Mézga Aladár különös kalandjai

Rigó Béla

Mézga Aladár különös kalandjai

Bolti ár: 2490Ft
Kedvezményes ár: 2117 Ft
Elérhetőség: rendelhető,
Várható szállítási idő: 3-6 munkanap
Móra Kiadó, 2012
140 oldal, 140x204 mm, Kemény borító  

Gyere velem a világűrbe! Úgyis régen láttad utoljára a Nagy Medvét vagy a Göncölszekeret, ahogy végigzötyög a Tejúton. Városban reklámok világítanak az égen. A távcsövekben megdermedt állóképek mutatják, mi volt arrafele sokmillió évvel ezelőtt. Oda se mehetnél, a rakéták eddig még csak a Holdig szállítottak utasokat. Én bezzeg esténként beülök a Guliverklibe és hűséges pajtásommal, Blökivel nekivágok a végtelennek, ahogy ezt emlékezetes rajzfilmemben már láthattad. Egy-két kalandra megint elkísérhetsz, kedves olvasó! Meglátogathatod a Lepénybolygót, ahol egysíkú világukban egysíkúan gondolkodnak az odazárt árnyékemberek. Persze vannak színesebb vidékek, ahol az élet csupa izgalom, mert krimiírók írják. Másutt örökös testvérháborúkban fogy a létszám, megint másutt leigázott emberek szolgálják a rajtuk uralkodó gépeket. A többi maradjon meglepetés. Mézga Aladár

Ezt a könyvet 8-12 éves gyerekek számára ajánljuk.

A szerző más könyvei

 • Rigó Béla
  Móra Kiadó
  757 Ft (-15%)
  890 Ft
  Gazdagon illusztrált képeskönyv a háziállatokról, a legkisebbeknek. A kedves kötetet Elek Lívia rajzai teszik még színesebbé.
 • Rigó Béla
  Móra Kiadó
  2124 Ft (-15%)
  2499 Ft
  "Egyszer volt, holnem volt, még az Óperenciás tengeren is túl, de a Vasfüggönyön innen, volt egyszer egy Mézga család. Ott laktak a Kökörcsin utcában, valahol Európában, nevezetesen Budapesten, ama legendás '60-as, '70-es évek táján."
 • Rigó Béla
  Móra Kiadó
  849 Ft (-15%)
  999 Ft
  Kedves lapozó a Télapóról.

Cikkek

„Kriszta tiszta gyagya, mert vizes az agya…”

Romhányi – Nepp – Rigó: A Mézga család, Mézga Aladár különös kalandjai Móra, 2012

2012. szeptember 13. - Vera cimkék:

mezgaElég megdöbbentő élmény volt elolvasni ezt a két könyvet. Főként azért, mert nem gondoltam, hogy ennyire emlékszem a történetekre, a karakterekre, hogy kívülről fújom a terjedelmes Mézga indulót is, sőt, nem csak a szöveget, de még a dallamot is dúdolom. Igen, megdöbbentő, hogy az emberben mi minden tárolódik el, amire akár évtizedekig nem is gondol, egyszer csak pedig a felszínre kerül. - Üzletvezetőnk, Fekete András ajánlója.