ez itt a kosarad
a termékeiddel

Szegedi Katalin

Lenka

Illusztrátor: Szegedi Katalin

Csimota Könyvkiadó, 2010

24 oldal, Kemény borító

Lenka, a dundi kislány naphosszat csak magányosan rajzolgat. Egy nap elindul barátokat keresni, de nem jár szerencsével: a gyerekek kicsúfolják, mindenhonnan elzavarják. Bánatában végül rajzolni kezd az aszfaltra, amikor Palkó, a rolleres kisfiú álmélkodva megáll mellette...

Elérhetőség: rendelhető

Várható szállítási idő: 3-6 munkanap

Kosárba teszem

2200 Ft
1870 Ft (-15%)

Varázslatos mesék, csodaszép képek

Gimesi Dóra nemsokára új, művészi kötettel jelentkezik, amivel garantáltan mindenkit levesz majd a lábáról! Ezen apropóból összegyűjtöttem nektek pár csodálatos könyvet, amiket nem csak a megnyerő kinézetük miatt érdemes forgatni, olvasd el ezt a szemlét!

A Csimota Kiadó igazi arca

A Csimota Kiadó tabukat döntögető Tolerancia-sorozata keretében az idei könyvhétre egy új kötetet jelentet meg. Ennek kapcsán szóba kerültek természetesen a korábbi darabok is. Az interjút a Csimota Kiadó készítette és továbbította a Pagony olvasóinak.

Komoly kapcsolatok

Amikor Szegedi Katalin könyveit lapozgatom, mindig van egy-egy részlet, ami megfog. Az Alice-ban a materiális és szellemi értelemben is sokrétű kollázsok, a Tündér Lalában a Lala figurája, az Aranyhajú lányban a gazdag, tobzódó szobabelsők és anyagok. Amikor a Lenkát lapozgatom, akkor pedig úgy érzem, hogy ebben a könyvben minden összeállt: a mintázatok (ott a szegedi-katis piros csíkos harisnya, piros kockás anyag, de soha jobban még nem simult képekbe, ezekbe a fehér-szürke-piros színekbe), a figurák (gömbölyűek, de minden mozdulatuk kecses - mert nem attól lesz valami kecses, hogy vékony), a színek (erősek, de kevesen vannak - ettől még erősebbek), a kollázstechnika, a látható anyagok, az elbeszélői hitelesség. A szöveg nyelve, amiről külön szólok még. Nagy művész nagy könyve, végtelenszer olvasható-nézhető.

További kapcsolódó cikkek...