ez itt a kosarad
a termékeiddel

Bátky András

Pipogya és a Városvédő Szent

Illusztrátor: Gyöngyösi Adrienn

Pozsonyi Pagony Kft, 2011

96 oldal, Kemény borító

Kedvenc budapesti medvénk kalandjai folytatódnak! Hogy kicsoda Pipogya? Igazából Medve Alfonznak hívják, a hatodik kerület szívében lakik, legfőbb ismertetőjele, hogy láthatatlan. Csak úgy, mint a többi városi vadállat. Csupán néhány kivételezett gyerek láthatja őket. Pipogyának, Tigris Oszkárnak és Oroszlán Gézának, no meg persze Tominak, Annának és Eszternek ezútta Váraljai Elemérrel (akit csak Városvédő Szent néven szoktak emlegetni), és egy bizonyos BAKKER-rel kell felvenniük a harcot. Hogy sikerül-e majd a végén egy jókedvű Ollé!-t kiáltani, az legyen most még hét tejszínhab-pecsétes titok… Annyit azért elárulunk, a mesében központi szerepet játszik egy sárga Combino villamos is.

Elérhetőség: rendelhető

Várható szállítási idő: 1-3 munkanap

Kosárba teszem

2490 Ft
2117 Ft (-15%)

Fenékberugóbéka

Bátky Andrástól eddig csak az aránylag békés, bár időnként forrongó lelkű Pipogyát és az ugyancsak szelíd Morcit ismertük. Újévi lendülettel vágunk neki hát egy Bátky-mesével a mesesaroknak: az Agresszív békamesék rádiós hangjátékként debütált jó három éve, és idén könyv is lesz belőle, még hozzá Kárpáti Tibor nem szokványos rajzaival. A mesékben sokat pofozkodnak, sőt, csúnyán is beszélnek néha, morognak, idegeskednek, veszekednek, viszont nagyon jókat lehet röhögni rajtuk (magunkon). Néha azt is kell, ugye?

Bábozz Pipogyával!

Papp Eszter kézműves rovatát jól ismerik és szeretik kedves Olvasóink. Nyárra, változatosságképpen a Pagonyhoz közel álló illusztrátorokat kértük meg, hogy egy-egy szeretett, ismert figurájukhoz találjanak ki kisebb kézműves feladatokat, amelyeket kinyomtatva otthon is alkothatunk, együtt a gyerekekkel. Nemrégiben Vilmát öltöztethettük fel Horváth Mónika segítségével, most pedig a Pipogya szereplőivel bábozhatunk Gyöngyösi Adrienn jóvoltából.

East side, Vest side

Nagyon ritkán van olyan, hogy a folytatás jobban tetszik, mint az első rész, de a Pipogya esetében ez történt velem. Persze, persze jó volt az első rész is, szeretem Budapestet, érdekelnek a pipogyák, de a második részben találtam meg azokat az izgalmakat, morális kérdéseket, árnyaltságot, emberi, állati kapcsolatok konfliktusát, amelyek igazán érdekelnek.

További kapcsolódó cikkek...