Adj király katonát!

Mese ovisoknak március 15-re

2017. március 14. cimkék: ünnep olvasósarok 

meseleadÜnnepelj velünk! című könyvünkből választottunk egy mesét, ahol a gyerekek kokárdát festenek, papaírcsáót hajtogatnak, kardot készítenek és szabadságharcosat játszanak. De a legfontosabb, hogy vissszaszerzik a saját óvónénijüket! Vadadi Adrienn igazán ért a gyerekek nyelvén, olvassátok el a könyv egyik meséjét!

Plüssmackóval kamaszodni?

Részlet Guus Kuijer Polli 2. - Derült égből boldogság című regényéből

2017. március 13. cimkék: olvasósarok 

polli2Te is imádod Guus Kuijer fantasztikus érzékenységét és zseniális történetszövését? Te is olvastad a Minden dolgok könyvét, és a Pollit? Gratulálok, mert a kortárs ifjúsági irodalom élvonalával haladsz! Most pedig véééééégreeeeee itt a Polli folytatása, amiben együtt sírhatsz és nevethetsz a kedvenc szereplőiddel!

Olvass bele a könyvbe!

Megismerkedem Lópacival

Kockacukor lovassuli - az új könyv első fejezete

2017. március 6. cimkék: olvasósarok 5-8 

kockacukorTe is imádod a lovakat? Vagy inkább szorongsz tőlük, mert azért egy kicsit hatalmasan ijesztőek? Barátkozz meg velük, olvasd el Vadadi Adrienn legújabb mesekönyvét, melynek két főszereplője, Lópaci és Csuti. Barátságuk kapcsán rengeteget megtudhatsz a lovakról, a lovaglás alapjairól, és arról, hogy mire gondol és hogyan beszél(!) egy ló a Kockacukor lovassuliban!

Olvass bele az első fejezetbe!

Málnanyelv és Tejbajusz

Olvass bele a Dani és a megkerült születésnap című meseregénybe!

2017. február 10. cimkék: olvasósarok 

daniDani nem mindennapi kalandba csöppen, amikor megpróbálja megmenteni a betegsége miatt lefúlt szülinapi buliját. A skarlát leküzdése elevenen jelenik meg a kisfiú lázas utazásában: egy új világba csöppen, ahol ő a hős, akinek győzelemre kell vinni a jóságos népet a zsarnok Tejbajusz és Málnanyelv és gonosz katonáik, a vörhenyek ellen

Tarts vele te is! Mentsd meg Dani születésnapi buliját és győzd le a betegségeket ezzel a varázslatos mesével!

Ám mindenek előtt olvass bele ebbe a végtelenül vicces és izgalmas meseregénybe!

Adrian és Stella

Részlet az Égig érő szerelem című könyvből

2017. február 7. cimkék: olvasósarok TilosAzÁ 

egigOlvasd és és ismerd meg a könyv két főszereplőjének történetét: Egy véletlen költözéssel összefonódik két tizenéves sorsa? Ismerős történet? Susan Kreller regénye téged is beszippant!

Amikor az életrajzra is szükség lehet

Az irodalom újra visszavág

2016. november 28. cimkék: olvasósarok 

Végre itt a rendhagyó irodalomtörténet második része, a Paradicsomkertttőla Pokol kapujáig! Olvass bele a könyvbe, mert ez alább található részletből kiderül, hogy mikor és mikor nincs szükség az életrajzi adatok bebiflázására.

Honnan jöttünk? Kik vagyunk? Mit akarunk?

Olvass részletet Nényei Pál könyvéből!

2016. november 28. cimkék: olvasósarok 

irodalomAz irodalom visszavág című könyv alternatív, letehetetlen és kötelező! Olvass bele a kötetbe, és te is rájössz, hogy mennyire igazunk van! Mert ez a könyv azoknak szól, akiknek gyöngybetűkkel teleírt füzetében különböző színekkel alá vannak húzva a címek, és kiemelő filccel jelölve a megtanulandó fogalmak. Meg azoknak, akik a kötelező olvasmány kifejezés elhangzásakor heveny undort éreznek, és azonnal internetes összefoglalások után néznek, akik a memoriterek magolása közben szitkozódnak, és a költő meg a tanár édesanyját emlegetik.

