A kelekótya kaméleon

Eric Carle

A kelekótya kaméleon

A szerző illusztrációival

Bolti ár: 2390Ft
Kedvezményes ár: 1793 Ft
Elérhetőség: rendelhető,
Várható szállítási idő: 1-3 munkanap
Pozsonyi Pagony Kft
32 oldal, 125x180 mm, Kemény borító  

A kaméleon élete borzasztó unalmas volt, míg egy nap rájött, hogy nemcsak a színét tudja változtatni, hanem a formáját és a méretét is. Amikor meglátta az állatkert csodálatos állatait, azonnal olyan akart lenni, mint ők - és ez sikerült is! De hogyan?!

Ezt a könyvet 1-3 éves gyerekek számára ajánljuk.

A szerzőről

Eric fiatalkorát Németországban töltötte, bár az USA-ban született (szülei német bevándorlók voltak), itt élte át a II. világháborút. Középiskolai rajztanára vezette be az expresszionista festészetbe. A művészeti iskola elvégzése után, 40 dollárral a zsebében és portfóliójával a hóna alatt visszatért New Yorkba., tervező grafikusként dolgozott a New York Times reklámosztályán, majd évekig egy reklámügynökséget vezetett. Első mesekönyvét baráti felkérésére illusztrálta , de a munka annyira megfogta, hogy azóta is csak ezzel foglalkozik. Komolyan veszi hivatásását, mert hite szerint munkájával segítheti a traumatikus élethelyzetek feldolgozását, és kreatív módon, szórakoztatva taníthatja a legkisebbeket. Legismertebb könyve A telhetetlen hernyócska, a könyvet 47 nyelvre fordították már le, és 29 millió példányban adták el, összesen több mint 70 könyvet illusztrált már.
2002-ben múzeumot alapított, ahol többek között képeskönyvek illusztrációit állítják ki.
Különleges kollázstechnikáját technikáját könnyű felismerni.

A szerző más könyvei

 • Eric Carle
  Pozsonyi Pagony Kft
  1688 Ft (-25%)
  2250 Ft
  Egy kisfiú elvesztette a cicáját, és most bejárja a világot, hogy megtalálja. Eric Carle fantasztikus könyve!
 • Eric Carle
  Pozsonyi Pagony Kft
  1418 Ft (-25%)
  1890 Ft
  Játszva megismerhetitek a formákat, csak meg kell találni a megfelelő párokat ebben a különleges lapozós könyvben.
 • Eric Carle
  Pozsonyi Pagony Kft
  1268 Ft (-25%)
  1690 Ft
  Nagyon könnyen megy majd a számolás 1-10-ig, ha sikerül összepártosítani a számokat, a megfelelő számú tárggyal!
 • Eric Carle
  Pozsonyi Pagony Kft
  1793 Ft (-25%)
  2390 Ft
  Eric Carle sok-sok különleges montázstechnikával készült mesekönyve közül a legelső és legismertebb (amit 1969-es első megjelenése óta több mint 20 millió példányban adtak el világszerte) A telhetetlen hernyócska.
 • Eric Carle
  Pozsonyi Pagony Kft
  1268 Ft (-25%)
  1690 Ft
  A legkisebbek játszva tanulhatják meg a színeket, csak meg kell találni a megfeleő párokat ebben a különleges könyvben.

Cikkek

Készíts kollázst Eric Carle módra!

Küldj képet!

2012. június 25. - Hanna cimkék: kreatív pályázat 

tKüldj fotót július 2-ig a gyereked állatos rajzáról és nyerj egy Eric Carle könyvet! Ma van Eric Carle születésnapja, és ez alkalommal megosztjuk veletek, hogy hogyan készíti a mester a képeit. Az ismertető forrása Eric Carle weboldala, amelyen még számos kinyomtatható foglalkoztató lapot és színezőt találtok! Ha elküldtök egy új vagy régebbi állatos festményt, rajzot e-mailben a hannae@gmail.com címre, könyvet nyerhettek!

A Carle-könyvek játszva tanítanak

Eric Carle csodálatos világa, és ami mögötte van

2011. június 20. - Papp Eszter cimkék: esszé Eszter blog 

szinekEric Carle a kortárs gyermekirodalom egyik leghíresebb, legelismertebb szerzője. Sikerének titka talán abban is rejlik, hogy minden egyes alkalommal végtelen alázattal, rendkívüli profizmussal, maximális elkötelezettséggel és fegyelemmel áll a munkához. Ahogy egy interjúban elmondta, történeteihez az életben szerzett tapasztalatokból, a gondolataiból és legmélyebb érzéseiből merít ihletet. Eric Carle nem csupán írja és rajzolja a gyerekkönyveket. Az alkotás számára hivatás, egyfajta küldetés, melynek célja, hogy átsegítse a gyermekeket a kisebb-nagyobb kríziseken.

 

Papp Eszter írása az újonnan megjelent két Eric Carle-könyv kapcsán.

Kelekótya kaméleonos kocka kirakó

2010. március 3. - Papp Eszter cimkék: kreatív Eszter blog 

Gyerekként az egyik kedvencem volt a hajtogatós rajzolás. Hárman kellett játszani. Az első a fejet, a második a törzset, a harmadik pedig a lábat rajzolta meg, de úgy, hogy a többiek nem láthatták. Ha a rajzoló kész volt, be kellett hajtania a lapot és tovább kellett adnia a következőnek. A végén persze mindig valami iszonyú torzszülemény sült ki az egészből, amin még egy jó darabig kuncogtunk.

A kelekótya kaméleon meséjének láttán rögtön ez a játék jutott eszembe. Na meg a gyerekkorom, ami jórészt azzal telt, hogy a többieket nézve mindig kicsit más akartam lenni. Egy fejjel alacsonyabb, egy kicsit vagányabb, vagy csak olyan, akinek amerikai nagybácsija is van...