Rofusz Kinga

Rofusz Kinga 1970-ben született Budapesten. A Magyar Iparművészeti Főiskola animációs szakán és mesterképző kurzusán végzett. Tagja a Magyar Alkotóművészek Országos Egyesületének, a Magyar Filmművészek Szövetségének és a Magyar Illusztrátorok Társaságának. Az Év Illusztrátora díját 2010-ben Rofusz Kinga illusztrátor nyert el az Irijám és Jonibe című, a Csodaceruza Kiadó gondozásában megjelent könyvéért. Számos csoportos és egyéni kiállítása volt itthon és külföldön is.
Hatalmas, határozott színvilágú festményei, mély, finom szövegérzékenysége miatt a legkiemelkedőbb kortárs írók alkotópárja. A nagy képeken minden és mindenki lebeg, felfelé törekszik, miközben a háttér ecsetvonásai, visszadörzsölt felületei az anyag kézzelfoghatóságáról tanúskodnak.

Frissítő újdonságok a meleg napokra
2024-06-11
#Ezt olvassuk

Aki a közelgő nyári szünetre keres olvasmányt, szerencséje van! A közelmúltban új könyvek költöztek a Pagony boltok polcaira, és már alig várják, hogy valaki beléjük olvasson. Új résszel jelentkezik többek között Széna Bogi, Maszat, Sherlock Bones és Rókazsolt, közben a Ligetben mesélnek a fák, és az Anybody már alig várja, hogy új dolgokat meséljen a tesünkről. És olyan régen látott kedvencek is újra megjelentek, mint Pikó, a nagyotmondó kishal, A csiga és a bálna, és még sokan mások! Olvass tovább, és ismerd meg mindannyiukat!

Tovább olvasom...
A Ligetből egyenesen a polcainkra...
2024-05-15
#Ezt olvassuk

Vannak dolgok, amikről nehéz beszélni még felnőttként is -pont ezek a dolgok azok, amikről a gyerekeknek a legtöbbet tudnak kérdezni! Emiatt a legtöbb szülő már jó előre felkészül ezekből a kérdésekből, hogy a lehető legtürelmesebben, a gyerek korához illően tudjon válaszolni. De mi történik, ha a gyerekünk olyanokat kérdez, hogy milyen volt a második világháború? Vagy milyen volt az élet a vasfüggöny mögött, és egyáltalán mi az a vasfüggöny? Ezekre a kérdésekre és még sok másikra ad választ rengeteg türelemmel és érzékenységgel Gimesi Dóra most megjelent könyve, az Amikor mesélni kezdtek a fák. Olvass tovább, és tudj meg többet erről a gyönyörű mesekönyvről!

Tovább olvasom...
Amikor megjöttek a munkagépek, világgá mentek a fák
2024-05-15
#Olvasósarok

Tudtátok, hogy ahol egy nagyon öreg fát kivágnak, ott egy időörvény nyílik, amelyen keresztül megnézhetünk mindent, amit a fa az életében látott? Alíz százéves dédmamája szerencsére ismeri a trükköt, amivel utazhatnak az időben. Meglátogatják az 1896-os Városligetet, elugranak a háború sújtotta Budapestre, a hatvanas évekbe, amikor Góliátot, a bálnát kiállították a Ligetben, majd egy 1988-as május elsejei felvonulásra. Olvass bele Gimesi Dóra könyvébe, és élvezd Rofusz Kinga lélegzetelállító rajzait!

Tovább olvasom...

Sütihasználati beállítások