Minden, amit a Rajtam kívülről tudnod kell

3+1 ok, amiért érdemes elolvasni Nyulász Lelle első regényét

Bulik, szerelmek, zene és az önmagunk megtalálásához vezető, kihívásokkal teli út... Nyulász Lelle első könyvében minden benne van, ami egy kamaszt érdekelhet! A Rajtam kívül tökéletes választás a középiskolás korosztály számára! Mutatjuk, miért!

tovább...

"Ha kételkedsz is közben, adj neki!"

Ismerd meg a legújabb Tilos az Á-szerzőt!

Megérkezett Nyulász Lelle első regénye, egy vagány, friss és pörgős sztori! Ebből az interjúból megtudhatod, hogyan született meg a Rajtam kívül, és azt is, milyen zenét hallgatnak a főszereplői! Olvass tovább!

tovább...

Soha nem egyértelmű semmi

Péczely Dórával beszélgettünk

Mitől működik jól egy antológia? Egyáltalán miért vonzódunk ennyire a válogatáskötetekhez? Mi a titkuk? Hogy lehet, hogy a Tilos antológiák nemcsak a szövegek, de az illusztrációk terén is ilyen vagányak? A Szívlapát, a Lehetnék bárki, a Budapest OFF és a Szevasz szerkesztőjével, a Tilos az Á Kiadó alapító szerkesztőjével, Péczely Dórával beszélgettünk.

tovább...

Félúton – De hová?

Megjelent Schwechtje Mihály első könyve!

Ismerd meg 2022 első Tilos az Á könyvét! Megérkezett a Félúton Berlinbe! Elképesztően vagány, sodró lendületű “coming of age” történet egy olyan rendező tollából, aki igazán elkapott valamit a kamaszlét lényegéből. Olvass tovább!

tovább...

Follow request

Olvass bele a Félúton Berlinbe első fejezetébe!

Van-e idegesebb, pezsgőbb, várakozástelibb időszak az életünkben, mint az érettségi előtti napok? Ott állunk az élet kapujában, és mintha minden lehetőség és elvárás egyszerre robbanna be az életünkbe. Mit csinálsz, ha úgy érzed, nincs más hátra, menned kell, az se számít, eljutsz-e a célodig, vagy megállsz valahol félúton?

Olvass bele a legújabb Tilos az Á könyvbe!

tovább...

Vajon létezik-e a Mikulás?

Most kiderül...

Az alább következő részlet Az irodalom visszavág második kötetének 69. oldalán kezdődik. Mikor máskor tennénk ki a honlapunkra, mint Mikuláskor. Olvassátok el, döntsétek el, hogy tényleg hisztek-e benne... az biztos, hogy a Tilos az Á könyvekben nem fogsz sosem csalódni, olvass minket Mikuláson innen és Mikuláson túl...

tovább...

Minden, amit tudnod kell a Vészkijárat-sorozatról

Úgy érzed, a problémád olyan, mint egy szoba, amin nincsen ajtó?

A felnőttek és a tizenévesek között hatalmas a szakadék, egyik fél részéről a kontrollálhatatlanság, a másik fél részéről talán a megnemértettség a legerősebb hívószavak. Éppen emiatt, a generációk között húzódó fal miatt a tinédzserek nem képesek artikulálni a problémáikat a szüleik felé, de sok esetben még a saját korosztályukkal sem találják meg a közös hangot. Bár minden gond hatalmas a maga nemében, tudnunk kell észrevenni az intő jeleket – nem csak felnőttként, hanem kamaszként is. A Vészkijárat-könyvek arra hivatottak, hogy felhívják a figyelmet azokra a láthatatlan problémákra, amelyek bármelyikőnkkel megtörténhetnek, és amelyek sajnos sokszor meg is történnek, valamint olyan témákat vesznek elő, amelyekről még mindig úgy érezzük, tabu beszélni.

tovább...

Mitől vers a vers?

Fenyő D. György: Útikalauz a vershez

Itt egy könyv, ami után úgy fogod érezni, mától csak verseket akarsz olvasni! Az Útikalauz a vershez 25 kortárs és klasszikus magyar szerző művén keresztül megmutatja, hogy a költészetről lehet és érdemes beszélgetni, és rávezet, hogy a versek igenis mindenkihez és mindenkiről szólnak. Tudj meg mindent Fenyő D. György legújabb könyvéről!

tovább...

Radovár Árnyai

Marloes Morshuis legújabb, letehetetlenül izgalmas disztópiája!

A disztópiák korát éljük - nem szeretnénk nagyon messzire vinni ezt a gondolatmenetet, úgyhogy maradjunk annyiban, hogy a kamaszregények műfajain belül ez viszi a prímet az utóbbi időben. Na de miért? És mi újat adhat még a témában jártas olvasónak a frissen megjelenő Radovár árnyai? Elmeséljük!

tovább...