Lidércfény Nyomozóiroda - A nádas titka

Nemere István

Lidércfény Nyomozóiroda - A nádas titka

Baranyai András illusztrációival

Bolti ár: 1990Ft
Kedvezményes ár: 1692 Ft
Elérhetőség: rendelhető,
Várható szállítási idő: 1-3 munkanap
Tilos az Á Könyvek, 214
192 oldal, 140x210 mm, Puha borító  

Egy határ menti kis faluban különös dolgok történnek. Éjszakánként a közeli tavon a nádas közt „lidércfények” villognak, vándorolnak. Senki sem tudja, mi a szokatlan jelenség oka. De négy fővárosi gyerek – Gréti, Sára, Bence és Marci – érkezik nyaralni a faluba, akik elhatározzák, hogy utánajárnak a titoknak, és megalakítják a „Lidércfény Nyomozóirodát”. Egy helybeli fiúval, Krisztiánnal a nádasban ismerkednek meg, és gyorsan mindannyian a szívükbe zárják, különösen Gréti… Krisztián ladikja és bátorsága segítségével ők öten pár hét alatt fenekestül felforgatják a nádast, a tavat és a falu életét, és olyan ügy nyomára bukkannak, melybe hamarosan a rendőrséget is be kell vonni.

Ezt a könyvet 11-14 éves gyerekek számára ajánljuk.

A szerzőről

1944-ben született Pécsett sváb polgárcsaládban. Az államosítás során a család egy részét internálták, minden vagyonukat elvették, így szegényes körülmények közt nevelkedett a Balaton-felvidéken. Az iskolát utálta, nem tudott beilleszkedni. Érettségi után mindenfélét dolgozott a gépgyári segédmunkástól a balatoni mentőcsónakoson át boncsegédségig. Harmincéves korábban jelent meg első könyve. Munka- és grafomániás, többszáz könyvet írt az elmúlt negyven évben, részben sokféle álnéven, kalandregényeket, sci-fit, romantikus regényeket, történelmi ismeretterjesztő sorozatokat. A történelem, földrajz és az irodalom érdekli, és persze az írás. Egy tanyán lakik az Alföldön, állatai közt, ahol minden reggel beszívhatja saját erdője illatát.

A szerző más könyvei

 • Nemere István
  Könyvmolyképző Kiadó Kft.
  2124 Ft (-15%)
  2499 Ft
  A fantasztikus nagynéni című história két mókás kedvű hőse, Huba és Csaba újabb kalandjai egy titokzatos kastély padlásán.
 • Nemere István
  Könyvmolyképző Kiadó Kft.
  1954 Ft (-15%)
  2299 Ft
  Csaba és Huba újabb hajmeresztő kalandjai Málcsival, a fantasztikus nagynénivel. Az ikrek, egy kislány és a bolondos felnőttek most egy várúr védőszárnyai alá kerülnek. Hogy nem vagyunk a középkorban? De nem ám.
 • Nemere István
  Könyvmolyképző Kiadó Kft.
  2124 Ft (-15%)
  2499 Ft
  A fantasztikus nagynéni hősei újabb kalandokba bonyolódnak.

A sorozatról

Nemere István új regénye olyan gyerekek kalandjairól és barátságáról szól, akik itt élnek közöttünk a 21. század elején, és akár velünk is megtörténhet mindaz, ami a könyv szereplőivel. Csak kalandvágyó olvasóknak!
 • Nemere István
  Tilos az Á Könyvek
  1947 Ft (-15%)
  2290 Ft
  A Lidércfény Nyomozóiroda csapata két lányból és két fiúból áll. Sára, Gréta, Marci és Bence tizenhárom évesek, akik a nyári vakáció végét a Bakony egyik kis falujában töltik. De a fülükbe jut, hogy a közelben egy barlangban százéves kincs rejlik, és akcióba lendülnek. Másokat is beavatnak tervükbe, de kiderül, nem mindenkiben lehet megbízni...

Cikkek

Süt a nap, nincs suli, és rejtély van a szomszédban

Kamaszkritika A nádas titkáról

2017. február 22. - Pagony cimkék: 12plusz TilosAzÁ 

Négy budapesti kiskamasz, Marci, Bence, Gréti és Sára a határ menti Gerlésen nyaralnak, amikor felfigyelnek a falu szélén fekvő nádasban világító furcsa éjjeli fényekre. Krisztiánnal, a helyi talpraesett fiúval kiegészülve megalapítják a Lidércfény Nyomozóirodát, hogy kiderítsék, ki is rejtőzik a nádasban, és mi lehet az éjjelente érkező csónakok titokzatos rakománya.

Hazai krimi kiskamaszoknak

Nemere István: Lidércfény Nyomozóiroda - A nádas titka - Tilos az Á Könyvek, 2014

2014. április 22. - Vera cimkék: 12plusz TilosAzÁ 

liA címbe azt is írhattuk volna, hogy Szabadság, barátság, kalandság, avagy Tüskevár-történet a mobiltelefonok korában. Mert mindgyik állítás igaz Nemere István új regényére, mely a Tilos az Á Könyvek gondozásában jelent meg. A könyv valószínűleg nem csak a kiskamaszok körében lesz népszerű, szívesen olvassák majd a nosztalgikus érzelmű felnőttek is, hogy miért, azt Mészáros Márton irodalomtörténész, a KRE BTK Gyermek- és Ifjúsági Irodalom Kutatócsoport tagja elárulja... Aztán csak vessétek bele magatokat a nyomozásba!