Micimackó - Micimackó kuckója

A. A. Milne

Micimackó - Micimackó kuckója

Ernest Howard Shepard illusztrációival

Fordította: Karinthy Frigyes

Bolti ár: 2699 Ft
Neked: 2159 Ft
Elérhetőség: rendelhető,
Várható szállítási idő: 1-3 nap
Móra Kiadó, 2003
296 oldal
, 140x200 mm, Kemény borító  

Réges-régen valamikor az ősidőkben, de legalábbis múlt péntek előtt, Micimackó az erdőben élt, saját kunyhójában. S ugyanebben az erdőben lakott a fontoskodó Nyuszi, a tudálékos Bagoly, a félénk Malacka, a sértődős Füles, Kanga, a kengurumama kicsinyével, Zsebibabával, no meg a vidám, ugrálós Tigris és persze mindnyájuk szeretett gazdája, Micimackó legjobb barátja: Róbert Gida. Ebben a mesebeli erdőben mindennap történik valami mulatságos vagy izgalmas esemény. Micimackó háborúságba keveredik a méhekkel, elefántfogásra indul barátjával, Malackával, s hőstetteiket szépen zengő versekben énekli meg. Sokszor bajba is keveredik, lévén ő egy Csekélyértelmű Medvebocs, de Róbert Gida, aki már nagy és okos - majdnem hatéves -, mindig mindent rendbe hoz. A hazánkban is hallatlanul népszerű két meseregény Karinthy Frigyes ragyogó fordításában, E. H. Shepard rajzaival jelenik meg újra.

Ezt a könyvet 5-10 éves gyerekek számára ajánljuk.

A szerzőről

Írói pályafutását publicisztikusként kezdte angol élclapoknál, illetve vígjátékokat írt, melyek a West Enden és a Broadway-en egyarán sikereket hoztak neki. Az első világháborút követően fordult a gyermekirodalom felé, és 1925-ben Írta meg a mai napig töretlenül népszerű Micimackót, és 1928-ban a Micimackó kuckóját. Magyarra Karinthy Frigyes dolgozta át 1936-ban. Mici mackó fiának játékmackójáról kapta nevét, és a regény egyik főszereplője a saját fiáról elnevezett figura, Christopher Robin, a magyar fordításban Róbert Gida. A mű gyakorlatilag két önálló regény: a Micimackót (1926) és a Micimackó kuckóját (1928), ez a két mű Karinthy Frigyes műfordításában lett a magyar nyelvű irodalom szerves része.
Milne már nem érhette meg az 1961-es Disney-adaptációt és annak sikerét, súlyos betegség után, 1956-ban hunyt el.

A szerző más könyvei

 • The House at Pooh Corner
  A. A. Milne
  Puffin Books
  Neked: 1182 Ft (-15%)
  Bolti ár: 1390 Ft
  Micimackó - angolul.
 • Micimackó és én - Zenés verseskönyv
  A. A. Milne
  Móra Kiadó
  Neked: 1752 Ft (-20%)
  Bolti ár: 2190 Ft
  Miközben olvasgatod a gazdagon illusztrált, színes könyvet, hallgathatod az altatódalt Micimackóval és Róbert Gidával együtt a gyerekszobában!
 • Micimackó látogatóba megy
  A. A. Milne
  Móra Kiadó
  Neked: 1352 Ft (-20%)
  Bolti ár: 1690 Ft
  Micimackó tizenegy óra felé mindig kíván valami harapnivalót. Ám Micimackó túl sokat eszik, és beszorul Nyuszi lakásának ajtajába! Hogyan segít rajta Róbert Gida? A vidám, színes, keménytáblás kötetből minden kiderül…
 • Micimackó és a méhek - lapozó
  A. A. Milne
  Móra Kiadó
  Neked: 784 Ft (-20%)
  Bolti ár: 980 Ft
  Micimackó nagyon szereti a mézet. Vajon hogyan szerezhetne egy kicsit a méhektől? Megtudhatod, ha elolvasod a Százholdas Pagony lakóinak kedves történetét a kemény táblás, színes, vidám mesekönyvből.
 • Micsoda négy nap!
  A. A. Milne
  Ciceró Könyvstúdió
  Neked: 2117 Ft (-15%)
  Bolti ár: 2490 Ft
  Ez a regény Milne azon kevés műve közé tartozik, amelyet felnőtteknek szánt. A fergeteges humorú krimiparódia, amelyet Karinthy Frigyes, akárcsak a Micimackót, a maga képére formált, már régóta hiányzik - méltatlanul - a magyar könyvpiacról.
 • Micimackó kincsestára
  A. A. Milne
  Móra Kiadó
  Neked: 1960 Ft (-20%)
  Bolti ár: 2450 Ft
  Vajon meg lehet-e fékezni Tigrist? És vajon Micimackó örökre Nyuszi házában ragad? Olvasd el, mi történik e két közkedvelt részben a Százholdas Pagony lakóival!
 • Micimackó estélye - lapozó
  A. A. Milne
  Móra Kiadó
  Neked: 784 Ft (-20%)
  Bolti ár: 980 Ft
  Róbert Gida estélyt rendez Micimackó tiszteletére. Vajon Mackó milyen ajándékot kap? Megtudhatod, ha elolvasod a Százholdas Pagony lakóinak kedves történetét a kemény táblás, színes, vidám könyvből.
 • Holnemvolt
  A. A. Milne
  Móra Kiadó
  Neked: 1692 Ft (-15%)
  Bolti ár: 1990 Ft
  Valeriánát és Bikarbónát hiába is keresnénk a térképen, hiszen a két szomszéd ország csak Milne meseregényében létezik. Mindaddig barátságban élnek egymás mellett, mígnem egyszer Bódog király hétmérföldes csizmát kap ajándékba...
 • Hol nem volt
  A. A. Milne
  Holnap Kiadó
  Neked: 1955 Ft (-15%)
  Bolti ár: 2300 Ft
  A Micimackó írójának ellenállhatatlan humora és nyelvi játékai, ragyogó jellemábrázoló képessége, fordulatos meseszövése, gyereknek, felnőttnek egyaránt élvezetes olvasmánnyá teszi a kalandos, kacagtató meseregényt.
 • Füles születésnapja
  A. A. Milne
  Móra Kiadó
  Neked: 1352 Ft (-20%)
  Bolti ár: 1690 Ft
  Szegény Füles nagyon szomorú. Ma van a születésnapja, de senki a füle botját sem mozgatja. Micimackó és Malacka hazasiet, hogy valami ajándékot kerítsen. De aztán semmi sem úgy alakul, ahogy hőseink tervezik...
A. A. Milne összes könyve...

Cikkek

Medvebáb

Papírzacskó új formában

2011. március 17. - Papp Eszter cimkék: kreatív Eszter blog 

medvebab.JPGEzen a héten újrahasznosított játékot készítettünk. Martha Stewart egyik ötlete minket is megihletett, mégpedig olyannyira, hogy a pékárukhoz adott papírzacskót mi sem dobtuk el, inkább alkottunk belőle egy medvebábot.