A legjobb játék

Egy mese, hogy feldobd a hétköznapokat!

2017. május 23. cimkék: olvasósarok 

leadJeli Viktória Dönci és barátai című könyvéből azért választottuk neked ezt a mesét, hogy kedvet csináljunk neked a kötetben olvasható többi kilenc meséhez is. Bújj be a varázstakaró alá te is, és merülj el a megnyugtató mesében, miközben Horváth ildi rajzait nézegeted!

Előszó, vagyis Előre szólok

A Panthera 1. folytatódik!

2017. április 11. cimkék: Folyt. köv. 

Itt és most elolvashatod, hogyan foglaja össze Kismukk, A hógömb fogságában című könyv egyik főszereplője a velük esett kalandokat! Ha még nem olvastad az első részt, akkor ez egy jó kis kedvcsináló, hogy belevágj, a tavalyi év legnagyobb siker sorozatába, hódítsd meg (újra) a Pantherát, és ismerd meg a küldetést!

Milyen messze jutnék, mire elkapnál?

Olvasósarok: A kék kabátos lány

2017. április 10. cimkék: Folyt. köv. TilosAzÁ 

1943 januárja, Amszterdam. Hanneke biciklivel járja a feketepiacot, és az ott szerzett áruval kereskedik. A háború borzalmai már elérték a várost, a lány elesett szerelmét gyászolja, mégis sikerül viszonylag kiegyensúlyozott életet biztosítania családjának. Egy napon azonban egy idős néni megkéri, hogy keressen meg egy eltűnt zsidó lányt. Ekkor alapjaiban változik meg Hanneke élete.

 
A felnőtté válás lenyűgöző története egy fordulatos, megható történelmi regényben.

Soha nem gondoltam volna, hogy engem választasz helyette

Olvasósarok: Belezúgva

2017. március 24. cimkék: olvasósarok TilosAzÁ 

Anna épp kamaszkorának leggyötrőbb korszakát éli, tele fájdalommal és kiszolgáltatottsággal, de váratlanul belép az életébe a menő és nagyon vonzó Will. A lány gyorsan szárba szökkenő kapcsolatban találja meg az áhított vigaszt és reményt. Will nemcsak helyes srác, de olyan odaadóan szereti, ahogy a lány legmerészebb álmaiban sem képzelte. A fiú ugyanakkor szeszélyes és kiszámíthatatlan, napról napra kezdi elszakítani a barátaitól, és mindentől, ami addig fontos volt neki. Azt akarja, hogy az övé legyen, csakis az övé. És közben fenyegetően magasodik föléjük egy sötét titok....

Adj király katonát!

Mese ovisoknak március 15-re

2017. március 14. cimkék: ünnep olvasósarok 

meseleadÜnnepelj velünk! című könyvünkből választottunk egy mesét, ahol a gyerekek kokárdát festenek, papaírcsáót hajtogatnak, kardot készítenek és szabadságharcosat játszanak. De a legfontosabb, hogy vissszaszerzik a saját óvónénijüket! Vadadi Adrienn igazán ért a gyerekek nyelvén, olvassátok el a könyv egyik meséjét!

Plüssmackóval kamaszodni?

Részlet Guus Kuijer Polli 2. - Derült égből boldogság című regényéből

2017. március 13. cimkék: olvasósarok 

polli2Te is imádod Guus Kuijer fantasztikus érzékenységét és zseniális történetszövését? Te is olvastad a Minden dolgok könyvét, és a Pollit? Gratulálok, mert a kortárs ifjúsági irodalom élvonalával haladsz! Most pedig véééééégreeeeee itt a Polli folytatása, amiben együtt sírhatsz és nevethetsz a kedvenc szereplőiddel!

Olvass bele a könyvbe!

Megismerkedem Lópacival

Kockacukor lovassuli - az új könyv első fejezete

2017. március 6. cimkék: olvasósarok 5-8 

kockacukorTe is imádod a lovakat? Vagy inkább szorongsz tőlük, mert azért egy kicsit hatalmasan ijesztőek? Barátkozz meg velük, olvasd el Vadadi Adrienn legújabb mesekönyvét, melynek két főszereplője, Lópaci és Csuti. Barátságuk kapcsán rengeteget megtudhatsz a lovakról, a lovaglás alapjairól, és arról, hogy mire gondol és hogyan beszél(!) egy ló a Kockacukor lovassuliban!

Olvass bele az első fejezetbe!

Málnanyelv és Tejbajusz

Olvass bele a Dani és a megkerült születésnap című meseregénybe!

2017. február 10. cimkék: olvasósarok 

daniDani nem mindennapi kalandba csöppen, amikor megpróbálja megmenteni a betegsége miatt lefúlt szülinapi buliját. A skarlát leküzdése elevenen jelenik meg a kisfiú lázas utazásában: egy új világba csöppen, ahol ő a hős, akinek győzelemre kell vinni a jóságos népet a zsarnok Tejbajusz és Málnanyelv és gonosz katonáik, a vörhenyek ellen

Tarts vele te is! Mentsd meg Dani születésnapi buliját és győzd le a betegségeket ezzel a varázslatos mesével!

Ám mindenek előtt olvass bele ebbe a végtelenül vicces és izgalmas meseregénybe!

Adrian és Stella

Részlet az Égig érő szerelem című könyvből

2017. február 7. cimkék: olvasósarok TilosAzÁ 

egigOlvasd és és ismerd meg a könyv két főszereplőjének történetét: Egy véletlen költözéssel összefonódik két tizenéves sorsa? Ismerős történet? Susan Kreller regénye téged is beszippant!

Amikor az életrajzra is szükség lehet

Az irodalom újra visszavág

2016. november 28. cimkék: olvasósarok 

Végre itt a rendhagyó irodalomtörténet második része, a Paradicsomkertttőla Pokol kapujáig! Olvass bele a könyvbe, mert ez alább található részletből kiderül, hogy mikor és mikor nincs szükség az életrajzi adatok bebiflázására.