Pipogya és a Városvédő Szent

Bátky András

Pipogya és a Városvédő Szent

Gyöngyösi Adrienn illusztrációival

Bolti ár: 2490Ft
Kedvezményes ár: 2117 Ft
Elérhetőség: rendelhető,
Várható szállítási idő: 1-3 munkanap
Pozsonyi Pagony Kft, 2011
96 oldal, 166x215 mm, Kemény borító  

Kedvenc budapesti medvénk kalandjai folytatódnak! Hogy kicsoda Pipogya? Igazából Medve Alfonznak hívják, a hatodik kerület szívében lakik, legfőbb ismertetőjele, hogy láthatatlan. Csak úgy, mint a többi városi vadállat. Csupán néhány kivételezett gyerek láthatja őket. Pipogyának, Tigris Oszkárnak és Oroszlán Gézának, no meg persze Tominak, Annának és Eszternek ezútta Váraljai Elemérrel (akit csak Városvédő Szent néven szoktak emlegetni), és egy bizonyos BAKKER-rel kell felvenniük a harcot. Hogy sikerül-e majd a végén egy jókedvű Ollé!-t kiáltani, az legyen most még hét tejszínhab-pecsétes titok… Annyit azért elárulunk, a mesében központi szerepet játszik egy sárga Combino villamos is.

Ezt a könyvet 8-12 éves gyerekek számára ajánljuk.

A szerzőről

Negyvennégy éves, három gyerek apja, négy kerék ura, meg egy csomó szoba lakója. Bölcsész volt, közgazdász lett, de mire felnőtt, már csak a mesékhez maradt kedve. Mesesorozata, az Agresszív Békamesék, a Magyar Rádió Esti Meséjében volt hallható. Első gyerekkönyve 2010-ben jelent meg, Pipogya, a budapesti medve címmel.

A szerző más könyvei

 • Bátky András
  Pozsonyi Pagony Kft
  2117 Ft (-15%)
  2490 Ft
  Budapest, napjainkban. Láthatatlanná vált városi vadállatok élnek közöttünk. Békések, jobban félnek tőlünk, emberektől, semhogy megmutassák magukat...
 • Bátky András
  Csimota Könyvkiadó
  3392 Ft (-15%)
  3990 Ft
  Mese-cd és mesekönyv egyben! A Sárik Péter Trió közreműködésével. A könnyed jazzes háttérzenével kísért történetet a lemezen 7 db betétdal kíséri.
 • Bátky András
  Manó Könyvek Kiadó Kft.
  1267 Ft (-15%)
  1490 Ft
  Öt humoros, rövid történet Bátky András tollából, Lakatos István rajzaival. Már első önálló olvasásra is ajánljuk!
 • Bátky András
  General-Press Kiadó
  2975 Ft (-15%)
  3500 Ft
  Mirka egy délután morcosan ült a nyelvtanlecke fölött. Sehogy sem akaródzott nekilátni a házi feladat megírásának. Hiszen ha már egyszer írna, akkor legalább is könyvet írna. Mégpedig arról, hogyan kell szeretni.
 • Bátky András
  General-Press Kiadó
  2125 Ft (-15%)
  2500 Ft
  Morci átlagos kisfiú, talán az iskoláskor küszöbén. Amiben más, mint a többiek, az csak egy kis szomorúság a tekintetében.
 • Bátky András
  Manó Könyvek Kiadó Kft.
  1267 Ft (-15%)
  1490 Ft
  A szeretni- és égetnivaló ikerpár, Bazsó és Borka most sem tétlenkedik. Szeretnétek tudni, hogy miért üldözi egy kutyafalka Bazsót a Normafánál?

Cikkek

Fenékberugóbéka

Bátky András meséje

2012. január 4. cimkék: olvasósarok 

bBátky Andrástól eddig csak az aránylag békés, bár időnként forrongó lelkű Pipogyát és az ugyancsak szelíd Morcit ismertük. Újévi lendülettel vágunk neki hát egy Bátky-mesével a mesesaroknak: az Agresszív békamesék rádiós hangjátékként debütált jó három éve, és idén könyv is lesz belőle, még hozzá Kárpáti Tibor nem szokványos rajzaival. A mesékben sokat pofozkodnak, sőt, csúnyán is beszélnek néha, morognak, idegeskednek, veszekednek, viszont nagyon jókat lehet röhögni rajtuk (magunkon). Néha azt is kell, ugye?

Bábozz Pipogyával!

2011. június 9. - Hanna cimkék: illusztráció kreatív Hanna blog 

pPapp Eszter kézműves rovatát jól ismerik és szeretik kedves Olvasóink. Nyárra, változatosságképpen a Pagonyhoz közel álló illusztrátorokat kértük meg, hogy egy-egy szeretett, ismert figurájukhoz találjanak ki kisebb kézműves feladatokat, amelyeket kinyomtatva otthon is alkothatunk, együtt a gyerekekkel. Nemrégiben Vilmát öltöztethettük fel Horváth Mónika segítségével, most pedig a Pipogya szereplőivel bábozhatunk Gyöngyösi Adrienn jóvoltából.

East side, Vest side

Bátky András: Pipogya és a Városvédő Szent

2011. május 31. - Turai Juli cimkék: ismertető 

pipogyaNagyon ritkán van olyan, hogy a folytatás jobban tetszik, mint az első rész, de a Pipogya esetében ez történt velem. Persze, persze jó volt az első rész is, szeretem Budapestet, érdekelnek a pipogyák, de a második részben találtam meg azokat az izgalmakat, morális kérdéseket, árnyaltságot, emberi, állati kapcsolatok konfliktusát, amelyek igazán érdekelnek.