Minden egy helyen az Abszolút könyvekről

Itt vannak a legjobb könyvek kiskamaszoknak

Úgy érzed, elveszel a sok, jobbnál jobb Abszolút könyv között? Egy szuper könyvet szeretnél a kiskamaszodnak, de megnehezíti a dolgodat a bőség zavara? Segítünk, hogy megtaláld a tökéletes regényt! Olvass tovább!

tovább...

"Amikor lemegy a Nap, előkerül a papír, a toll és a vicceskedés"

Jásdi Julival, a Tízig aludni illusztrátorával beszélgettünk

Hogyan legy valakiből egészen véletlenül illusztrátor? Hogyan lehet kortárs és kortalan szerzőket "egy lapra" hozni? Hogyan születik meg egy novelláskötet képi világa? Ilyen, és ezekhez hasonló kérdésekre kaphatsz választ ebből az interjúból. Jásdi Julit, a Tízig aludni című Tilos az Á novellaantológia illusztrátorát kérdeztük. Olvass tovább!

tovább...

Vajon létezik-e a Mikulás?

Most kiderül...

Az alább következő részlet Az irodalom visszavág második kötetének 69. oldalán kezdődik. Mikor máskor tennénk ki a honlapunkra, mint Mikuláskor. Olvassátok el, döntsétek el, hogy tényleg hisztek-e benne... az biztos, hogy a Tilos az Á könyvekben nem fogsz sosem csalódni, olvass minket Mikuláson innen és Mikuláson túl...

tovább...

Soha nem egyértelmű semmi

Péczely Dórával beszélgettünk

Mitől működik jól egy antológia? Egyáltalán miért vonzódunk ennyire a válogatáskötetekhez? Mi a titkuk? Hogy lehet, hogy a Tilos-antológiák nemcsak a szövegek, de az illusztrációk terén is ilyen vagányak? A Szívlapát, a Lehetnék bárki, a Budapest OFF, a Szevasz és a Tízig aludni szerkesztőjével, a Tilos az Á Kiadó alapító szerkesztőjével, Péczely Dórával beszélgettünk.

tovább...

Egyszer fent, egyszer lent

Tízig aludni – 25 kortárs és kortalan novella

Aki kíváncsi, hamar megöregszik, tartja a közmondás. Hát aztán, amúgy is megöregszünk. Amint döntéshelyzetbe sodor bennünket az élet, könnyen a gyermeki és felnőtt énünk küszöbén egyensúlyozva találhatjuk magunkat, egyik lábunk felemeljük, lóbáljuk: merre lépjünk, előre vagy hátra, kicsit vagy nagyot? E dilemmát járja körül a Szívlapát, a Lehetnék bárki és a Szevasz antológia után most a Tilos az Á Könyvek kortárs antológiasorozatának záró akkordja: a Tízig aludni. Olvass tovább!

tovább...

Kortárs és kortalan novellák

Péczely Dóra szerkesztő utószava a Tízig aludni antológiához

Megjelent a Tízig aludni, a Tilos az Á Könyvek antológia sorozatának (Szívlapát, Lehetnék bárki, Szevasz) záró darabja. Olvasd el Péczely Dóra, a kötet szerkesztője és a Tilos az Á Könyvek alapító főszerkesztője utószavát a novellaválogatáshoz! Kattints ide!

tovább...

Minden Tilos az Á-könyv valaha

Regények, versek, novellák kamaszoknak és felnőtteknek

Fogalmad sincs, mit olvasna szívesen a kamaszod? Vagy magadnak is néznél valami érdekeset? Jó helyen jársz! A Tilos az Á könyvei között van könnyed szerelmes regény, elgondolkodtató disztópia, menő irodalom-feldolgozás, letehetetlen nyomozós történet, de mély, komoly regények is skizofréniáról, veszteségről vagy függőségről, hogy csak néhány témát említsünk. Van itt időutazós sorozat, krimi, fantasy de vers- és novellaantológiákat is találsz. Olvass tovább, és ismerd meg a Tilos az Á Könyveket!

tovább...

"Hagyom, hogy a regény megírja önmagát."

Szakács Esztert a Füstmágusról kérdeztük

Újabb kötettel bővült a Grifflovasok univerzuma. Szakács Eszter legújabb regénye ezúttal egy fantasztikus egyiptomi zsebuniverzumba repít minket. A szerzővel kutatómunkáról, az alkotás folyamatáról és még sok minden másról beszélgettünk. Olvass tovább!

tovább...

Fantasztikus Egyiptom

Megérkezett Szakács Eszter legújabb regénye a Grifflovasok univerzumában

A szelek tornya, a Babilon és A nulladik zsebuniverzum után, egy újabb nagyszabású regénnyel bővült Szakács Eszter fantasy univerzuma. A Füstmágus című nagyregény, nem kötődik közvetlenül a Grifflovasok-trilógiához, így előzetes ismeretek nélkül is szuper élmény lesz. Tudj meg mindent az új kötetről! Olvass tovább!

tovább...