ez itt a kosarad
a termékeiddel
  • könyv
  • 5-10

Ifj. Gaál Mózes

Mildi meséi

Tarandus Kft, 2011

158 oldal, Kemény borító

"Valahogy nagy nehezen megtudtam ezeket a meséket. Sokat jártam, sokat hallgatóztam, míg megtudtam, mert kevesen tudják, s azok is titkolják. Pedig nem szabad titkolni azt, ami szép, hanem oda kell sietni mindenkihez és elmondani mindenkinek, csak azért, mert szép. Mindezekben a mesékben egy leányka jár. Mondták, hogy Mildinek hívják; én is úgy mondom, Mildi. Elmondom, hogy milyen Ő, akiről annyi furcsa dolgot hallottam." (a Szerző)

Jelenleg nem rendelhető.

2990 Ft
2542 Ft (-15%)

Mesés mesék

Akik jártak már a Pozsonyi úti boltban, azok tudhatják, hogy könyvajánlás közben nagyon sokszor hivatkozom a gyerekeimre. Ők hitelesítik ugyanis a szavaimat, hiszen célközönségként rajtuk tesztelem a könyvek javát. Talán ennek a munkának, vagy a sok-sok jó könyvnek köszönhető, de újra idilliek az esti felolvasásaink. Be kell vallanom, hogy nem mindig volt ez így. Egy öcsi, és egy három évvel idősebb nővér esti közös halmazát megtalálni egy ideig egyáltalán nem volt könnyű dolog. Se korban, se érdeklődésben nem tudtam olyan olvasmányokat prezentálni, ami mindkettejük megelégedésére szolgált volna. Mára szerencsére minden megváltozott. Bagossy Laura ajánlója

Boldogok a tisztaszívűek

Mildi meséiről magyar Alice-ként vagy a magyar fantasy előfutáraként szoktak beszélni. De a hasonlóság csupán felszíni: sok-sok fura lénnyel és a mindenféle kitalált nép részletes rajzával találkozhatunk Mildi hosszú-hosszú vándorútján. Mildi utazása azonban egy igazi belső út, amely a szürreális környezetben szimbolista nyelven, a mesék (romantikus étoszú) keretein belül maradva szólaltatja meg azt a tapasztalatot, hogy mindenki elbukik, aki nem önmagában keresi a boldogságot; mindenki elbukik, aki elnyomja a szabadságot, aki erőszakhoz folyamodik.

További kapcsolódó cikkek...