Neal Shusterman

New Yorkban, Brooklynban nőtt fel, és gyerekkora óta ír. Az egyetem után forgatókönyvíróként kezdett dolgozni, és azóta is rengeteg sorozat, színházi da- rab, számítógépes játék forgatókönyvét írta, valamint sikeres regények sorát. Számos nagy amerikai könyves díj kitüntetettje.

Minden, amit tudnod kell a Vészkijárat-sorozatról
2021-11-22 - Domi
#Tilos Az Á

A felnőttek és a tizenévesek között hatalmas a szakadék, egyik fél részéről a kontrollálhatatlanság, a másik fél részéről talán a megnemértettség a legerősebb hívószavak. Éppen emiatt, a generációk között húzódó fal miatt a tinédzserek nem képesek artikulálni a problémáikat a szüleik felé, de sok esetben még a saját korosztályukkal sem találják meg a közös hangot. Bár minden gond hatalmas a maga nemében, tudnunk kell észrevenni az intő jeleket – nem csak felnőttként, hanem kamaszként is. A Vészkijárat-könyvek arra hivatottak, hogy felhívják a figyelmet azokra a láthatatlan problémákra, amelyek bármelyikőnkkel megtörténhetnek, és amelyek sajnos sokszor meg is történnek, valamint olyan témákat vesznek elő, amelyekről még mindig úgy érezzük, tabu beszélni.

Tovább olvasom...
Amikor először találkozik az ember a halállal
2017-06-29
#Tilos Az Á

Rengeteg műalkotás ihletője a halál és/vagy az azután lévő… lét, ha szabad így fogalmaznom. A sok próbálkozóhoz tartozik Neal Shusterman, aki az Everlost - Elveszve élet és halál között (Skinjacker-trilógia 1.) egy újabb teóriát vet fel ebben a témában.
Everlost egy varázslatos, ugyanakkor veszélyes vidék. Azok a gyerekek kerülnek ide, akiknek a lelke nem talál nyugalomra, és így egy köztes világban reked: félúton élet és halál között. Fénylelkekként bandákba verődve élnek, és együtt ismerkednek az új világ adta váratlan lehetőségekkel…

Tovább olvasom...
Merülj el, habár fájni fog!
2017-06-12
#Tilos Az Á

Az óceán mélyén döbbenetes könyv.
Ne félj tőle. Mert magával ragad, beszippant, felemészt, tükröt tart. 
Olvasd el a szerző előszavát, hogy hogyan és miért született ez a különleges könyv, és mutatunk egy részletet is, hogy egy megérezd, milyen mély lehet az óceán...

Tovább olvasom...