Jill Tomlinson

Jill Tomlinson (1931-1986) nem akart író lenni. Előbb operaénekesnek készült, majd családot akart alapítani. Egy újságíró iskolában jött rá, hogy írni fog – méghozzá gyerekeknek. A sikert A bagoly, aki félt a sötétben hozta meg – máig az egyik legnépszerűbb brit gyerekszerző.
Életét súlyos betegség keserítette – könyvei nagy részét tolószékből diktálta, a kutatásait családtagjai végezték helyette útmutatásai alapján. Amíg tisztán tudott olvasni, nagyszerű felolvasója volt saját meséinek. 45 évesen halt meg.

6 sikeres nő, akiket nem tudunk megunni
2021-03-08
#Ezt olvassuk

Sokáig a férfiak kiváltsága volt az írás, de Jókai Mór és a Petőfi Társaság áldásos hatására (szépen lassan) az alkotáshoz is felhatalmazást nyertek a magyar irodalomban a nők. Az út az íráshoz másutt sem volt könnyebb. Ebben a cikkben hat olyan legendás nőt ismerhetsz meg, aki vitathatatlanul belevéste magát az irodalomtörténetbe. Tudd meg miért, és olvasd el a könyveiket!

Tovább olvasom...
Ujjbábozzátok el Jill Tomlinson legkedvesebb meséit!
2019-02-12
#Ezt játsszuk

Az esti mesénél csak egy jobb dolog van. Méghozzá az, ha a szereplők megelevenednek, és így játékkal tudjátok kísérni a történeteket! 

Tovább olvasom...
Terápiás állatmesék hétköznapi félelmekre
2017-10-05
#Ezt olvassuk

Tökéletes esti mese? Állatos és vicces? Megnyugtató, mégis bátor és kalandos? És még az illusztrációi is szépek? Még mindig nem elég? Legyen bizonyított pszichoterápiás segítség a gyerekeknek, hogy legyőzzék a sötétséget, a szeparációs félelmüket és minden tudattalan konfliktusaikat? Olvass tovább és megtalálod a te meséd!

Tovább olvasom...

Sütihasználati beállítások