Bátky András

Negyvennégy éves, három gyerek apja, négy kerék ura, meg egy csomó szoba lakója. Bölcsész volt, közgazdász lett, de mire felnőtt, már csak a mesékhez maradt kedve. Mesesorozata, az Agresszív Békamesék, a Magyar Rádió Esti Meséjében volt hallható. Első gyerekkönyve 2010-ben jelent meg, Pipogya, a budapesti medve címmel.

Fenékberugóbéka
2012-01-04
#Olvasósarok

Bátky Andrástól eddig csak az aránylag békés, bár időnként forrongó lelkű Pipogyát és az ugyancsak szelíd Morcit ismertük. Újévi lendülettel vágunk neki hát egy Bátky-mesével a mesesaroknak: az Agresszív békamesék rádiós hangjátékként debütált jó három éve, és idén könyv is lesz belőle, még hozzá Kárpáti Tibor nem szokványos rajzaival. A mesékben sokat pofozkodnak, sőt, csúnyán is beszélnek néha, morognak, idegeskednek, veszekednek, viszont nagyon jókat lehet röhögni rajtuk (magunkon). Néha azt is kell, ugye?

Tovább olvasom...
Tíz év, száz varázslat
2011-10-10
#Olvasósarok

Egy különleges, ünnepi mesét olvashatsz Bátky András tollából. Ha figyelmesen olvasod, Pagony könyvek címét találod meg benne!

Tovább olvasom...
Pipogya és a Városvédő Szent
2011-03-16
#Olvasósarok

Az idei könyvfesztiválra lát napvilágot Bátky András meseregényének, az Aranyvackor pályázaton feltűnt, majd Gyöngyösi Adrienn rajzaival könyvvé alakult Pipogya, a budapesti medve című könyvnek a második része Pipogya és a Városvédő Szent címmel. Most ebbe a kötetbe engedünk belepillantani - bár a részletből a történetre nem derül fény, de egy-két dologról mégis értesülhet, aki ismeri már a VEST-et azaz Medve Alfonzt, Oroszlán Gézát, Tigris Oszkárt, Annát, Esztert és Tomit.

Bátky András terveiről és a március 19-én a Millenárison rendezett A Magyar Mese Ünnepéről vele készült beszélgetésünkben olvashattok.

Tovább olvasom...

Sütihasználati beállítások