Kőszeghy Csilla

Sokoldalú illusztrátor, Budapesten él. Tanulmányait a Képzőművészeti Egyetemen és Angliában végezte.
Több kiadónál (Pagony, Móra) jelent meg képeskönyve, illusztrál meseregényt, tankönyvet, múzeumi kiadványokat, magazint, dolgozott a BBC-nek oktató rajzfilmsorozaton.
Könyvei a Pagonynál:
Bumburi-sorozat
Hanna és Gubanc
Két kis dinó-sorozat

Emlékek, fogadalmak, tervek
2019-01-10
#Kávé mellé

Hogyan készülnek az új évre szerzőink? Mi volt a legmeghatározóbb könyvélmény és a legszebb emlék 2018-ból? Milyen tervekkel készülnek idén? Interjúsorozatunkban először Pásztohy Pankát, Kőszeghy Csillát és Agócs Íriszt kérdeztük, akik még egy-egy meghatározó fotót is megosztottak velünk a tavalyi évükből.

Tovább olvasom...
Hogyan születik a könyv? 2. rész
2016-10-28

A könyvkészítés egyik leglátványosabb része, amikor a szöveg illusztrációkkal egészül ki. Cikksorozatunkban most Kőszeghy Csilla illusztrátor mesél arról, hogy hogyan születtek meg az ő fejében a című könyv rajzai, hogyan dolgozik együtt Berg Judittal, és hogy melyik az ő kedvenc képe.

Tovább olvasom...
Két kiéhezett időutazó
2016-10-28

Végre megjelent a Két kis dinó sorozat folytatása! , a történeteik pedig talán még tréfásabbak és kalandosak, mint eddig. Kiderül például, mi a hasonlóság és különbség a Büdipesten szerzett tapasztalatok és a mínoszi civilizáció között. Kultúrtörténeti barangolás egy mesés kalandregénnyel. Ezt ne hagyd ki!Bagossy Laura ajánlóját olvasod.

Tovább olvasom...