A legjobb regények és sorozatok a vízpartra

Ha nem csak limonádéra vágysz a strandon

A tiniket kevésbé egyszerű szóra bírni a boltban, mint a 8-10 éveseket, de ha sikerül, abból mindig szuper beszélgetések kerekednek. Nekem az volt a benyomásom, hogy vagy olyan könyveket keresnek, amik vagy kikapcsolódást jelentenek azáltal, hogy nem a mindennapi életről szólnak, vagy pedig olyasmit, ami nagyon is reflektál az őket érintő problémákra.

Gyűjtöttem nektek ilyet is, olyat is, csupa izgalmas könyv és sorozat lesz ezen a kis listán. Így még a legnagyobb könyvmolynak is tudtok olyasmit ajándékozni, amire talán nem is számít. Olvass tovább!

tovább...

Tanulni kell mindazt, ami kitárul

Fenyő D. György ajánlója a Viszek egy szívet antológiáról

Megkértük Fenyő D. Györgyöt, a Magyartanárok Egyesületének alelnökét, az ELTE Radnóti Miklós Gyakorlóiskola tanárát és többek között az Útikalauz a vershez szerzőjét, hogy írjon nekünk néhány bekezdést a Viszek egy szívet antológiáról. Ennél izgalmasabb és gondolatébresztőbb cikket már régen volt szerencsénk közölni! Olvasd el te is!

tovább...

Minden egy helyen az Abszolút könyvekről

Itt vannak a legjobb könyvek kiskamaszoknak

Úgy érzed, elveszel a sok, jobbnál jobb Abszolút könyv között? Egy szuper könyvet szeretnél a kiskamaszodnak, de megnehezíti a dolgodat a bőség zavara? Segítünk, hogy megtaláld a tökéletes regényt! Olvass tovább!

tovább...

Abszolút időutazás

tovább...

Abszolút nyomozás

Odavagytok a detektívregényekért? Ott pihen a szekrényben a farsangi Sherlock-jelmez? Szerettek együtt nyomozni, gondolkozni, fejtegetni és találgatni a karakterekkel? Akkor jó hírünk van, mert egy csomó Abszolút könyvvel bővíthetitek ebben a témában a könyvespolcot! Ismerd meg az összes nyomozós Abszolút könyvet ebből a cikkből!

tovább...

Kertész Erzsi Abszolút könyve a láthatáron!

3 ok, amiért a Hat sértett kísértet lesz a következő kedvencetek

Itt a legújabb Abszolút könyv Kertész Erzsi tollából, mely nemcsak a detektívregények izgalmas világába nyit ajtót, de történelmi és néprajzi ismeretekkel is gazdagítja majd a gyerekeket. Sőt, az interaktív könyveknek vagy akár az egyre népszerűbb asztali szerepjátékoknak is jó alapot adhat. Mindeközben pedig egy lebilincselő, letehetetlen időutazós könyv. Ismerd meg a Hat sértett kísértetet!

tovább...

Jé, ez mindig is miénk volt?

Viszek egy szívet - Egymásra felelő versek

Már megint a tankönyvből jól ismert, klasszikus nagy költők versei? Igen, de nem akárhogyan, hisz’ a Tilos az Á könyvek új versantológiájának hála az érettségitételek főszereplői most számos későbbi, modern és nem egyszer kortárs költővel osztoznak a reflektorfényen.

Itt vagyunk, együtt ragyogunk! – hangoztatják kórusban a magyar irodalom egykori és mai költői. A Győri Hanna válogatásában és szerkesztésében összeállított kincsesládát abszolút megéri hazacipelni, hogy jobban megismerhessük azt, ami mindig is velünk volt, de talán mégsem ennyire a közelünkben.

Olvass tovább!

tovább...

"Ez volt az álomprojektem"

Győri Hannával, a Viszek egy szívet szerkesztőjével beszélgettünk

Aki szereti a Pagony-könyveket és -társasjátékokat, az biztosan sokszor találkozott már Győri Hanna munkáival. Rengeteg mesekönyv, ismeretterjesztő, és bizony, több játék is született már az ő gondozásában, sőt, többnek volt szerzője is. Hannával most a Viszek egy szívet című, legújabb Tilos az Á verseskötetről beszélgettünk. Olvass tovább!

tovább...

Minden Tilos az Á-könyv valaha

Regények, versek, novellák kamaszoknak és felnőtteknek

Fogalmad sincs, mit olvasna szívesen a kamaszod? Vagy magadnak is néznél valami érdekeset? Jó helyen jársz! A Tilos az Á könyvei között van könnyed szerelmes regény, elgondolkodtató disztópia, menő irodalom-feldolgozás, letehetetlen nyomozós történet, de mély, komoly regények is skizofréniáról, veszteségről vagy függőségről, hogy csak néhány témát említsünk. Van itt időutazós sorozat, krimi, fantasy de vers- és novellaantológiákat is találsz. Olvass tovább, és ismerd meg a Tilos az Á Könyveket!

tovább...