A tyúk, aki soha nem adta fel

Jill Tomlinson

A tyúk, aki soha nem adta fel

Anna Laura Cantone illusztrációival

Bolti ár: 2690Ft
Kedvezményes ár: 2152 Ft
Elérhetőség: rendelhető,
Várható szállítási idő: 1-3 munkanap
Pozsonyi Pagony Kft, 2014
104 oldal, 170x212 mm, Kemény borító  

Ez itt Hilda. Hilda pöttyös kis tyúkocska. Ha egyszer elhatároz valamit, az égvilágon senki és semmi nem állíthatja meg! Márpedig ő elhatározza, hogy meglátogatja a nénikéjét, akinek nemrég kiscsibéi születtek. Még akkor is, ha az út kicsit bajos... Ha pedig azt határozza el, hogy saját családja legyen, végképp senki és semmi nem állhat az útjába. Hupp, a sötétben félő bagoly, Szuzi, az elcsavargott kiscica, Ottó, az örökké kíváncsi pingvinfióka és Pongó, a megbízható gorillakölyök után ismerjétek meg Hildát, a bátor kis tyúkot is, aki soha nem adja fel! Ajánljuk nagy ovisoknak, kisiskolásoknak, akár önálló olvasásra is.

Ezt a könyvet 4-8 éves gyerekek számára ajánljuk.

A szerzőről

Jill Tomlinson nem akart író lenni. Előbb operaénekesnek készült, majd családot akart alapítani. Egy újságíró iskolában jött rá, hogy írni fog - még hozzá gyerekeknek. Képeskönyveit első olvasó könyvek követték - a sikert A bagoly, aki félt a sötétben hozta meg.
Életét súlyos betegség keserítette - könyvei nagy részét tolószékből diktálta, a kutatásait családtagjai végezték helyette útmutatásai alapján. Amíg tisztán tudott olvasni, nagyszerű felolvasója volt saját meséinek. 45 évesen halt meg.

A sorozatról

Jill Tomlinson tanulságos és vicces történeteiben a különleges állatok mind különböző problémákkal néznek szembe. Az önállósodás, a kitartás, a különböző félelmek mind úgy jelennek meg a mesékben, hogy azokat a gyerekek örömmel hallgatják, a felnőttek pedig szívesen mesélik.
 • Jill Tomlinson
  Pozsonyi Pagony Kft
  2392 Ft (-20%)
  2990 Ft
  Hupp, a bagolyfióka fél a sötétben. De a rövid fejezetek során megtanulja, hogy mennyi jó oldala van a sötétségnek. A könyv végén a szüleivel együtt indulhat bátran vadászni!
 • Jill Tomlinson-Anna Laura Cantone
  Pozsonyi Pagony Kft
  2152 Ft (-20%)
  2690 Ft
  Szuzi, a kismacska véletlenül elalszik egy léggömb kosarában, és Franciaországból Angliába repül. Vajon hogyan tud visszajutni gazdáihoz?
 • Jill Tomlinson
  Pozsonyi Pagony Kft
  2287 Ft (-15%)
  2690 Ft
  Az óriási pingvinkolónián Ottó kelt ki először a tojásból. Ül a papája lábán, és mindent, de mindent tudni akar arról, hogy mi történik vele.
 • Jill Tomlinson
  Pozsonyi Pagony Kft
  2152 Ft (-20%)
  2690 Ft
  Ez itt Pongó. Pongó gorillakölyök. Afrikában él, a hegyekben. Olyan bátor és okos szeretne lenni, mint az apukája, hogy vezethesse a családot és megvédhesse a kistestvérét. Egyre több feladatot vesz át a papájától, és kiderül, olyan is van, amiben már ő az ügyesebb! Felnőni vágyó kicsiknek, nagy óvodásoknak, kisiskolásoknak ajánljuk.
 • Jill Tomlinson
  Pozsonyi Pagony Kft
  2152 Ft (-20%)
  2690 Ft
  Ez itt Pim. Pim földimalac. Az orra kicsit olyan, mint egy igazi malacé, a farka leginkább kengurufarokhoz hasonlít, ásókarmai vannak, és termeszt eszik. De Pim még csak most született, és egyáltalán nem biztos benne, hogy ki is ő, és mi is ő.

Cikkek

Barátnőnk, Hilda

új könyv!!!

2014. október 30. - Pagony cimkék: 5-8 jó könyv 

Kedves meseolvasó szülők! Készüljetek fel egy fergeteges történetre, aminek az első fejezetét esti meseként elolvassátok majd a gyerekeiteknek, a többi fejezetet pedig rögtön fektetés után magatoknak. Továbbá készüljetek fel a "miért nem lesz minden tojásból kiscsibe?" típusú kérdésekre is, mert mostantól nem lehet többé megkerülni az utódnemzés-megtermékenyítés izgis, de gyerekfejjel nehezen emészthető témáját. Cserébe találtok egy kedves barátot egy tyúk személyében. - Emrich Kriszta ajánlója

A tyúk, aki soha nem adta fel

Részlet Jill Tomlinson új regényéből

2014. október 30. - Pagony cimkék: Folyt. köv. 5-8 

Ez itt Hilda. Hilda pöttyös kis tyúkocska. Ha egyszer elhatároz valamit, az égvilágon senki és semmi nem állíthatja meg! Márpedig ő elhatározza, hogy meglátogatja a nénikéjét, akinek nemrég kiscsibéi születtek. Még akkor is, ha az út kicsit bajos... Ha pedig azt határozza el, hogy saját családja legyen, végképp senki és semmi nem állhat az útjába!

Hupp, a sötétben félő bagoly, Szuzi, az elcsavargott kiscica, Ottó, az örökké kíváncsi pingvinfióka és Pongó, a megbízható gorillakölyök után ismerjétek meg Hildát, a bátor kis tyúkot is, aki soha nem adja fel! A kötet ismét Demény Eszter fordításában olvasható, Anna Laura Cantone bájosan groteszk rajzaival.