Kallantyú meséi

Szakács Eszter

Kallantyú meséi

Gyöngyösi Adrienn illusztrációival

Bolti ár: 2950Ft
Kedvezményes ár: 2508 Ft
Elérhetőség: rendelhető,
Várható szállítási idő: 1-3 munkanap
Pozsonyi Pagony Kft, 2013
80 oldal, 190x220 mm, Kemény borító  

Tudjátok, kicsoda Kallantyú? Még nem? Ő egy xinxis. És hogy mi a csoda az a xinxis? Szabó T. Anna kitalálta, Szakács Eszter továbbgondolta, sőt, mesebeli főhőssé léptette elő, Gyöngyösi Adrienn pedig megrajzolta, így hát kijelenthetjük: xinxisek márpedig vannak. „A xinxisek arra születtek, hogy egész nap ajtókat nyissanak és csukjanak, és különösen odavannak a rézből készült kilincsekért. Minden házban lakik egy láthatatlan xinxis, aki nyitja és csukja az ajtókat.” A mi xinxisünket Kallantyúnak hívják, és egy békés falu paplakjában őrzi a kilincseket. Na de persze az élet nem unalmas Kallantyúval és barátaival! Hogy kicsoda-micsoda a krampács és a mufurc? Hogyan lehet egyszerre telelni és nyaralni? Mi lehet a titokzatos feketelyuk-kapszula? Hogyan menti meg Kallantyú az egész csecsemőosztályt?

Ezt a könyvet 5-8 éves gyerekek számára ajánljuk.

A szerzőről

Költő, ötvös és rajz szakon végzett. A pécsi Egyetemi Könyvtár könyvtárosa a rendszerváltás óta. Számos felnőtteknek szóló verseskönyve, melyeket többek közt a Jelenkor adott ki, három mesekönyv szerzője. Az ókori mitológia elemeiből, a német, magyar népmesekincs motívumaiból épít újszerű, egyszerre békés és vidám meséket, jellegzetes karaktereket - okos, derék, igazi hétköznapi hős mindegyik, legyen királyfi vagy manóféle.

Könyvei a Pagonynál:
Tulipánháború - Mesék Habakuk királyfiról, ill. Takács Mari
Kallantyú meséi, ill. Gyöngyösi Adrienn

A szerző más könyvei

 • Szakács Eszter
  Pozsonyi Pagony Kft
  2338 Ft (-15%)
  2750 Ft
  A királyfiak dolga, hogy hőstetteket hajtsanak végre. Habakuk királyfi, amint megissza reggeli kakaóját és bekanalazza a betűtésztás húslevest.
 • Szakács Eszter
  Tilos az Á Könyvek
  3392 Ft (-15%)
  3990 Ft
  A vakáció utolsó napján a vagány Mira felmászik a környékükön évek óta elhagyatottan álló építkezési terület darujára, hogy megszabaduljon az őt üldöző osztálytársaitól. Fent, az irányítófülke ablakán át megpillant egy másik, ismeretlen világot. A kitörő viharban azonban megcsúszik és lezuhan, de egy griff megmenti az életét.

Cikkek

A tuti tipp

Szakács Eszter

2013. április 12. - Pagony cimkék:

szeÚj blogsorozatunk, Az író olvas arról szól, hogy milyen könyveket olvasnak szerzőink. Lehet ez gyerekkönyv, vagy felnőtt olvasmány, a lényeg, hogy esetleg ti is ötletet merítsetek tőlük, hogy miket érdemes elolvasni.

Szakács Esztert a hamarosan megjelenő Kallantyú meséi című könyve kapcsán kérdeztük legújabb élményeiről.