Otthon
  • 5-99

Rofusz Kinga

Otthon

Vivandra Kft., 2018

64 oldal , Puha kötés

Íme a Bolognai Gyerekkönyvvásáron kitüntetett csendes, azaz csak képekkel mesélő könyv, amelyből fantasztikus animációs film készült. A két alkotás a mediális átültetésért elnyerte a BolognaRagazzi Crossmedia Award elnevezésű díjat 2023-ban!

„Életünk nagy eseményeit időnként csak jóval később tudjuk szavakba önteni. Így aztán helyénvalónak tűnik, hogy az Otthon mind könyvben, mind pedig filmben szavak nélkül ábrázolja egy gyermek reakcióját egy olyan, az életét megváltoztató eseményre, mint a költözés.” A zsűri szerint az alkotó univerzális történetként mesél nekünk a kapcsolatok természetéről, mindezt könnyed történetmeséléssel és olyan áramló, költői képi világgal teszi, amely az otthonnal kapcsolatos legkülönbözőbb érzésekkel szinte együtt lebeg. Az Otthon mindezeken felül a természethez fűződő kapcsolatainkról is mesél – ezek megváltoztathatatlanok, még ha mi nem is vagyunk azok. A zsűri értékelésében külön kitért az animációs kisfilmre is, amely nagy hangsúlyt helyez a képkompozícióra, és pazar zenei aláfestés kíséri, amely tökéletesen leírja a történetet. - írja a Könyvesmagazin.

Rofusz Kinga a Könyvesmagazinnak adott interjújában az is elmondta, hogy a könyvet személyes történet ihlette („amikor kitaláltuk, hogy létrejöjjön ez a könyv, akkor velem is pontosan ez történt, el kellett szakadnom egy régi háztól”). Beszélt arról is, hogy alkotóként egy ilyen típusú kötetnél egészen máshogyan kell gondolkodni, hiszen valóban csak a képek mesélnek, olvasóként pedig „le kell kicsit lassulni: oda kell figyelni, befelé kell fordulni”.

Kinek mit jelent az otthon? 

Biztonságos menedék? Egy hely, ahol jó lenni azokkal, akiket szeretünk? Az történet kisfiú hőse egy nap azzal szembesül, hogy a régi házból el kell költözniük, a szülei eladták, és újat vásároltak. A régi otthontól való búcsú, a visszavágyódás, a fájdalmas elszakadás és a megnyugtató újra otthonra találás szívet facsaró és melengető történet egy különleges könyves technikával: csak képekben mesél. Fogadjátok szeretettel ezt a különleges könyvet!

Elérhetőség: rendelhető

Várható szállítási idő: 3- 5 munkanap

Teljes ár: 3990 Ft
Aktuális ár: 3392 Ft
loyaltypoints17 törzsvásárlói pont
Kosárba
nextprev
Mi micsoda, Mágikus állatok iskolája és két cuki lapozó

A Tessloff és Babilon Kiadó könyvei szinte minden család otthonában ismerősek, már évtizedek óta. Mi micsoda köteteket például valószínűleg mindenki lapozgatott már. A kínálat azonban ennél sokkal szélesebb, egész kicsiknek szóló, cuki lapozókat és ifjúsági fantasy sorozatot is találunk a náluk. Most összeszedtünk nektek néhány izgalmas újdonságot!

Összes kapcsolódó cikk

Sütihasználati beállítások