Micimackó - Micimackó kuckója

A. A. Milne

Micimackó - Micimackó kuckója

Ernest Howard Shepard illusztrációival

Fordította: Karinthy Frigyes

Bolti ár: 2699Ft
Kedvezményes ár: 2159 Ft
Elérhetőség: jelenleg nem rendelhető
Móra Kiadó, 2003
296 oldal, 140x200 mm, Kemény borító  

Réges-régen valamikor az ősidőkben, de legalábbis múlt péntek előtt, Micimackó az erdőben élt, saját kunyhójában. S ugyanebben az erdőben lakott a fontoskodó Nyuszi, a tudálékos Bagoly, a félénk Malacka, a sértődős Füles, Kanga, a kengurumama kicsinyével, Zsebibabával, no meg a vidám, ugrálós Tigris és persze mindnyájuk szeretett gazdája, Micimackó legjobb barátja: Róbert Gida. Ebben a mesebeli erdőben mindennap történik valami mulatságos vagy izgalmas esemény. Micimackó háborúságba keveredik a méhekkel, elefántfogásra indul barátjával, Malackával, s hőstetteiket szépen zengő versekben énekli meg. Sokszor bajba is keveredik, lévén ő egy Csekélyértelmű Medvebocs, de Róbert Gida, aki már nagy és okos - majdnem hatéves -, mindig mindent rendbe hoz. A hazánkban is hallatlanul népszerű két meseregény Karinthy Frigyes ragyogó fordításában, E. H. Shepard rajzaival jelenik meg újra.

Ezt a könyvet 5-10 éves gyerekek számára ajánljuk.

A szerzőről

Írói pályafutását publicisztikusként kezdte angol élclapoknál, illetve vígjátékokat írt, melyek a West Enden és a Broadway-en egyarán sikereket hoztak neki. Az első világháborút követően fordult a gyermekirodalom felé, és 1925-ben Írta meg a mai napig töretlenül népszerű Micimackót, és 1928-ban a Micimackó kuckóját. Magyarra Karinthy Frigyes dolgozta át 1936-ban. Mici mackó fiának játékmackójáról kapta nevét, és a regény egyik főszereplője a saját fiáról elnevezett figura, Christopher Robin, a magyar fordításban Róbert Gida. A mű gyakorlatilag két önálló regény: a Micimackót (1926) és a Micimackó kuckóját (1928), ez a két mű Karinthy Frigyes műfordításában lett a magyar nyelvű irodalom szerves része.
Milne már nem érhette meg az 1961-es Disney-adaptációt és annak sikerét, súlyos betegség után, 1956-ban hunyt el.

A szerző más könyvei

 • A. A. Milne
  Móra Kiadó
  833 Ft (-15%)
  980 Ft
 • A. A. Milne
  Móra Kiadó
  833 Ft (-15%)
  980 Ft
  Róbert Gida estélyt rendez Micimackó tiszteletére. Vajon Mackó milyen ajándékot kap? Megtudhatod, ha elolvasod a Százholdas Pagony lakóinak kedves történetét a kemény táblás, színes, vidám könyvből.
 • A. A. Milne
  Móra Kiadó
  833 Ft (-15%)
  980 Ft
  Micimackó nagyon szereti a mézet. Vajon hogyan szerezhetne egy kicsit a méhektől? Megtudhatod, ha elolvasod a Százholdas Pagony lakóinak kedves történetét a kemény táblás, színes, vidám mesekönyvből.
 • A. A. Milne
  Holnap Kiadó
  1955 Ft (-15%)
  2300 Ft
  A Micimackó írójának ellenállhatatlan humora és nyelvi játékai, ragyogó jellemábrázoló képessége, fordulatos meseszövése, gyereknek, felnőttnek egyaránt élvezetes olvasmánnyá teszi a kalandos, kacagtató meseregényt.
 • A. A. Milne
  Móra Kiadó
  2083 Ft (-15%)
  2450 Ft
  Vajon meg lehet-e fékezni Tigrist? És vajon Micimackó örökre Nyuszi házában ragad? Olvasd el, mi történik e két közkedvelt részben a Százholdas Pagony lakóival!
 • A. A. Milne
  Ciceró Könyvstúdió
  2117 Ft (-15%)
  2490 Ft
  Ez a regény Milne azon kevés műve közé tartozik, amelyet felnőtteknek szánt. A fergeteges humorú krimiparódia, amelyet Karinthy Frigyes, akárcsak a Micimackót, a maga képére formált, már régóta hiányzik - méltatlanul - a magyar könyvpiacról.
 • A. A. Milne
  Móra Kiadó
  1692 Ft (-15%)
  1990 Ft
  Valeriánát és Bikarbónát hiába is keresnénk a térképen, hiszen a két szomszéd ország csak Milne meseregényében létezik. Mindaddig barátságban élnek egymás mellett, mígnem egyszer Bódog király hétmérföldes csizmát kap ajándékba...
 • A. A. Milne
  Móra Kiadó
  1437 Ft (-15%)
  1690 Ft
  Szegény Füles nagyon szomorú. Ma van a születésnapja, de senki a füle botját sem mozgatja. Micimackó és Malacka hazasiet, hogy valami ajándékot kerítsen. De aztán semmi sem úgy alakul, ahogy hőseink tervezik...
 • A. A. Milne
  Móra Kiadó
  833 Ft (-15%)
  980 Ft
 • A. A. Milne
  Móra Kiadó
  1437 Ft (-15%)
  1690 Ft
  Micimackó tizenegy óra felé mindig kíván valami harapnivalót. Ám Micimackó túl sokat eszik, és beszorul Nyuszi lakásának ajtajába! Hogyan segít rajta Róbert Gida? A vidám, színes, keménytáblás kötetből minden kiderül…

Cikkek

Klasszikusok újraolvasva

A történelem legnagyobb hatású gyerekkönyvei

2017. március 2. - Zsani cimkék: regény 

maryMindenkinek vannak olyan gyerekkori könyvélményei, amik felejthetetlenek.
Mitől, miért és kiknek jók ezek a régebbi mesék?
Most a legnagyobb klasszikusokat vettük le a poncról és néztük meg közelebbről. Olvass újra te is, megmutatjuk azt is, hogy hogyan!

A másik ok, hogy MOST kezdd el az újraolvasást, hogy március 15-ig 20% kedvezménnyel teheted a kosaradba a legkedvesebb klasszikusainkat!

Medvebáb

Papírzacskó új formában

2011. március 17. - Papp Eszter cimkék: Eszter blog kreatív 

medvebab.JPGEzen a héten újrahasznosított játékot készítettünk. Martha Stewart egyik ötlete minket is megihletett, mégpedig olyannyira, hogy a pékárukhoz adott papírzacskót mi sem dobtuk el, inkább alkottunk belőle egy medvebábot.