A képek története
  • 15-99

David Hockney

A képek története

Scolar Kiadó, 2021

368 oldal , Puha kötés

"Képek vesznek körül minket: laptopon, telefonon, magazinokban, újságokban, olyan könyvekben, mint ez, és - még mindig - ott lógnak a falakon is. Legalább annyit gondolkodunk képekben, mint szavakkal, képekkel álmodunk, és rajtuk keresztül próbáljuk megérteni az embereket és a környezetünket. Ám a képeket eddig ritkán tekintették önálló kategóriának. A képek különböző fajtáinak, mint a festészet, a fotográfia vagy a film, sokszor megírták már a történetét. A képek történetét viszont nem."

David Hockney, a ma élő egyik legkeresettebb festő, akinek képei milliárdokért kelnek el, és Martin Gayford műkritikus, életrajzíró izgalmas beszélgetést folytatnak: feltérképezik, hogyan és miért készítenek több ezer éve képeket az emberek. A két szerző a magasművészetből és a popkultúrából egyaránt hoz példákat, és a különböző korok és médiumok meghökkentő egymásra hatásaira, kapcsolataira mutat rá. Unásig ismert képekre olyan friss szemmel nézhetünk most, mintha először látnánk őket.

Elérhetőség: rendelhető

Várható szállítási idő: 3- 5 munkanap

Teljes ár: 9975 Ft
Aktuális ár: 8479 Ft
loyaltypoints42 törzsvásárlói pont
Kosárba
A képek története kicsiknek és nagyoknak

David Hockney, A képek történetének szerzője az egyik legnagyobb hatású kortárs művész, alkotótársa, Martin Gayford pedig elismert műkritikus és író. Ők ketten egy egészen páratlan kötetet hoztak létre, amiben a barlangrajzoktól kezdve egészen napjainkig végigvezetik az olvasót a képek evolúcióján.
Még különlegesebbé teszi, hogy két verziója létezik: a felnőtteknek készült könyv mellett egy gyerekeknek szóló változat is készült. Most mindent elmesélünk nektek róluk!

Winkler Nóra és Topor Tünde beszélget A képek történetéről

Csatlakozz a Scolar, a Pagony és az Artmagazin közös online eseményéhez december 17-én, pénteken 18:00-kor! Tudj meg mindent A képek történetéről!

Összes kapcsolódó cikk

Sütihasználati beállítások