A Hetedik Út titka
  • 12-99

Tonke Dragt

A Hetedik Út titka

Kolibri Gyerekkönyvkiadó Kft., 2023

352 oldal , Puha kötés

Este verni kezdte az eső az ablakot.
Úgy fújta szél, hogy még a függönyök is mozogtak. Az egész háznyikorgott. Frank elhúzta a függönyt, és kinézett. Egy villám elvakította,
és a következő pillanatban hatalmas dörgés hallatszott.
Rögtön ezután másféle hangokat hallott - ablakok zörögtek, ajtók csapódtak, nagy dörejjel ki is vágódott valahol egy. Frank kiszaladt a folyosóra. Kis híján hátratántorodott egy heves széllökéstől. A bejárati ajtó nyitva volt. Az előszobai rézlámpa ide-oda lengett, a falakon különös árnyak táncoltak. Az eső Frank arcába vágott, miközben nagy nehezen sikerültbecsuknia az ajtót. Csak akkor vette észre, hogy a lábtörlőn egy levél fekszik...
Öt perc múlva fél négy. Mindjárt vége a tanításnak a falusi iskolában. A hatodikosok villámgyorsan összecsomagolnak, és csillogószemmel néznek a tanító úrra. Frank van der Kódor ilyenkor mindig mesél. Csodás történeteinek hőse, Vörös Frank mélységes tömlöcökből szökik meg, hajótöréseket él túl, éhes oroszlánnal, sárkánnyal, jetivel méri össze az erejét.
Egyik a nap a tanító azzal fejezi be a mesét, hogy Vörös Frank fontos levelet vár. Legnagyobb meglepetésére azon az estén ő kap levelet rejtélyes körülmények között, és ezutánegymást követik a furcsábbnál furcsább események. Frank elhatározza, hogy kideríti, mi történik a látszólag unalmas kis faluban.
Varázslók? Kémek? Kegyetlen bárók? Fogva tartott gyermekek? Elrejtett kincs? Összeesküvés?Úgy tűnik, egyik meséje önálló életre kelt, és szereplői a diákok, a házinéni, és ki tudja ki még a faluból... no és persze maga Frank.
De hát lehetséges ez?!

Elérhetőség: rendelhető

Várható szállítási idő: 3- 5 munkanap

Teljes ár: 4499 Ft
Aktuális ár: 3824 Ft
loyaltypoints19 törzsvásárlói pont
Kosárba