Érettségizik a gyerek? Ez a két könyv segít felkészülni a magyar szóbelire

2017. május 11. - Pagony cimkék: TilosAzÁ 

Az írásbeli magyar már lement, szerencsére a szóbelire való felkészüléshez még van idő. Úgy látod, szükség lenne még valamilyen támogatásra, hogy magabiztosan induljon a szóbelire a gyerek? Ez a két könyv olyan eszköz, ami ebben segít.

Ismerd fel a mérgező kapcsolatot!

Amikor nem a szerelem vak, hanem te

2017. május 9. - Bánáti Anna cimkék: TilosAzÁ 

Annyiféle dolog van, ami tönkreteheti a gimis éveket, de szerencsére ma már mindenre van egy jó könyv, ami ha megoldani talán nem is fogja, kicsit könnyebbé teszi majd azokat. A szerelemmel kapcsolatos dolgokra viszont valahogy sosem figyelünk. Ha egy barátnőd bepasizik, akkor vagy tök aranyosan, vagy tök idegesítően kezd el viselkedni, de a legritkább esetben gondolsz arra, hogy a lány nem azért tölt annyi időt a sráccal, mert aaannyira szerelmes. A 7 nap szerzője, Even Ainsworth új könyve, a Belezúgva segít, hogy felhívja a figyelmed arra, mitől lesz fojtogató egy kapcsolat.

Az egyetlen út a bátorság

Ajánló A Kék kabátos lányról

2017. május 14. - Pagony cimkék: A hónap könyve TilosAzÁ 

Mit tesz egy kamaszlány, amikor ráébred, hogy a világ megőrült, és nem változtathat rajta? Mit lehet csinálni, amikor már reménykedni sem vagyunk képesek, de túl kell élni?
Ilyen és ehhez hasonló kérdéseket feszeget Monica Hesse A kék kabátos lány című regénye, melynek főhőse bár rossz korban és helyen él, megpróbál küzdeni, ám szembesülnie kell a ténnyel, hogy van, amit nem tud legyőzni.

Gyilkosságok felderítése, birodalmak megmentése

Tavaszi újdonságok IV.

2017. április 26. - Pagony cimkék: szemle Best of TilosAzÁ 

Az ember sosem nő ki a hőstörténetekből, mind szeretjük, ha elkapják a gonoszt, felderítik a rejtélyt és leküzdik a boszorkányt, de néha még a leghétköznapibb döntések meghozása is hőstett tud lenni, amit csak akkor tudunk értékelni igazán, ha magunk is szembenéztünk már a problémával. Gyilkosságok felderítése, kettősügynökök lekapcsolása, birodalmak megmentése és életbevágó levelek kézbesítése sokszor semmi ahhoz képest, mint kiállni az igazunkért és szembenézni a felnőtté válással. A következő könyvek között megtalálhatjátok a számításotokat akkor is, ha az előbbit, és akkor is, ha az utóbbit keresitek.

A nagy magyar plázaregényt nem én fogom megírni

Interjú Sepsi Lászlóval, az Ördögcsapás szerzőjével

2017. április 20. - Pagony cimkék: interjú TilosAzÁ 

Sepsi László egyedi módon ötvözi a thriller, a krimi, a road movie és a fantasy műfaji elemeit az Ördögcsapásban. A céljaik érdekében akár az ördöggel is szövetkező, kilátástalan helyzetű, vidéki fiataloknak kegyetlen gyorsasággal kell szembesülniük a felnőtté válással.

Te mire lennél képes, hogy valóra váljon a legnagyobb álmod?

Ha unod az életed, kicserélnéd egy másikra?

Az Ördögcsapás hősei megkapják a lehetőséget

2017. április 19. - Pagony cimkék: Best of TilosAzÁ 

Egy porfészekben élsz, a jövődet máris unod, a barátaidból eleged van. Valaki azt mondja, új sorsot kaphatsz, olyat, amilyenre vágytál.
Megkötnéd az alkut?

Az Ördögcsapás hősei megkötötték...

Ha odaér, egyetlen dolgot akar majd: felfalni mindhármunkat

Olvasósarok: Ördögcsapás

2017. április 18. - Pagony cimkék: olvasósarok A hónap könyve TilosAzÁ 

Sepsi László egyedi módon ötvözi a thriller, a krimi, a road movie és a fantasy műfaji elemeit az Ördögcsapásban. A céljaik érdekében akár az ördöggel is szövetkező, kilátástalan helyzetű, vidéki fiataloknak kegyetlen gyorsasággal kell szembesülniük a felnőtté válással.

Te mire lennél képes, hogy valóra váljon a legnagyobb álmod?

Ha fáj, nagyon fáj

A Tilos az Á új tavaszi könyvei

2017. április 12. - Vera cimkék: TilosAzÁ 

tilosA Tilos az Á Könyvek négy nem mindennapi könyvvel kezdte az évet. Sokkoló témaválasztás, meghökkentően új látásmód, nem várt megoldások! Mind a négy regénynek nagy a tétje, és ami még közös bennük, hogy valóban képesek kíméletlenül őszinték lenni az olvasóhoz. Ismerd meg a Tilos az Á könyvek újdonságait!

Mondjak egy titkot? De, szándékos.

Kamaszkritika a Belezúgváról

2017. április 3. - Pagony cimkék: TilosAzÁ 

Amikor elkezdtem olvasni Eve Ainsworth Belezúgva című könyvét, akkor úgy kezdtem neki, hogy biztos ez is olyan könyv lesz, ahol a lány nem találja a helyét a családjában, kitaszítottnak érzi magát (és, talán tényleg az is), de aztán jön a nagy Ő, és minden jó irányt vesz.

Hatalmasat tévedtem.

Anna végre különlegesnek és gyönyörűnek érzi magát - De milyen áron?

Ajánló a Belezúgváról

2017. március 31. - Pagony cimkék: TilosAzÁ 

Eve Ainsworth Belezúgva című regénye minden fiatalnak szól, és főleg azoknak, akik nem érzik otthon magukat a minta-kapcsolatokban, akik jobban bele szeretnek gondolni abba, hogy mi köt össze két embert, akik odafigyelnek a körülöttük levőkre is. Akik nem fogadják el, hogy valaki irányítja őket, és akik nem alkusznak meg saját magukkal.