ár: 2999 Ft
  A meséket Boldizsár Ildikó író-mesekutató válogatta össze a különböző kontinensek mesekincseiből, európai, ázsiai, afrikai és amerikai mesékből. A különleges kiállítású, színes kötet saját olvasásra, együtt olvasásra és felolvasásra egyaránt ajánlott.
 • Sárkányölő Sebestyén - Sárkányos magyar népmesék
  Boldizsár Ildikó
  Új Palatinus-Könyvesház Kft.
  Neked: 1692 Ft (-15%)
  Bolti ár: 1990 Ft
  A sárkányölő hősökről szóló mesék népmesekincsünk legősibb rétegéhez tartoznak. Vas Laci, Ambrus királyfi, Sárkányölő Sebestyén, Szép Miklós, Bátor Jankó, Mezőszárnyasi és a többiek ennek a letűnt kornak az emlékét idézik fel hőstörténeteikkel.
 • Mesepoétika
  Boldizsár Ildikó
  Akadémiai Kiadó
  Neked: 2720 Ft (-15%)
  Bolti ár: 3200 Ft
  Boldizsár Ildikó Mesepoétikája a szerzőnek az elmúlt két évtizedben megjelent írásaiból válogat. Már a kötet címe is jelzi, hogy nem csupán száraz elemzéseket, könyvkritikákat vagy recenziókat találhat itt az olvasó.
 • Mesék testvérekről testvéreknek
  Boldizsár Ildikó
  Magvető Kiadó
  Neked: 2542 Ft (-15%)
  Bolti ár: 2990 Ft
  E kötet meséi abban segítenek, hogy a jó testvérkapcsolatok még jobbá váljanak, azok pedig, akik rossz testvérkapcsolatban élnek, felismerjék azt a bizonyos jelet az életfán, s tudják, mit kell tenniük.
 • Mesekalauz úton lévőknek
  Boldizsár Ildikó
  Magvető Kiadó
  Neked: 3137 Ft (-15%)
  Bolti ár: 3690 Ft
  Minden élethelyzetnek van mesebeli párja - hallottuk az elmúlt években többször a kötet írójától, aki "Meseterápia" című könyvével is igazolta állítását.
 • Királyfi születik
  Boldizsár Ildikó
  Naphegy Kiadó Kft
  Neked: 2542 Ft (-15%)
  Bolti ár: 2990 Ft
  "Egyszer volt, hol nem volt, volt egyszer egy királyfi... Egész nap az utcákat járta, és amikor ráköszöntek az emberek, nagyot sóhajtott, s csak annyit mondott: -Ó, ha tudnátok, milyen nagy az én bánatom!"
 • Meseterápia a gyakorlatban
  Boldizsár Ildikó
  Magvető Kiadó
  Neked: 3137 Ft (-15%)
  Bolti ár: 3690 Ft
  Ritka és különleges esemény kiadónk életében, hogy évek óta figyelemmel kísérhetjük egy terápiás módszer születését és egyre szélesebb körű elterjedését. A hét kiadást megért Meseterápia című könyv mutatta be először a Boldizsár Ildikó által kidolgozott meseterápia elméletét és alkalmazási területeit, s ehhez kapcsolódtak azok a gyűjtemények, amelyek szintén a terápiák során használt meséket gyűjtötték egybe.
Boldizsár Ildikó összes könyve...