Mildi meséi

Ifj. Gaál Mózes

Mildi meséi

Bolti ár: 2990Ft
Kedvezményes ár: 2392 Ft
Elérhetőség: rendelhető,
Várható szállítási idő: 3-6 munkanap
Tarandus Kft, 2011
158 oldal, 182x256 mm, Kemény borító  

"Valahogy nagy nehezen megtudtam ezeket a meséket. Sokat jártam, sokat hallgatóztam, míg megtudtam, mert kevesen tudják, s azok is titkolják. Pedig nem szabad titkolni azt, ami szép, hanem oda kell sietni mindenkihez és elmondani mindenkinek, csak azért, mert szép. Mindezekben a mesékben egy leányka jár. Mondták, hogy Mildinek hívják; én is úgy mondom, Mildi. Elmondom, hogy milyen Ő, akiről annyi furcsa dolgot hallottam." (a Szerző)

Ezt a könyvet 5-10 éves gyerekek számára ajánljuk.

Cikkek

Mesés mesék

avagy Laura olvas és ajánl

2015. február 26. - Pagony cimkék: szemle jó könyv meseregény 8-12 Ezt olvassuk most 

lauraAkik jártak már a Pozsonyi úti boltban, azok tudhatják, hogy könyvajánlás közben nagyon sokszor hivatkozom a gyerekeimre. Ők hitelesítik ugyanis a szavaimat, hiszen célközönségként rajtuk tesztelem a könyvek javát. Talán ennek a munkának, vagy a sok-sok jó könyvnek köszönhető, de újra idilliek az esti felolvasásaink. Be kell vallanom, hogy nem mindig volt ez így. Egy öcsi, és egy három évvel idősebb nővér esti közös halmazát megtalálni egy ideig egyáltalán nem volt könnyű dolog. Se korban, se érdeklődésben nem tudtam olyan olvasmányokat prezentálni, ami mindkettejük megelégedésére szolgált volna. Mára szerencsére minden megváltozott. Bagossy Laura ajánlója

Boldogok a tisztaszívűek

ifj. Gaál Mózes: Mildi meséi

2011. december 16. - Hanna cimkék: jó könyv Hanna blog Ezt olvassuk most 

mMildi meséiről magyar Alice-ként vagy a magyar fantasy előfutáraként szoktak beszélni. De a hasonlóság csupán felszíni: sok-sok fura lénnyel és a mindenféle kitalált nép részletes rajzával találkozhatunk Mildi hosszú-hosszú vándorútján.

Mildi utazása azonban egy igazi belső út, amely a szürreális környezetben szimbolista nyelven, a mesék (romantikus étoszú) keretein belül maradva szólaltatja meg azt a tapasztalatot, hogy mindenki elbukik, aki nem önmagában keresi a boldogságot; mindenki elbukik, aki elnyomja a szabadságot, aki erőszakhoz folyamodik.