Dániel András

Sokoldalú grafikus, aki újságok, magazinok címlapjától kezdve gyerekkönyvekig sok mindenhez készített már illusztrációt. Mindemellett elismert kortárs festő, számos egyéni és csoportos kiállítása volt. Infografika, plakát, könyvborító egyaránt szerepel a repertoárján.
Írói munkássága ifjú korára nyúlik vissza, ám a képzőművészet előtérbe kerülésével az háttérbe szorult. 2012-ben jelent meg első önálló kötete, a Matild és Margaréta a Pagony Kiadónál. Egyedi, különleges humorú meséket ír. Olyanokat, amelyek a gyerekek mellett a szüleiket is megszólítják. 2012 óta sorra jelennek meg gyerekkönyvei, amelyeket általában egyszemélyben ír és illusztrál. Igazán ismertté a Kufli-sorozat tette, amelyből rajzfilm-sorozat is készült, és ami mára megérett arra, hogy PhD-dolgozatok témája legyen, gyakorlatilag bármilyen szakterületen. András szerint a kufliktól leginkább azt lehet tanulni, hogy nem érdemes túlizgulni a dolgokat, mindig mindenre adódik valami megoldás. Emellett persze azt is, hogy időnként pont a megoldást hajszolva bonyolítjuk agyon a dolgokat... Mindenesetre a kuflik nem stresszelik túl a dolgokat. (Nem úgy, mint a szerzőjük, vallotta be András egy gyenge pillanatában.)
Kicsibácsi és Kicsinéni, valamint A nyúlformájú kutya című kötetei Szép Magyar Könyv-díjat, a Mit keresett Jakab az ágy alatt HUBBY Év Gyerekkönyve-díjat kapott.


Ez nem Akármi!
2021-07-29 - Vera

Megjelent Az Év Gyerekkönyv Írója díjas Dániel András legújabb kufli-kötete, ráadásul a könyv megjelenésével egy időben a mozirajongó gyerekek is találkozhatnak kedvenceikkel egy új filmben!

Tovább olvasom...
Jön, jön, jön...
2021-07-28
#Fókuszban

Figyelem, kuflirajongók! AUGUSZTUS 12-ÉN JÖN A KUFLIK ÉS AZ AKÁRMI MOZIFILM! Ráadásul korhatárra való tekintet nélkül megtekinthető! Itt a legújabb kedvcsináló trailer: Kattints, és már nézheted is!

Tovább olvasom...
Rajzolj nekem! - jótékonysági rajzolás Agócs Írisszel és Dániel Andrással az Ördögkatlan Fesztiválon
2021-07-26
#Fókuszban

2021. augusztus 6-án pénteken 10-12h között az Ördögkatlan Fesztiválon a Pécsi Pagony mesebirodalmában Agócs Írisz és Dániel András vár benneteket! Ők ketten akkor és ott megrajzolják Neked, amire mindig is vágytál... Kérj egyedi illusztrációt kedvenc pagonyos illusztrátoraidtól, és segíts a Katlan-falvak könyvtárainak, iskoláinak!

Tovább olvasom...