Pali viccel

Részlet az Ültetés az első bében című könyvből

2017. augusztus 22. cimkék: olvasósarok 5-8 

beA kezdő kötetből megismert első bések mostanra már másodikosok lettek, és persze az éet egyre csak bonyolódik. Az itt olvasható részletből megtudod, hogy miért ültetik szét két jó barátot, Palit és Somát... Igaz Dóra vicces, szórakoztató, kimondottan kezdő olavsóknak szóló legújabb kötete már a boltokban!

Vadadi Adrienn ovis hősei idén beülnek az iskolapadba

Olvass bele a Leszel a padtársam? című mesekönyvbe!

2017. augusztus 1. cimkék: olvasósarok 5-8 

leszelVadadi Andrienn ovis hősei idén iskolába mennek! Bizony, hogy eltelt az idő... Lea, Peti, Maja és Dorci osztálytársak lesznek, megküzdenek az iskola keltette félelmeikkel és új barátokat szereznek. Ha szeretnéd, hogy az iskola témája felszültségmentesen kerüljön bele a gyereked gondolatkörébe, akkor mindenképpen olvasd fel a Leszel a padtársam? című könyvet mielőbb. Ha még lesz egy év ovi, akkor azért, ha pedig ti is a padban startoltok szeptembertől, akkor azért!

A sátor

Egy fejezet a legújabb Danny bá' kötetből

2017. június 7. cimkék: olvasósarok 8-12 

Egy nyári erdei iskola a tengerparton? Ráadásul Danny bá'-val? Ezt nem lehet kihagyni! Hiszen vele még a sátorállítás is móka és kacagás... Tarts vele és olvasd el, hogyan sikerült ez a napirendi pont a 3.a osztálynak!

A kalandok folytatódnak!

Részlet a Millennium expressz befejező részéből

2017. június 6. cimkék: olvasósarok TilosAzÁ 

"A hold fényesen ragyogott a szibériai éjszakában, mikor a Millennium expressz ráhajtott a végtelenbe vesző jégmezőre.
A nappal mínusz harminc-negyven fokban dolgozó munkások mind egy szálig fűtött faviskóikban melegedtek a még hidegebb éjszakában, és a kutya se ellenőrizte, hogy bárki rámerészkedik-e az átadás előtt álló vasúti szakaszra. Senki nem feltételezte volna, hogy bárkinek eszébe jut idő előtt használni a gigantikus víztömeg fölé megálmodott sínpárt." - olvasd tovább a részletet!

Nálunk járt a fogtündér!

Egy három perces mese

2017. június 5. cimkék: olvasósarok 3-6 

mesekHamarosan megjelenik az egyik legpraktikusabb könyvünk! A 3-5-8 perces mesék elaváshoz és összebújáshoz című színes képes könyvebn megtalálod a megfelelő hsoozúságú mesét, amit elalvás előtt felolvashatsz. Kedvcsinálónak mi mots egy 3 perces, fogtündéreset mutatunk neked!

Kirándulás, félelem, remeteség

Olvass bele Wéber Anikó El fogsz tűnni című könyvébe!

2017. május 30. cimkék: olvasósarok 

Az osztály vesztese című könyvéről elhíresült Wéber Anikó megint belenyúlt a legmélyebb témába. Ezúttal egy thrillerbe hajló kalandba ágyazva mesél, érzékenyít, tart élesen a retinába hasító tükörképet az olvasóinak. Mi minden történhet egy erdei kiránduláson az osztállyal, ahol mindennapos Levi piszkálása? Milyen utat jár be Levi és az osztály? Vajon honnan hová fejlődnek a gyerekek? 

Olvass bele a könyvbe!

A legjobb játék

Egy mese, hogy feldobd a hétköznapokat!

2017. május 23. cimkék: olvasósarok 

leadJeli Viktória Dönci és barátai című könyvéből azért választottuk neked ezt a mesét, hogy kedvet csináljunk neked a kötetben olvasható többi kilenc meséhez is. Bújj be a varázstakaró alá te is, és merülj el a megnyugtató mesében, miközben Horváth ildi rajzait nézegeted!

Előszó, vagyis Előre szólok

A Panthera 1. folytatódik!

2017. április 11. cimkék: Folyt. köv. 

Itt és most elolvashatod, hogyan foglaja össze Kismukk, A hógömb fogságában című könyv egyik főszereplője a velük esett kalandokat! Ha még nem olvastad az első részt, akkor ez egy jó kis kedvcsináló, hogy belevágj, a tavalyi év legnagyobb siker sorozatába, hódítsd meg (újra) a Pantherát, és ismerd meg a küldetést!

Milyen messze jutnék, mire elkapnál?

Olvasósarok: A kék kabátos lány

2017. április 10. cimkék: Folyt. köv. TilosAzÁ 

1943 januárja, Amszterdam. Hanneke biciklivel járja a feketepiacot, és az ott szerzett áruval kereskedik. A háború borzalmai már elérték a várost, a lány elesett szerelmét gyászolja, mégis sikerül viszonylag kiegyensúlyozott életet biztosítania családjának. Egy napon azonban egy idős néni megkéri, hogy keressen meg egy eltűnt zsidó lányt. Ekkor alapjaiban változik meg Hanneke élete.

 
A felnőtté válás lenyűgöző története egy fordulatos, megható történelmi regényben.

Soha nem gondoltam volna, hogy engem választasz helyette

Olvasósarok: Belezúgva

2017. március 24. cimkék: olvasósarok TilosAzÁ 

Anna épp kamaszkorának leggyötrőbb korszakát éli, tele fájdalommal és kiszolgáltatottsággal, de váratlanul belép az életébe a menő és nagyon vonzó Will. A lány gyorsan szárba szökkenő kapcsolatban találja meg az áhított vigaszt és reményt. Will nemcsak helyes srác, de olyan odaadóan szereti, ahogy a lány legmerészebb álmaiban sem képzelte. A fiú ugyanakkor szeszélyes és kiszámíthatatlan, napról napra kezdi elszakítani a barátaitól, és mindentől, ami addig fontos volt neki. Azt akarja, hogy az övé legyen, csakis az övé. És közben fenyegetően magasodik föléjük egy sötét titok....