Örökké a tiéd
  • 16-25

Louise O'Neill

Örökké a tiéd

Tilos az Á Könyvek, 2016

440 oldal, Puha kötés

Egy szép új világ, ahol a lányok már nem természetes úton születnek. Ahol a nőket az iskolákban csak arra tanítják meg, hogyan tudnak örömet okozni a férfiaknak, miután kikerültek a való világba... A végzős év után a legmagasabb értékelést kapott lányok házastársakká válhatnak, hogy tehetős és befolyásos férfiak mellett fiúkat szüljenek. A többi lány jövője, mint szeretők és tanárok, leírhatatlanul kegyetlen...

Elérhetőség: rendelhető

Várható szállítási idő: 1-3 munkanap

Kosárba teszem

3490 Ft
2967 Ft (-15%)

nextprev
Az olvasó kamasz

Miért a 12-16 éveseket a legnehezebb olvasásra bírni? Hogyan tehetjük vonzóvá az irodalmat az internettel szemben? Hogyan döntsük el, milyen könyv való a gyerekünknek? Cikkünk átfogó képet ad arról, hogyan változnak korosztályosan a kamaszok olvasási szokásai, és hogy szülőként mennyire szükséges ebbe beleavatkoznunk. Olvass tovább!

Legyél képben! Legyél klubtag!

A Tilos az Á Könyvek sok szeretettel vár minden filmeket és könyveket szerető fiatalt a szeptemberben induló filmklubjába! A filmeket az ELTE Film Tanszék elismert oktatói mutatják be, akik a vetítések utáni beszélgetéseket is vezetik. Az estek olyan aktuális, fiatalokat érintő kérdésekről, problémákról szólnak majd, amelyekről nem sok szó esik.

Ha tizenhat lennék

Nem tudsz könyvet választani? Nem bízol a fülszövegekben? Félsz, hogy belekezdesz de aztán mégsem fog tetszeni? Akkor hadd segítsünk; a Tilos az Á 16+ könyveit most a kedvenc számaitok szerint csoportosítottuk. Katy Perry vagy John Lennon a kedvenced?

Szépséget kilóra

Miután a sarki jégsapkák elolvadtak, és a tenger elárasztotta a szárazföld egy jelentős részét, a megmaradt országok lakosai a kontinensek közepére húzódtak vissza. A kis kolóniákban csak a fiú csecsemők számítottak értékesnek, ezért a nők száma drasztikusan lecsökkent. Hogy a kihalást elkerüljék, a tudósok kidolgozták az évákat, a nem természetes úton létrejövő, tökéletes asszonyokat, akiket kizárólag a férfiak boldoggá tételére terveztek... Örökké a tiéd. 

Real is the new perfect

Mutasd meg te is, hogy az igazi a tökéletes! Fotózd le magad egy próbababával, egy óriásplakáttal, egy szoborral, bármivel, ami szerinted irreális tökéletességet sugall, és töltsd fel a képet a Facebookra #realisthenewperfect vagy #azigaziatokeletes hashtaggel! Azok között, akik részt vesznek a játékban, április 1-én kisorsolunk három Örökké a tiédet!

„A többi lány pedig azt kántálta, hogy kövér, kövér, kövér”

Louise O’Neill neve külföldön már sokaknak ismerősen cseng. Az ír származású lány a dublini Trinity College-ban végzett angol szakon, majd érdeklődése a divatvilág felé fordult: egy évig New Yorkban dolgozott az ELLE magazinnak, hazatérve pedig megírta első könyvét, az Örökké a tiédet, ami rendkívül nagy port kavart a young adult könyvek világában. Az írónőt az Örökké a tiéd magyar nyelvű megjelenése kapcsán kérdeztem a könyvről.

Barbie-zárda

„Mindig lehetsz tökéletesebb.” Képzeljünk el egy világot, ahol ez a lányoknak szóló dorgálás a főparancs. Képzeljünk el egy világot, ahol egy marcona, hatalmaskodó öregúr (Atya) iránymutatása alapján nevelődnek fel lányok generációi. Ahol ezeknek a lányoknak elsődleges funkciója fiút szülni, a férjüknek (az Örökösöknek) készségesen engedelmeskedni, sohasem mondani nemet. Louise O’Neill ezt a világot teremti meg Örökké a tiéd című regényében.

Mindig lehetsz tökéletesebb!

"Néha előfordul, hogy egy könyv pofon vág. Ez a könyv akkorát kent le nekem, hogy a fal adta a másikat." Ezt írta Lille a moly.hu-n a külföldön nagy port kavaró Örökké a tiédről. Ennél tökéletesebben nem is foglalhatta volna össze, mit vált ki az emberből ez a könyv... Olvasd el, hogy kezdődött a két főszereplő, freida és isabel utolsó iskolaéve, mielőtt még minden rosszra fordult volna.