ez itt a kosarad
a termékeiddel
  • könyv
  • 7-11

Singer Magdolna

Boldogan éltek, míg meg nem haltak...és azután?

Illusztrátor: Rutkai Bori

Móra Kiadó, 2011

48 oldal, Kemény borító

"Boldogan éltek, míg meg nem haltak" - végződik a mese. És azután? Amikor a kisgyerek a "halál" szót hallja, vajon belegondol-e, mit is jelent valójában? Ha megkérdezi a szüleitől, vajon kap-e rá megnyugtató választ? Ez a kötet megmutatja, hogy lehet és kell is beszélni a halálról, a szomorúságról, dühről, bűntudatról - és mindenféle érzelemről, amely a gyász gyakori kísérője. A szülőknek fogódzkodót nyújt, hogyan állhatnak gyászoló gyermekük mellé, foglalkoztató feladataival pedig segíti a gyerekek gyászfeldolgozását. A kötetnek minden család könyvespolcán ott a helye, hiszen lehetőséget teremt az elvesztett hozzátartozó hiányának feldolgozására, a közös családi beszélgetésekre.

Elérhetőség: rendelhető

Várható szállítási idő: 3-6 munkanap

Kosárba teszem

2490 Ft
2117 Ft (-15%)

Ne legyen tabu!

Sok olyan téma van, amit legszívesebben soha nem említenénk meg a gyerekek előtt, mind közül talán a halál a legnehezebben artikulálható. Mindennél fontosabb, hogy megóvjuk a gyerekeket a fájdalomtól, a kérdés csak, hogy ennek az-e legmegfelelőbb módja, ha nem beszélünk a halálról. Olvasd el ezt a cikket, hasznos tanácsokat, tematikus könyveket mutatunk be!  

Hahó, a halál létezik!

Zavarba ejtően hosszú és bonyolult cím. Mintha máris magyarázkodni akarna: „bocsánat, hogy egy ilyen kényes témával hozakodtam elő…” Másrészt értem, miért kell ez. Ne legyen félreértés, már a címben jelöljük ki pontosan a témát, kapcsoljuk a gyerekek megnyugtató világához, a mesékhez, és felhívjuk a figyelmet, ajánlatos szülői felügyelettel kézbe venni a könyvet. Nincs ezzel semmi baj, hiszen most kivételesen nem a kereskedelmi szempont az elsődleges, nem egy jó címmel és borítóval kell eladni egy üres tartalmat. - Fekete András cikke

További kapcsolódó cikkek...