Erdős István

Író, animációs filmkészítő, operatőr.

Könyvei a Pagonynál:
Aprótörpe indiánok, ill. Pásztohy Panka
A vándor varázsló, ill. Pásztohy Panka
Rajkó

Végtelen bandázások, vad biciklizések, nindzsatúrák
2016-07-18
#10+

Több éve indítottunk egy nyári cikksorozatot a Pagony blog oldalán, ahol a szerzőket, illusztrátorokat faggattuk. Szerencsére eljött az ideje, hogy folytassuk!

Hetedik kiszemeltünk Erdős István, a Rajkó c. könyv szerzője.

Ismerjétek meg közelebbről ti is!

Tovább olvasom...
Cigánytábor az égbe megy
2014-06-11
#10+

A múlt század húszas éveiben haramiák támadnak meg egy nemesi
családot valahol a havasokban.Csak a gyerek menekül meg, akit vándorzenész cigányok fogadnak maguk közé. A szülei elvesztése miatt megnémult Fiú napról napra szereti meg a kalandos életet és az új „családját”, ahovászavak segítsége nélkül kell beilleszkednie.Vannak, akik nagy szeretettel fogadják, de nem mindenki örül egy újabb éhes pulyának. A karavánt csendőrök üldözik, mert vezetőjük, Suhajda hadnagy úgy véli, ők a bűnösök a Fiú szüleinek halálában. A cigányok életének legfőbb örömforrása a zene, így a Fiút is hamarosan elkezdik hegedülni tanítani, aki a zenélés révén igaz barátokra talál. Vécsei Rita Andrea ajánlója

Tovább olvasom...
Rajkó
2014-06-08
#10+

Te tudod, mi vagy ki az a rajkó? Ő Erdős István új ifjúsági kisregényének főszereplője. Tragikus és kalandos úton egy cigány karaván fogadja be, és köztük élve új barátokat szerez, valamint megismeri a zene csodálatos erejét. Az itt olvasható részben bepiilanthatsz a tábor mindennapi életébe és megismrhetsz egy különös és nagyon régi történetet.

Tovább olvasom...

Sütihasználati beállítások