ez itt a kosarad
a termékeiddel

Szegedi Katalin

Lenka

Illusztrátor: Szegedi Katalin

Csimota Könyvkiadó, 2010

24 oldal, Kemény borító

Lenka, a dundi kislány naphosszat csak magányosan rajzolgat. Egy nap elindul barátokat keresni, de nem jár szerencsével: a gyerekek kicsúfolják, mindenhonnan elzavarják. Bánatában végül rajzolni kezd az aszfaltra, amikor Palkó, a rolleres kisfiú álmélkodva megáll mellette...

Elérhetőség: rendelhető

Várható szállítási idő: 1-3 munkanap

Kosárba teszem

2200 Ft
1870 Ft (-15%)

nextprev
A Csimota Kiadó igazi arca

A Csimota Kiadó tabukat döntögető Tolerancia-sorozata keretében az idei könyvhétre egy új kötetet jelentet meg. Ennek kapcsán szóba kerültek természetesen a korábbi darabok is. Az interjút a Csimota Kiadó készítette és továbbította a Pagony olvasóinak.

Komoly kapcsolatok

Amikor Szegedi Katalin könyveit lapozgatom, mindig van egy-egy részlet, ami megfog. Az Alice-ban a materiális és szellemi értelemben is sokrétű kollázsok, a Tündér Lalában a Lala figurája, az Aranyhajú lányban a gazdag, tobzódó szobabelsők és anyagok. Amikor a Lenkát lapozgatom, akkor pedig úgy érzem, hogy ebben a könyvben minden összeállt: a mintázatok (ott a szegedi-katis piros csíkos harisnya, piros kockás anyag, de soha jobban még nem simult képekbe, ezekbe a fehér-szürke-piros színekbe), a figurák (gömbölyűek, de minden mozdulatuk kecses - mert nem attól lesz valami kecses, hogy vékony), a színek (erősek, de kevesen vannak - ettől még erősebbek), a kollázstechnika, a látható anyagok, az elbeszélői hitelesség. A szöveg nyelve, amiről külön szólok még. Nagy művész nagy könyve, végtelenszer olvasható-nézhető.

"Te pont így vagy szép, ahogy vagy!"

Szegedi Katalin már gyerekkorában rajzoló szeretett volna lenni, és íme, itt van közöttünk, gyerekkönyveket készít, gyönyörűbbnél gyönyörűbb, letaglozónál letaglózóbb mesekönyveket, időnként nemcsak illusztrátorként, hanem szerzőként is bemutatkozva. Lenka című új könyve engem ismét levett a lábamról. Szegedi Katalint ezzel a különleges könyvvel kapcsolatban faggattam a mindig rajzoló Lenkáról, alkotásról, benyomásról, a technikán túli világról és a malacról... (Szekeres Niki interjúja)

További kapcsolódó cikkek...