Ez egy susogó levél

Máté Angi

Ez egy susogó levél

Keszeg Ágnes illusztrációival

Bolti ár: 2500Ft
Kedvezményes ár: 2125 Ft
Elérhetőség: jelenleg nem rendelhető
Cerkabella Könyvek Kft., 2011
48 oldal, 216x245 mm, Kemény borító  

Lackfi János megfogalmazásában Máté Angi írásai "világújrateremtő", egyszerre egyedi és erdélyi, gyermeki és művészi, csodásan hajlékony és mulatságosan naiv Máté Angi - nyelven beszélnek. Mesékről lévén szó a szokatlan perspektívák, megszemélyesülő fogalmak, varázslatok használatával lesznek különlegesek ezek a történetek, melyekben az érzékelésnek kitüntetett szerepe van. A rövidprózák, Keszeg Ágnes illusztrációival kiegészülve különös, álomszerű, szürreális, ám mégis otthonos hangulatú mesekönyvet eredményeznek.

Ezt a könyvet 6-10 éves gyerekek számára ajánljuk.

A szerzőről

1990-ben érettségizett a székelyudvarhelyi Tamási Áron Gimnáziumban, majd ugyanott elvégezte a Benedek Elek Tanítóképzőt. 1993-tól óvónőként tevékenykedik (Székelyudvarhely, Kolozsvár, Budapest).
Írásai 2009-től a Szivárvány, Napsugár, Szitakötő, Dörmögő Dömötör, Látó, Kortárs, Liget és Irodalmi Jelen folyóiratokban jelentek meg, valamint a www.dokk.hu (versek) és a csodaceruza.hu weboldalakon.

Különleges, elvarázsolt világába olyan belépni, mintha kinyitnának bennünk egy titkos belső ajtót. A kitalált, erős képiségű szavai, indázó mondatai, történeteinek költői tömörsége belőlünk is erős válaszokat hív elő, érezni, gondolkodni kezdünk, ha olvassuk.

Díjai:IBBY, Év Gyermekkönyve -díj, 2011
Bródy Sándor- díj, 2010
Debüt-díj, 2009 december,
Látó nívó-díj 2009-es
Év könyve, www.transindex.ro
Debüt-díj, 2009 október, Erdély Magyar Irodalmáért Alapítvány
Aranyvackor - megosztott első díj, 2009 május, Pozsonyi Pagony kiadó

Könyvei a Pagonynál:
Volt egyszer egy, ill. Szulyovszky Sarolta

Fotó: Sütő Zsolt

A szerző más könyvei

 • Máté Angi
  Pozsonyi Pagony Kft
  2152 Ft (-20%)
  2690 Ft
  Máté Angi rövid meséiben vonatra száll a nyár, és őrölt kekszet eszeget málnaszörppel. A nap leszöszmögi bajszáról a pihepuhákat. Az almák gömbölyeket énekelnek. Máté Angiból ősi regemondók hangja szól, világa mégis friss és új nekünk.
 • Máté Angi
  Magvető Kiadó
  2542 Ft (-15%)
  2990 Ft
  Hogy kik is azok az emlékfoltozók? Talán két tündér. Vagy két rigó. Esetleg két kislány. Két tündérrigólány: a limonádéhajú és a faodúbarna.
 • Máté Angi
  Magvető Kiadó
  1992 Ft (-20%)
  2490 Ft
  Egy parancsolgatós tengerészkapitány megunja a tengereket, partra száll, egy hídra költözik, majd nyakába veszi a várost barátjával, a befőttesüvegben tátogó kicsi narancssárga hallal.

Cikkek

Karácsony Erdélyben

Erdélyi szerzők könyvei

2011. december 8. - Hanna cimkék: szemle jó könyv Ezt olvassuk most 

bA Koinónia kiadóra mindig érdemes odafigyelni: olyan erdélyi magyar kiadó, akiknél a mese, a mesélés áll a középpontban. Helyes négyzetalakú könyveiket rögtön fel lehet ismerni, mindig azonos formátumban jelennek meg (jól néznek ám ki egymás mellett a könyvespolcon!). A Barni sorozat, mely sokak kedvence határon innen és túl, most újabb kötetettel gyarapodott, és Demény Péter a líra után prózával jelentkezett, Berszán István pedig a kiadó vallásos profiljához illő, elgondolkodtató angyalos meséivel.

A negyedik kötet, Máté Angi új könyve pedig a Cerkabellánál jelent meg, de erdélyisége okán nagyon is idetartozik - hiszen az illusztrátor is Keszeg Ágnes. Olvassátok őket szeretettel!