Everlost
  • 12-18

Neal Shusterman

Everlost

Fordító: Bartók Imre

Tilos az Á Könyvek, 2016

344 oldal, Puha kötés

Everlost egy varázslatos, ugyanakkor veszélyes vidék. Azok a gyerekek kerülnek ide, akiknek a lelke nem talál nyugalomra, és így egy köztes világban reked: félúton élet és halál között. Fénylelkekként bandákba verődve élnek, és együtt ismerkednek az új világ adta váratlan lehetőségekkel... Nick és Allie egy autóbaleset után Everlostban ébrednek. Vándorlásuk során rátalálnak Maryre, az elveszett gyerekek királynőjére és különös „birodalmára”, ahol Nick úgy érzi, otthonra lelt. Allie azonban nem akar az örökkévalóságig itt maradni, ezértkockázatos vállalkozásba fog: gyakorolni kezdi a bőrtérítés tudományát, melynek során a lelke képes más testébe költözni. Miközben hőseink saját útjukat keresik, Everlostban felbukkan egy irtózatos szörnyeteg, aki McGillnek nevezi magát. Neal Shusterman magával ragadó könyve életről, halálról, és mindenről, ami közötte lehet...

Elérhetőség: rendelhető

Várható szállítási idő: 1-3 munkanap

Kosárba

3490 Ft
2967 Ft (-15%)

Tovább a sorozatra...
Amikor először találkozik az ember a halállal

Rengeteg műalkotás ihletője a halál és/vagy az azután lévő… lét, ha szabad így fogalmaznom. A sok próbálkozóhoz tartozik Neal Shusterman, aki az Everlost - Elveszve élet és halál között (Skinjacker-trilógia 1.) egy újabb teóriát vet fel ebben a témában.
Everlost egy varázslatos, ugyanakkor veszélyes vidék. Azok a gyerekek kerülnek ide, akiknek a lelke nem talál nyugalomra, és így egy köztes világban reked: félúton élet és halál között. Fénylelkekként bandákba verődve élnek, és együtt ismerkednek az új világ adta váratlan lehetőségekkel…

Tennivalók váratlan elhalálozás esetére

A kamaszkor maga a halál: ezt az alapélményt illusztrálja számos rockbanda vértelen hullasminkje, és erről mesélnek azok a sztorik is, melyek tizenéves hőseik jobblétre szenderülésével veszik kezdetüket. Igazából mindegy is, hogy a felnőttkor határán álló hősnőt egy űrből lezuhant vécécsésze csapja agyon (mint a Haláli hullák tévésorozatában) vagy szellemként életük elvarratlan szálait kell lezárniuk, mint a Láthatatlan vagy a Komfortos mennyország okkult tini-krimijeiben: a lényeg, hogy valaminek vége szakadt, és a kamaszkorú karaktereknek meg kell birkózniuk ennek a törésnek a traumájával, felismerni és elfogadni, hogy van élet a (gyermek)élet után. Nincs ez másképp az Everlostban sem.

Egy hely, ahol nincsenek felnőttek

Nick és Allie nem ismerik egymást, soha még egy pillantást sem vetettek egymásra, de egy végzetes baleset összefonja útjaikat a fény felé. Lief évtizedek óta hagyta el világunkat, és azóta nem is létesített kapcsolatot senkivel, egészen a baleset napjáig. A három fiatal nekivág a fénylelkek világának, hogy megtalálják régi életük elvesztett fonalát.... Neal Shusterman magával ragadó új könyve életről, halálról, és mindenről, ami közötte lehet.

Összes kapcsolódó cikk