Csíz a csupasz körtefán

Olvass bele a Dash és Lily 12 napjába

2016. november 21. cimkék: olvasósarok TilosAzÁ 

Dash és Lily életük legszebb karácsonyát élték át tavaly (az előző kötetben), miután különös rejtvények megfejtésével egymásra találtak. Eltelt egy év, megint küszöbön a nagy ünnep, ám úgy tűnik, most rögösebb út vezet a boldogsághoz. Lily imádott nagypapája szívinfarktust kapott, és lassú lábadozása beárnyékolja a vidámságáról híres lány mindennapjait. Még karácsonyfát is elfelejt venni. Ráadásul mintha Dashsel kezdenének eltávolodni egymástól: kapcsolatukon repedések keletkeznek...

Te elég leleményes lennél?

Olvass bele a Panthera című kalandregénybe!

2016. október 25. cimkék: jó könyv olvasósarok 

panteraOlvass bele a legizgalmasabb kalandregénybe, ami az elmúlt egy évben elhagyta a nyomdákat! Kertész Erzsi lebilincselő története egy csapat kiskamaszról szól, akik a varázslat és a valóság határán küzdenek az életükért, a valós és megfoghatatlan kincsekért. Két kis dinó Krétán

A kaland folytatódik!

2016. október 22. cimkék:

kretaIsmered Berg Judit óriási népszerűségnek örvendő dinóit? Akkor van egy jó hírünk! Végre itt a legújabb kaland, amiben az apró hősök ezúttal Krétára "utaznak". Tart te is velük, mert míg itt borús az ég, a dinókra süt a nap!

Addig pedig olvass bele! Jó szórakozást!

Matyi és Sári a világ körül

Olvass bele a sorozat legújabb kötetébe!

2016. október 21. cimkék: jó könyv 

matyiessariMacourek neve mellett gyakran emlegetik Bohumil Hrabalt. Cseh humor gyerekeknek? A legjobb! Ráadásul most bőven van mit olvasgatni, nézegetni, mert a Matyi és Sári sorozat immáron négy teljes kötettel szolgálja a legkifinomultabb humorra vágyó gyerek- és felnőtt füleket - szemeket!

Amíg kirándulunk

Megjelent az Amíg olvasunk folytatása!

2016. október 21. cimkék: 8-12 

kirandulIsmered Pannit, az Amíg utazunk sorozat szereplőjét? Akkor itt az ideje, hogy megtanulj a segítségével önállóan olvasni! Géva Csilla népszerű mesesorozatát Baranyai b. András nagyon budapesti rajzai illusztrálták, és mindez most folytatódik! Az Amíg olvasunk a Most én olvasok! sorozatban jelent meg, amiben Panni elkezdi az iskolát. A sorozat lényege, hogy a történet folytatásos, és kötetről kötetre nehezedik a szöveg, módosul a kép - betű arány. Most minden kezdő olvasó folytathatja a kalandot, és Pannival tarthat egy igazi kirándulásra!

Olvass bele az Amíg kirándulunk című kötetbe!

Milu a lovagok között

Olvass bele Finy Petra Milu a lovagok között című könyvébe!

2016. október 20.

miluSzerinted mit csinál Milu és Kamilla a következő küldetésük során? Vajon most milyen veszélyekkel kell megküzdeniük? És mi mindent tanulhatnak Artúr bácstól, ami segíti őket az időutazásban? 

Derítsd ki! Olvass bele a Milu sorozat legújabb kötetébe!

Apa-mesék minden alkalomra

Susanne Weber meséi a hétköznapok csodáiról

2016. október 11. cimkék: 3-6 

palkoEgyre többet olvashatsz arról, mennyire fontos az apukák aktív szerepe a gyereknevelésben. Legújabb könyvünk, a Palkó és apa sok rövid mesét tartalmaz, amiben a hétköznapi élethelyzetek mentén egy meghitt apa-fia kapcsolatba kukkanthatunk be. A finom humorral, leleménnyel feloldott konfliktusok, az izgalmas fiús kalandok és a kedves, otthonos illusztrációk a tökéletes mesék, amikor apa olvas!

Légy része a történetnek!

Kíváncsi vagy a folytatásra?

2016. szeptember 29. cimkék: jó könyv olvasósarok 

keplerOlvass bele Timo Parvela és Bjørn Sortland Kepler62  - A játék című regényének a következő kötetébe, A visszaszámlálásba! Aki olvasta az elsőt, az biztos már tűkön ülve várja a folytatást, aki pedig nem, annak muszáj lesz, ha szeretne egy izgalmas, szuper dramaturgiával megírt, káprázatos vizualitással bíró kalandba csöppenni.

Vigyázat, ha elkezded, nincs kiút!

Pár nap és a könyv már a boltokban lesz.
Addig pedig olvasd el az első fejezetet!