Pinokkió kalandjai

Carlo Collodi

Pinokkió kalandjai

Bolti ár: 2490Ft
Kedvezményes ár: 2117 Ft
Elérhetőség: rendelhető,
Várható szállítási idő: 3-6 munkanap
Ciceró Könyvstúdió, 1997
168 oldal, 150x200 mm, Kemény borító  

Dzsepettó, egy hamar dühbe guruló kis öregember, fatuskóból bábut farag magának, hogy a vásárokat járva, segítségével keresse meg a kenyérre valót. A bábu, Pinokkió életre kel, pajkos, komisz, iskolakerülő kis csavargó lesz belőle. Kalandjai során Pinokkió - ez a rosszcsont - megszívlelendő jó tanácsokat kap, de azokat nem fogadja meg, így hát rendszeresen pórul jár. Vajon megváltozik-e valaha...?

Ezt a könyvet 6-12 éves gyerekek számára ajánljuk.

A szerzőről

Collodi író, újságíró és gyerekkönyvíró volt egyszerre. Alapított humoros folyóiratot, fordított meséket más nyelvekből. Kedvenc figurája, Pinocchio története egy folyóiratban került először az olvasókhoz Egy bábu története címmel, 1881 és 1883 között. A kissé didaktikus történet azonnal sikert aratott, és máig töretlen ez az út. Természetesen a Disney-féle feldolgozás is segített ebben, Alekszej Tolsztoj pedig Aranykulcsocska című meseregényében dolgozza fel Collodi történetét. Pinocchio, aki elég hálátlan gyermeke készítőjének, a sok kaland, és furcsa ismerős körében -nemcsak külsőleg- emberré válik, és a néhol nem várt fordulatok miatt, egy pillanatra sem válik unalmassá még ma sem a fabábu története.

A szerző más könyvei

 • Carlo Collodi
  Ciceró Könyvstúdió
  1870 Ft (-15%)
  2200 Ft
  A gyermekirodalom egyik megkerülhetetlen klasszikusának kisebb gyermekek számára fogyasztható, rövidített változata, elragadó illusztrációkkal.
 • Carlo Collodi
  Ventus Libro Kiadó
  1097 Ft (-15%)
  1290 Ft
  Dzsepettó asztalosmester nagyon vágyik egy fiúra, de a kis figura, akit magának kifarag, szófogadatlan és forrófejű.
 • Carlo Collodi
  Holnap Kiadó
  2125 Ft (-15%)
  2500 Ft
  A Pinokkió kalandjai emberöltők óta az egyik legismertebb tanmese, tüneményes hősei: a fabábú, Gepetto, a Kékhajú Tündér, a Táltos Tücsök, a Macska és a Róka mindnyájunk számára ismerősek.

A sorozatról

A Ciceró kiadásában újra megjelennek olyan klasszikusok, mint a Fecskék és Fruskák, a Csudálatos Mary vagy a Tom Sawyer. Klasszikus, izgalmas olvasmányok fiataloknak.
 • Vázsonyi Endre
  Ciceró Könyvstúdió
  1868 Ft (-25%)
  2490 Ft
  A Nyúl, aki bátor és furfangos, lóvá teszi az erdő állatait, de főképpen a rókát. A vidám, rövid történeteket az öreg néger Rémusz bácsi meséli el az amerikai Kisfiúnak.
 • Hugh Lofting
  Ciceró Könyvstúdió
  2117 Ft (-15%)
  2490 Ft
  Az állatbarát Dolittle doktor kedvencei kedvéért az emberek gyógyításáról áttér az állatok gyógyítására. Az állatok nyelvét elsajátító doktor híre még Afrikába is eljut. Az ott élő majmok között járvány pusztít, így Dolittle-nek mennie kell.....
 • Mark Twain
  Ciceró Könyvstúdió
  2117 Ft (-15%)
  2490 Ft
  Tom Sawyer legjobb barátját, Huckleberry Finnt özvegy Douglas-né örökbe fogadja és megpróbálja civilizálni, ami Huck barátunknak nemigen van ínyére. Szerencsére Tom jókor érkezik…
 • Török Sándor
  Ciceró Könyvstúdió
  2117 Ft (-15%)
  2490 Ft
  Kököjszi és Bobojsza két kedves törpe, és egyben a két nevezetes világtengerész Selyemvitorlás papírhajón eljönnek Andrisért, hogy magukkal vigyék a tündérek birodalmába.
 • Vázsonyi Endre
  Ciceró Könyvstúdió
  1522 Ft (-15%)
  1790 Ft
  Fortélyos mester, a ravaszdi róka az, aki mindig túljár mások eszén, csúfot űz az erdő lakóiból, és végül mégis pórul jár, hiszen fondorlattal sem lehet örökké boldogulni.
 • Fehér Klára
  Ciceró Könyvstúdió
  2117 Ft (-15%)
  2490 Ft
  A hétéves Zsoli Balatonon nyaral. Bánatára azonban senkitől sem kap levelet, így hát ír egyet saját magának. E levél különös sorsáról szól a történet. A kötetben két további kisregényben követhetjük Zsoli újabb kalandjait.
 • Török Sándor
  Ciceró Könyvstúdió
  2117 Ft (-15%)
  2490 Ft
  Balogh Gyuszi hívására minduntalan betoppan a kedves varázsló, hogy elrendezze színes érdeklődésű, de legtöbbször ferde utakat választó hősünk cselekedeteinek következményeit.
 • Szalay Lenke
  Ciceró Könyvstúdió
  2117 Ft (-15%)
  2490 Ft
  Lassan már nagymama korba lépnek azok az olvasók, akik annak idején szívből szerették Mogyorót, a kockás kabátos, kék sapkás, kék szemű, mosolygós kislányt, akinek mulatságos kalandjait követheti nyomon a kedves olvasó, Réber László illusztrációival.
 • Kenneth Grahame
  Ciceró Könyvstúdió
  1530 Ft (-15%)
  1800 Ft
  Grahame kis hősei - Vakond, Vízipatkány, Borz és Varangy - számos kalandot élnek át szárazon, vízen, folyón és a vad erdőben. A könyvet A. A. Milne bevezetője és Th. Roosevelt, az Egyesült Államok egykori elnökének levele teszi teljessé.
 • Lewis Carroll
  Ciceró Könyvstúdió
  1437 Ft (-15%)
  1690 Ft
  Carroll klasszikusnak számító művében a cserfes Alice egy különös sakkjátszma részese lesz. A 19. századi Anglia gúnyrajza ez a nyelvi humorban gazdag történet.